Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-12-14, 04:25 PM   #1876
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: ★星人44★ 查看文章
其實咁多位有時間去Lee到幫幫手先啦

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=237372

民主巳經輸晒
我唔想民生都輸埋
比夠佢7百萬份都反對方案1佢都仲會係go方案1的啦
人地會同你講你7百萬人都唔及13億人意見

舊 06-12-14, 04:30 PM   #1877
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: knight-philip 查看文章
比夠佢7百萬份都反對方案1佢都仲會係go方案1的啦
人地會同你講你7百萬人都唔及13億人意見
真係做乜都無用
你連聲都唔好出啦

定你暗地裏想550萬人都唔好出聲?
有150係支那溝落黎
唔為香港出力我一D都唔介意

舊 06-12-14, 04:51 PM   #1878
機動盜賊首領-電
God of Gamer

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
引用:
作者: 烈海王 查看文章
建制有中央做頭
點嘈都好
上面一出聲就要停
香港班反對派各自為政
個個爭做大佬
邊做到呢個效果
嚮維繫戰線統一嚟講
反對派唔及建制派係事實
其實無龍頭先係最好的情況.
如果要共主咁佢哋洗鬼分開咁多個黨咩?

但係你自己係反對黨咁就做返反對黨既嘢啦.
拉布,流會,示威,留守.點可能唔用盡方法反對??

你自己唔做都唔好攻擊做緊個D丫!!

而家個個立法會個班議員哏本靠唔住.
但好多人,就算知道要反對個D人都仲係停留緊係.支持支持.但坐係屋企嗌支持的情度.
有鬼用.就算遊行都係咁.完咗要散水.

如果10萬人遊行完有1萬留守唔走.逼個政府就範點可能無效果??

仲幻想緊好似03 年咁遊行有效果?無用啦.近哩幾年有邊次遊行係有效可以逼到政府轉軚?

政府已經唔再怕香港人遊行嘞.你係要好似反國教個時咁.日日幾萬人圍住唔走先有少少用.

機動盜賊首領-電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 05:05 PM   #1879
★星人44★
Moderator

引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章

但好多人,就算知道要反對個D人都仲係停留緊係.支持支持.但坐係屋企嗌支持的情度.

如果10萬人遊行完有1萬留守唔走.逼個政府就範點可能無效果??

仲幻想緊好似03 年咁遊行有效果?無用啦.近哩幾年有邊次遊行係有效可以逼到政府轉軚?

政府已經唔再怕香港人遊行嘞.你係要好似反國教個時咁.日日幾萬人圍住唔走先有少少用.
無龍頭先係最好的情況 X
無龍頭又個個都唔爭龍頭個位坐重一致地槍口向外先係最好的情況 ◎

舊 06-12-14, 05:12 PM   #1880
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章

1.國教 算半成功.... 但彈左普教中,暗改教書內容
2.hktv, 左教 成功騎劫分組討論,散水

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 05:31 PM   #1881
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
襯家被拉, 人民力量今晚又吹蕭慶祝
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 05:32 PM   #1882
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
【張漢賢終獲保釋】

今早(6月12日)因上周五在立法會大堂反東北發展示威而被拘捕的,除了黃洋達外,還有「香港人優先」成員張漢賢。張漢賢居於長州,因此較遲抵達中區警署,他剛於下午4時45分獲准以現金500元保釋。

張漢賢本身有拖欠6900元政府罰款,須一次過付清才能保釋。由於張現金不足,故由熱血公民成員代其墊支。

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 05:36 PM   #1883
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: K.LIFE 查看文章
雖然在下真係覺得暴走老蕭真係會慶祝,不過人地未有行動就抽定水先會唔會有D…

舊 06-12-14, 06:04 PM   #1884
★星人44★
Moderator

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
雖然在下真係覺得暴走老蕭真係會慶祝,不過人地未有行動就抽定水先會唔會有D…
知不知甚麼叫半斤八両?
有時半斤笑八両
有時八両笑半斤

舊 06-12-14, 06:34 PM   #1885
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: K.LIFE 查看文章
已有人散播消息
話係黃洋達主動自首
叫警察去佢屋企拉佢
然後搏上鏡喇
如果唔係解釋唔到
點解佢會著住件熱血公民Tee恤被捕
擺明早有預謀咁話喎
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 06:50 PM   #1886
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 烈海王 查看文章
已有人散播消息
話係黃洋達主動自首
叫警察去佢屋企拉佢
然後搏上鏡喇
如果唔係解釋唔到
點解佢會著住件熱血公民Tee恤被捕
擺明早有預謀咁話喎
笑左……佢地唔係當一般衫咁著的咩……有時放工都會見到幾個啦……

舊 06-12-14, 07:03 PM   #1887
Hunter

班飯民有無咩表態?
還是又劃清界線?

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 07:05 PM   #1888
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Hunter 查看文章
班飯民有無咩表態?
還是又劃清界線?
早幾日已經出晒聲啦

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 07:06 PM   #1889
Hunter

引用:
作者: mikemike 查看文章
早幾日已經出晒聲啦
我指阿達俾人拉呢件事

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 07:18 PM   #1890
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: Hunter 查看文章
我指阿達俾人拉呢件事
點會再出聲
龜得就龜啦

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 06-12-14, 07:42 PM   #1891
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
點會再出聲
龜得就龜啦
搵位捐

左教引發又冇事,仲抽水

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 08:33 PM   #1892
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: ZlWS 查看文章
搵位捐

左教引發又冇事,仲抽水
拉埋葉寶琳了

舊 06-12-14, 08:33 PM   #1893
小特特
薔薇騎士団

聞說葉寶琳自首

Blog

pixiv
舊 06-12-14, 08:36 PM   #1894
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: 小特特 查看文章
聞說葉寶琳自首
警察今早上門拘捕撲空 葉寶琳晚上自行投案

http://thehousenews.com/politics/%E8...F%B6%E7%90%B3/

又到小鳳姐出場的時間

舊 06-12-14, 08:40 PM   #1895
小特特
薔薇騎士団

引用:
警察今早上門拘捕撲空 葉寶琳晚上自行投案

http://thehousenews.com/politics/%E8...F%B6%E7%90%B3/

又到小鳳姐出場的時間
雖然佢係_做,但我又唔會因為佢比人拉而高興囉
真係咁小氣咩,政治拘捕呀而家仲食花生抽水

Blog

pixiv
舊 06-12-14, 08:45 PM   #1896
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: 小特特 查看文章
雖然佢係_做,但我又唔會因為佢比人拉而高興囉
真係咁小氣咩,政治拘捕呀而家仲食花生抽水
小鳳姐是比飯文果班poorguy的
死人白鴿和律師黨
我會更加討厭呢班poorguy

我係好唔鐘意雙黃,但今朝都講拉黃洋述是好有問題,根本政府和禿鷹都痴Q晒線,為恐嚇人而無所不為,再加上早幾日白鴿和律師黨的言論,就知做乜都side Q氣的!

此篇文章於 06-12-14 08:50 PM 被 mikemike 編輯。
舊 06-12-14, 10:57 PM   #1897
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

舊 06-12-14, 11:05 PM   #1898
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
點孭?切J
呢個咩水咩身份?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 11:08 PM   #1899
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
作者: T.K. 查看文章
點孭?切J
呢個咩水咩身份?
當年V煞面具帶頭人
網絡寫手

舊 06-12-14, 11:11 PM   #1900
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: T.K. 查看文章
點孭?切J