Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-13-08, 08:35 PM   #26
available
Crazy Gamer
化可能の人

註冊日期: Jan 2005
不過 op 唔係 road of major 唱

冇咁熱血

為 "錢" 途努力
available 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-08, 10:57 PM   #27
Jamie
God of Gamer
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: available 查看文章
不過 op 唔係 road of major 唱

冇咁熱血
但那大叔的聲音有機械人主題曲式的熱血, 都很有趣 XD

個人喜歡ED多一點 ^^

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-08, 05:41 PM   #28
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
メジャー第5シーズン
09年1月放送

舊 06-28-08, 05:49 PM   #29
bigcat
Senior Gamer
囧..

註冊日期: Mar 2003
漫畫不知道完未,好像出了63單行木本以上.照看 nhk大把錢應該會拖拖拉拉全單行動晝化

bigcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-08, 05:56 PM   #30
Jamie
バンブラ小職人

引用:
作者: bigcat 查看文章
漫畫不知道完未,好像出了63單行木本以上.照看 nhk大把錢應該會拖拖拉拉全單行動晝化
未完, 還繼續連載中

第五季應該會講世界賽
漫畫已經畫完這部分, 在講之後吾郎升上大聯盟發生的事...

男は__で勝負!!
舊 06-28-08, 06:11 PM   #31
bb21
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
年尾先有劇場版
講真動畫人氣好像不怎樣好...我仲驚nhk唔出繼續XD
下季清水應該多點戲份吧

bb21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-08, 06:31 PM   #32
Jamie
バンブラ小職人

引用:
作者: bb21 查看文章
年尾先有劇場版
下季清水應該多點戲份吧
如果第四季大結局是告白的話
下季清水出場的機會應該只剩下隻身尋找吾郎...
世界賽的重點女角大概會是佐藤的妹妹 ^^

男は__で勝負!!
舊 06-28-08, 07:42 PM   #33
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: bb21 查看文章
年尾先有劇場版
下季清水應該多點戲份吧
動畫好受小朋友歡迎喎
我有個日本同事仲同仔仔睇

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-08, 09:10 PM   #34
available
Crazy Gamer
化可能の人

註冊日期: Jan 2005
引用:
メジャー第5シーズン
09年1月放送
今次兩季後就出, 真係快

為 "錢" 途努力
available 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-08, 03:14 AM   #35
John5
Game Master
地獄浪人

註冊日期: Jul 2002
不如約齊打下棒球啦~_~"

我都好like呢套作品~!
John5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-08, 03:41 AM   #36
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
又要等多半年先有得睇

舊 06-29-08, 11:53 AM   #37
gerior
Junior Member

註冊日期: May 2008
哩個有無人有興趣?不過$35入場貴左d

http://hk.science.museum/spexh/sa/exhibition_zh.html

專題展覽
「運動競技場」展覽
展覽日期: 20.6.2008 – 4.1.2009

棒球勁投
你可以把棒球從投手丘投至距離18米的本壘 — 這是美國職棒大聯盟比賽的標準距離,你投球的速度及準確度將會被記錄。看看你能否擊中目標區!
gerior 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-09, 01:11 PM   #38
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
引用:
作者: gerior 查看文章
哩個有無人有興趣?不過$35入場貴左d

http://hk.science.museum/spexh/sa/exhibition_zh.html

專題展覽
「運動競技場」展覽
展覽日期: 20.6.2008 – 4.1.2009

棒球勁投
你可以把棒球從投手丘投至距離18米的本壘 — 這是美國職棒大聯盟比賽的標準距離,你投球的速度及準確度將會被記錄。看看你能否擊中目標區!
咦?! 科學館有d咁既野玩...

orz 1月4日完左
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-09, 12:46 PM   #39
money
◆.西野司命.◆

6期決定

舊 12-08-09, 10:01 PM   #40
money
◆.西野司命.◆

官網
http://www9.nhk.or.jp/anime/major/6th/

舊 12-09-09, 12:41 AM   #41
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
我都係睇到6x期....
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-09, 10:03 PM   #42
小Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
相對 R3 的可能, 我對 Major 六期的消息更為高興與感覺熱血 XD
小Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-09, 11:00 PM   #43
chh622
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
唔知亞記幾時先做第三季OTL
chh622 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-10, 11:27 AM   #44
money
◆.西野司命.◆

連載最終回直前

週刊少年サンデー Vol.31予告(6/30発売)

最終回直前センターカラー!! 打者となった吾郎、復活なるか!?

センターカラー『MAJOR』 満田拓也

最終回直前キャラ大集合カラーは必見!打者に転向した吾郎は、子供達の見守る中、
”おとさん”として闘いに挑む!!

此篇文章於 06-23-10 11:29 AM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-10, 11:43 AM   #45
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
居然完!?

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-10, 12:14 PM   #46
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
連載咗幾多年?
佢係我睇過最長既漫畫
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-10, 12:16 PM   #47
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
終於完,唔駛睇埋做阿爺

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-10, 01:04 PM   #48
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
會唔會出到80期~~~
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-10, 02:47 AM   #49
money
◆.西野司命.◆

超巨編ベースボールドラマ、感動の最終回!大増24ページ!!
MAJOR

満田拓也
1991年33号の連載開始以来16年間、応援され続けた野球超大作が、
ついにフィナーレを迎える!! 吾郎の生き様を最後まで見届けよ!!!!

次週、MAJOR最終回
7月7日發售

舊 06-30-10, 10:04 AM   #50
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
估唔到有完既一日
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:02 PM

手機版 | APP版