Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-02-06, 05:28 PM   #1
Super Bus
God of Gamer
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
Final Fantasy--Advent Children

今日去漫畫精品店入左呢隻 DVD,
佢地o岩o岩尋日至入貨, 而且仲有三個 Version o既封套,
但係都係有兩隻 DVD, 一隻主碟一隻 OVA,
有中文同日文字幕選擇, 不過講穿左其實可能係...
Anyway, 睇左套 Movie, D畫面正到...
雖然係 CG, 但係出到o黎o既效果竟然真到...
記得我細佬 FF7 o既 PC Game, 我玩左幾野,
不過或者我冇乜玩過呢D RPG 所以對我o黎講比較難玩,
加上我又冇乜玩呢D Game o既耐性, 結果玩玩下冇玩,
但係又幾鍾意呢隻 Game, 最鍾意 Aerith 同 Tifa,
呢兩個人物首辦我都有~

加幾張頹相 Screen shot~

OVA 我呢幾日慢慢睇~

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 07:18 PM   #2
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
入幾錢呀依隻?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 07:21 PM   #3
: Gospel:
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: XENOS=翔
入幾錢呀依隻?
盒面隻字體好靚
: Gospel: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 07:45 PM   #4
數碼石頭
Ultimate Gamer
眠い狼

PSN  IDartificialRock
做乜唔入限定版?

だからそんな簡単に修正とか言わないで!!
700年前のティリアソフトのスタッフに謝って!!
數碼石頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 07:48 PM   #5
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: 數碼石頭
做乜唔入限定版?
志在睇, 唔理係咪限定版

計埋稅成26個幾美金

舊 02-02-06, 09:16 PM   #6
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
呢隻係咪正版 ??
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 09:27 PM   #7
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯
呢隻係咪正版 ??
有中文字幕點都搞到啦=3=即使台版在我眼中都係一樣~
唔係日版就.......
唔知點解我比較LIKE YUFFIE 佢好得意~

呢套野比起以前套垃圾MOVIE好N倍~如果呢套拎去做電影一定好收過上次個套垃圾中GE垃圾好多好多~只做家用版真係浪費左~ 一定賺少好多錢~
grxgr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 09:33 PM   #8
主人
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: grxgr

呢套野比起以前套垃圾MOVIE好N倍~如果呢套拎去做電影一定好收過上次個套垃圾中GE垃圾好多好多~只做家用版真係浪費左~ 一定賺少好多錢~
好混亂
咁依套即係台版定港版?
我得套日版而家等緊港版
主人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-06, 09:42 PM   #9
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
唔係正版的話
我會選擇d/l比較好
棋掂都係做犯法野,留返D錢點都好過俾錢買
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 05:26 AM   #10
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:

但呢套點計都係fans向
無玩過FF7一定睇到一頭霧水
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 05:46 AM   #11
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:

我只能講
你應該再用腦諗下先講呢句
事情可不是這麼簡單的
這片如果拿到大螢幕上去,鐵定比FF電影版還............

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 09:47 AM   #12
ajnakata

註冊日期: Aug 2002
有可能係之前d9有繁字幕版, 番商d/l完再出售
ajnakata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 01:42 PM   #13
: Gospel:

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 鈴蘭
我只能講
你應該再用腦諗下先講呢句
事情可不是這麼簡單的
這片如果拿到大螢幕上去,鐵定比FF電影版還............
以呢套嘢咖劇情來講我絕對同意
: Gospel: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 02:06 PM   #14
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: : Gospel:
以呢套嘢咖劇情來講我絕對同意
FF電影版只是不像FF罷了 他畢竟還是一套獨立而且完整的電影作品
FF7AC是FF沒錯啦 只是沒玩過FF7的看下去只有一堆問號
這看下去比FF電影版還糟,票房鐵定更差..........
SEX也是因為知道會變成這樣才作成OVA

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-06, 04:54 PM   #15
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
to Super Bus
是否正貨?
知唔知港版or台版?
字幕是DVD內的?

舊 02-03-06, 07:49 PM   #16
cinimod

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 鈴蘭
FF電影版只是不像FF罷了 他畢竟還是一套獨立而且完整的電影作品
FF7AC是FF沒錯啦 只是沒玩過FF7的看下去只有一堆問號
這看下去比FF電影版還糟,票房鐵定更差..........
SEX也是因為知道會變成這樣才作成OVA
這令我聯想起鋼鍊....
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-06, 12:24 AM   #17
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

引用:
作者: com1010hkjp
to Super Bus
是否正貨?
知唔知港版or台版?
字幕是DVD內的?
睇個樣唔係咁似正版咁... a

舊 02-04-06, 01:30 AM   #18
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: Super Bus
睇個樣唔係咁似正版咁... a
都好ar~~~有得儲下....
香港唔見有類似的賣....

舊 02-04-06, 04:08 PM   #19
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
Yes , it's sex , let sex together ! b

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP]FF VII: Advent Children neo2046 手提遊戲機討論版 19 05-15-04 12:03 AM
[PSP]Final Fantasy at E3 ?? neo2046 手提遊戲機討論版 2 04-15-04 08:38 PM
[PS2]Final Fantasy XXL 發表!! neo2046 電視遊戲討論版 27 04-06-04 08:38 AM
[ETC]Final Fantasy History Teaser neo2046 電視遊戲討論版 0 01-03-04 08:28 PM
[PSP]Final Fantasy VII on PSP? 神祕人1號 手提遊戲機討論版 16 10-11-03 10:34 PM

現在的時間是 04:28 AM

手機版 | APP版