Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-04-18, 06:02 PM   #51
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
我嗰係網上普遍用嘅, 你呢個係Wikipendia自己本身用嘅(只限Wikipendia),兩樣唔同嘅嘢

引用:
作者: 十一月 查看文章
你睇埋這版Wikipedia:Spoiler

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-18, 06:22 PM   #52
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
我嗰係網上普遍用嘅, 你呢個係Wikipendia自己本身用嘅(只限Wikipendia),兩樣唔同嘅嘢
唔?
之前我唔係寫得好清楚,那個係「維基對於劇透的方針」咩?
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-18, 06:33 PM   #53
十一月
Game Master

引用:
作者: anyone 查看文章
咁辛苦係度嘈又比人插劇透點解唔去第二個討論區a
覺得辛苦時我自然會收手。

另外,我唔係劇透者,我亦討厭1,2,3的惡意劇透。
早幾日先有人在HxH Topic講烙印戰士的劇情。(就係這個)
我未睇到那處,無辜被佢透咗一鑊。

但4的情況下的劇透,我覺得冇問題。因為當我唔想睇的時候,我只要唔入去就得冇人透得到我。

此篇文章於 06-04-18 06:36 PM 被 十一月 編輯。
舊 06-04-18, 06:39 PM   #54
十一月
Game Master

講咗咁耐,有一點我覺得好奇怪。
似有D人見我不斷撐劇透,就以為我係鍾意到處進行劇透的人?
乜世上唔可以有人鍾意睇劇透的咩?
舊 06-04-18, 11:35 PM   #55
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
倒不如以後每套戲開兩條主題,一條可劇透和另一條永遠嚴禁劇透(因為有些人唔入戲院,等出碟或電視台播才睇),咁咪河水不犯井水、皆大歡喜囉!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-18, 07:41 AM   #56
十一月
Game Master

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
倒不如以後每套戲開兩條主題,一條可劇透和另一條永遠嚴禁劇透
咁樣係最好,但弊在D人連開多個topic都懶呢。

此篇文章於 06-05-18 07:54 AM 被 十一月 編輯。
舊 06-05-18, 07:58 AM   #57
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
你肯定你呢個諗法同「叫人一劇透就spoils ,喺好霸道」有分別?
其實邊個討論串/區都唔希望比人劇透架啦⋯⋯

呢個你可以話喺意識,喺顧人感受嘅行為
你當然可以唔理人感受咁做人啦,因為你喺自由嘅(岩唔岩聽?)
點解要有版規?就喺因該有人唔理,所以要人管理
規則喺死嘅,不過你喺聰明嘅,聰明嘅人,好簡單可以行多一步,Po之前收一收,顧埋未睇嘅人先呢?
其實現實啲講,比人劇透唔緊要,比人劇透咗仲要大條道理比人話先難下氣,聰明嘅你一定明嘅
由手機版發出
遊戲主題(特別機戰)都係咁
未爆機之前唔好入主題
否則會比人說出最終頭目是誰
也是正常

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 06-05-18 09:34 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-18, 08:08 AM   #58
十一月
Game Master

有一點,我唔知D人係蠢到領悟唔到,定係唔想面對。
別人體諒你,是美德,但你要求別人一定要體諒你,是公主病。
而家就係有人擺出一副,你一定要體諒我,所以一定要用SPOILER,否則就係天理不容的態度。
所以令人反感。
舊 06-05-18, 09:48 AM   #59
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
咁樣係最好,但弊在D人連開多個topic都懶呢。
其實在下覺得兩邊係,咁當然雙方都覺得自己理直氣壯應該係對方迴避至啱。

不如規定開TOPIC要定明可否劇透算啦,由開TOPIC既話事,堅持走反方就另開TOPIC

此篇文章於 06-05-18 09:54 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-18, 11:36 AM   #60
十一月
Game Master

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實在下覺得兩邊係,咁當然雙方都覺得自己理直氣壯應該係對方迴避至啱。

不如規定開TOPIC要定明可否劇透算啦,由開TOPIC既話事,堅持走反方就另開TOPIC
咁樣係最好。

其實類似的事我做過一次。
動漫版版規
6.原則上各topic可透露劇情,但各會員可另開新topic,並於題目以中文標明不可洩露劇情,於列明不可透露劇情的會員初犯者警告,再犯者ban3日處分

結果條友都係唔另外topic,照樣入來該個講明有劇透的topic
所以更加覺得佢過往投訴劇透係攞嚟嘈
不過嗰次佢冇阿支阿咗,所以相安無事。

此篇文章於 06-05-18 11:50 AM 被 十一月 編輯。
舊 06-05-18, 01:37 PM   #61
神人ではない!新人だ

引用:
咁樣係最好。

其實類似的事我做過一次。
動漫版版規
6.原則上各topic可透露劇情,但各會員可另開新topic,並於題目以中文標明不可洩露劇情,於列明不可透露劇情的會員初犯者警告,再犯者ban3日處分

結果條友都係唔另外topic,照樣入來該個講明有劇透的topic
所以更加覺得佢過往投訴劇透係攞嚟嘈
不過嗰次佢冇阿支阿咗,所以相安無事。
你地D恩愛關係嘛…搵日上擂台簽生死狀用實力解決算啦。

舊 06-05-18, 02:02 PM   #62
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
次序問題?

劇場版都算

花半個鐘時間都冇就睇得完
定係一上網就一定要上Forum先

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-18, 02:04 PM   #63
十一月
Game Master

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
你地D恩愛關係嘛…搵日上擂台簽生死狀用實力解決算啦。
係你講開兩個topic,我先搵番那個topic出嚟講je。
舊 06-05-18, 02:29 PM   #64
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Tano 查看文章
次序問題?

劇場版都算

花半個鐘時間都冇就睇得完
定係一上網就一定要上Forum先
其實在下一般TV既真係透都冇咩所謂。
當然,睇完原作,播第一集就爆晒之後發展係咪好事就見仁見智。
不過今時今日既TV,除非係個尾爛到出奇,否則大多數都估到點去。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:32 PM

手機版 | APP版