Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-05-16, 03:23 PM   #5251
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
我頂,中間nice 左粒,差d fail

我死都唔認蘿莉控我打三連星/

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 01:59 AM   #5252
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
清晒所有公演
試埋Story m+,比想像中易,試下可唔可以fc先

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 08:56 AM   #5253
J+1
望過黎呀!!!!!!

森久保係唔係已經錄左入game時嗰句 剛剛聽到有個係連整句都講唔晒 仲食左最後個stage
由手機版發出

此篇文章於 10-06-16 09:03 AM 被 J+1 編輯。
舊 10-06-16, 09:17 AM   #5254
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: J+1 查看文章
森久保係唔係已經錄左入game時嗰句 剛剛聽到有個係連整句都講唔晒 仲食左最後個stage
由手機版發出

小梅故事都有一句
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 11:14 AM   #5255
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: Chitose1987 查看文章

小梅故事都有一句

由手機版發出

消失了的第5人嘛,知道
由手機版發出
舊 10-06-16, 02:01 PM   #5256
yorkyork

註冊日期: May 2010
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1475725423.A.1D0.html

睇完都係唔明
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 02:38 PM   #5257
J+1
望過黎呀!!!!!!

有餅焗

由手機版發出
舊 10-06-16, 10:07 PM   #5258
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
自問Master係好廢,但Pro就幾乎已經毫無難度。

為咗達成EX地區第3Lv嘅3首歌=1400COMBO目標,條數計到好盡,總算比我搵到3首PRO加埋Combo剛好過1400:

-輝く世界の魔法 - 470
-Romantic Now - 461
-絶対特権主張しますっ! - 476

470+461+476=1407

雖然あんずのうた(464)同TOKIMEKIエスカレート(494)比上述3首combo仲要多,但對我嚟講難度已經近乎Master水平,咁搞法只會死得仲快。

唯有保守啲用上述3首嚟嘗試闖關,結果證明係成功嘅,總算比我unlock晒所有地區嘅第4Lv。

......不過之後啲達成條件難度越來越痴線。

睇嚟都係乖乖儲觀眾人數攞到張凜卡算數。
其實呢首-輝く世界の魔法 - 470 好多人都覺得仲難過MASTER入門歌...
個人覺得可以打 純情MIDNIGHT 同 生存本能 既PRO, 兩首都多COMBO又無咩甩既位

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
應該大家都知....max 總數係獨立每首歌o既max combo再相加而成的...唔係幾首連埋max一個combo.......
完全唔知
仲以為要3首連埋
1500COMBO諗住無大志用3首22-24星MASTER 過左就算
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-16, 11:16 PM   #5259
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
其實呢首-輝く世界の魔法 - 470 好多人都覺得仲難過MASTER入門歌...
個人覺得可以打 純情MIDNIGHT 同 生存本能 既PRO, 兩首都多COMBO又無咩甩既位
唔係喎,輝く世界の魔法PRO版已經FC咗N咁多次,多到自己都唔記得。

反而啲Master歌目前只得お願い!シンデレラ呢首入門歌成功FC 1次咁多。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-16, 03:33 PM   #5260
J+1
望過黎呀!!!!!!

下期協力...會唔會d活動順序會打亂了....

由手機版發出
舊 10-08-16, 04:25 PM   #5261
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
我頂,中間nice 左粒,差d fail
我死都唔認蘿莉控我打三連星/
由手機版發出
我都係中間NICE左一下
1506 COMBO低空飛過

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
唔係喎,輝く世界の魔法PRO版已經FC咗N咁多次,多到自己都唔記得。

反而啲Master歌目前只得お願い!シンデレラ呢首入門歌成功FC 1次咁多。
お願い!シンデレラ 我當時覺得易過 輝く世界の魔法PRO
可能每個人苦手既位唔同, 同埋個時我係手持+親指打, 最後個度成日炒
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-16, 05:46 PM   #5262
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
引用:
有餅焗

由手機版發出
果然有整開野食的是唔同(?)
haha3156 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-16, 07:04 PM   #5263
yorkyork

http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...A=2319&tnum=16

呢篇野做乜玩到要點名
舊 10-08-16, 09:47 PM   #5264
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
下期協力...會唔會d活動順序會打亂了....

由手機版發出
點玩法?

舊 10-08-16, 10:42 PM   #5265
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: psidef 查看文章
點玩法?
類似掉落ev,不過同另外4個玩家同時打一首歌....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-16, 11:32 PM   #5266
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
引用:
作者: psidef 查看文章
點玩法?
協力 X
PVP O
$$ V $ ★

舊 10-09-16, 10:55 AM   #5267
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: yorkyork 查看文章
之後都冇入去睇,回番句先
由手機版發出
舊 10-09-16, 01:43 PM   #5268
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
925199 分 2783 位

第一隻金盃 GET

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 01:59 PM   #5269
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

太好了..新卡pass得

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-09-16, 09:02 PM   #5270
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-09-16, 10:40 PM   #5271
sd03021
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
看看某糞營運遊戲,玩家要在「指定某一天某一小時把時間擠出來,並且要在那一小時內打完lv1~lv10全部關卡,玩家打得完就拿到活動角色,戰力不足的玩家打不完就"對不起你甚麼也沒有,這活動沒你的事"

我想知呢個究竟係指邊隻遊戲
sd03021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-16, 11:07 PM   #5272
yorkyork

講緊PAD,
挑戰開個時要你一小時內打晒10lv先送隻怪
舊 10-10-16, 01:13 AM   #5273
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
講緊PAD,
挑戰開個時要你一小時內打晒10lv先送隻怪
仲要難打到爆果種, 不過現在好像已經有3小時比你打?
另外打LV1~10你個體力基本上唔會夠,
點都要爆石回體

此篇文章於 10-10-16 01:19 AM 被 axe1292 編輯。
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 05:43 AM   #5274
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
類似掉落ev,不過同另外4個玩家同時打一首歌....
即是其中一個輸左會成首歌輸(?)
haha3156 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-16, 08:55 AM   #5275
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: haha3156 查看文章
即是其中一個輸左會成首歌輸(?)
血量分開獨立計,而冇晒血都可以打到尾不過分數減半 所以當呢個ev用黎練歌都ok

另外組隊時其他位置唔講,最右o個位麻煩落補血系,對成隊都有好處而且o個個位係對回復系有加乘的

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

標籤
デレステ, 千川ちひろ, 戸田めぐみ, 杏仁豆腐, 鷹富士茄子

論壇跳轉

現在的時間是 03:26 AM

手機版 | APP版