Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-21-08, 08:00 AM   #176
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
http://i245.photobucket.com/albums/gg77/gdx0/snapshot20080220215732.jpg[/IMG]

製作群,G.J.
識郁先代表開心d:cwm17:

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-08, 09:28 AM   #177
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 尼路 查看文章
唔知係咪錯覺,今集走樣好似頗嚴重,好似成日見到長頸族……
我都覺得有少少, 但可以接受

最後中原麻衣把聲好萌

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
識郁先代表開心d:cwm17:
GJ

此篇文章於 02-21-08 09:31 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-08, 01:33 PM   #178
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
點解會冇咗第七集?
官網只係話DVD 收錄

舊 02-23-08, 01:36 PM   #179
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: jaycom 查看文章
點解會冇咗第七集?
官網只係話DVD 收錄
即是字面上的解釋
第七話將會收錄於將會推出的DVD第三卷, 而電視不會播

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-08, 05:04 PM   #180
weinky
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
3DS Friend Code2578 4046 6410
PSN  IDweinky
秤野個part,係咪預人睇咗原著架...
weinky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-08, 05:24 PM   #181
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: Jamie 查看文章
即是字面上的解釋
第七話將會收錄於將會推出的DVD第三卷, 而電視不會播
咁得意?
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 03:53 PM   #182
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
作者: weinky 查看文章
無睇原著根本唔知發生左咩事既
好彩睇左原著先

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 04:00 PM   #183
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
D人只會認為係咸狼倒瀉水,之後D水流哂落地下
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 04:10 PM   #184
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
唔係話本身間房係斜既咩...所以萌狼話一入到去就覺得暈
然後d水會自然地向一邊流..(水向低流)...動畫都有解釋...不過需要少少腦內補完囉..

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 05:08 PM   #185
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
引用:
我冇睇,但估到喎....
其實佢都有幾個hints, 一來係個title,二來係個商人攞秤果下. 但其實d 野有幾貴? 賣得果幾粒.
同埋人地奸唔晒你先可以反屈佢, 唔係既話主角身首異處了...
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 05:33 PM   #186
girlmaycry
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: mmssm 查看文章
其實佢都有幾個hints, 一來係個title,二來係個商人攞秤果下. 但其實d 野有幾貴? 賣得果幾粒.
同埋人地奸唔晒你先可以反屈佢, 唔係既話主角身首異處了...
如果交易鑽石利潤就好大
可能廢事換過張枱
girlmaycry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 06:14 PM   #187
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
作者: Kewellma 查看文章
唔係話本身間房係斜既咩...所以萌狼話一入到去就覺得暈
然後d水會自然地向一邊流..(水向低流)...動畫都有解釋...不過需要少少腦內補完囉..
唔係話張抬斜喳咩

引用:
攞秤果下有咩問題你意思係佢拎第2個秤?但係原著話拎第2個係令羅倫斯以為係無問題.

其實呢part淨睇動畫要聰明d先估到,
一般人應該會諗唔到點解倒瀉水話商人呃佢,原著就完全解釋晒發生咩事
不過其實動畫少左好多野,原著好多地方都講到好細緻,尤其係心境變化,
例如上集羅倫斯叫萌狼要還錢先可以走,但原著話羅倫斯唔想佢走,但諗唔到點講,結果講左呢句

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 06:28 PM   #188
girlmaycry

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: issac92354 查看文章
唔係話張抬斜喳咩

攞秤果下有咩問題你意思係佢拎第2個秤?但係原著話拎第2個係令羅倫斯以為係無問題.

其實呢part淨睇動畫要聰明d先估到,
一般人應該會諗唔到點解倒瀉水話商人呃佢,原著就完全解釋晒發生咩事
不過其實動畫少左好多野,原著好多地方都講到好細緻,尤其係心境變化,
例如上集羅倫斯叫萌狼要還錢先可以走,但原著話羅倫斯唔想佢走,但諗唔到點講,結果講左呢句
我都無睇小說
我覺得動畫解釋得都好夠, 睇住D水慢慢流, 小說做唔到先詳細解釋
如果只係話張抬斜, 根本唔須要用把口講多次, 一般人應該會諗到才對
比觀眾動腦筋都好重要
girlmaycry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 07:34 PM   #189
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: girlmaycry 查看文章
我都無睇小說
我覺得動畫解釋得都好夠, 睇住D水慢慢流, 小說做唔到先詳細解釋
如果只係話張抬斜, 根本唔須要用把口講多次, 一般人應該會諗到才對
比觀眾動腦筋都好重要
剩係倒瀉杯水睇住灘水向住某個方向直線流過去已經知咩事啦

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 10:53 PM   #190
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
根據原著秤一次一個砝瑪.

佢地秤左45次.(動畫淨係講左共45個砝碼)

一個砝碼等於一個盧米歐尼金幣.

一枚盧米歐尼金幣=三十二又六分之五枚

你睇個天秤得果幾粒已經一個砝碼.

如果冇發現有問題既話會損失差好多.

細細袋辛香料當地經貴.

你睇得太多電視劇???奸商被識破會殺人滅口?!

正常商人係唔會玩呢種賭命生意.

點解見到第八集變左第七集???
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-08, 10:58 PM   #191
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
根據原著秤一次一個砝瑪.

佢地秤左45次.(動畫淨係講左共45個砝碼)

一個砝碼等於一個盧米歐尼金幣.

一枚盧米歐尼金幣=三十二又六分之五枚

你睇個天秤得果幾粒已經一個砝碼.

如果冇發現有問題既話會損失差好多.

細細袋辛香料當地經貴.

你睇得太多電視劇???奸商被識破會殺人滅口?!

正常商人係唔會玩呢種賭命生意.

點解見到第八集變左第七集???
做生意最重要係聲譽
你估真係咁易買兇殺人咩
一個唔覺意傳左些少風聲出去,你就唔駛係商界立足

無左第7集,係因為係DVD先有
我諗係開post個位未有時間改
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 01:01 AM   #192
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 02-27-08, 10:20 AM   #193
細路翔
The One

今話成集都見到咸狼一副大婆既姿態

英國說大家抱團死
舊 02-27-08, 11:49 AM   #194
cheerfulming

註冊日期: Mar 2007
賢狼大特寫
cheerfulming 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 06:29 PM   #195
細路翔
The One

成集最謎都係比人食夾棍個位仁兄走出黎唔知笑乜qaaaaa

英國說大家抱團死
舊 02-27-08, 06:48 PM   #196
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: 細路翔 查看文章
成集最謎都係比人食夾棍個位仁兄走出黎唔知笑乜qaaaaa
我看過原著都唔知點解在佢地這樣的處境都笑得出

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 06:48 PM   #197
cheerfulming

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: heeropo 查看文章
我看過原著都唔知點解在佢地這樣的處境都笑得出
因為天真同好傻...
cheerfulming 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 09:34 PM   #198
weinky
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
3DS Friend Code2578 4046 6410
PSN  IDweinky
聽到諾兒拉把聲,搞到我成日諗起古河渚
weinky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 09:46 PM   #199
細路翔
The One

話說木頭人往後會比較喜歡咸狼變回原貌時的樣子吧

因為那個時候的咸狼比較受b

英國說大家抱團死
舊 02-27-08, 10:43 PM   #200
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
引用:
聽到諾兒拉把聲,搞到我成日諗起古河渚
我諗起rena....會唔會突然拎把鉈出黎呢??
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:38 AM

手機版 | APP版