Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31  ... 最後
體育版>NBA 討論區 VOL. 41 - CLOSED
Penny仔 02:14 PM 03-28-17
作者: sunnypigdog:
騎士輸完俾馬刺之後跌左落東岸第2
Lue話要收埋新防守戰術, 留返playoff用喎
但以騎士而家既人腳就........成堆不擅守/腳步慢既球員
姑且信住先啦
sunnypigdog 10:41 AM 03-29-17
作者: Penny仔:
Lue話要收埋新防守戰術, 留返playoff用喎
但以騎士而家既人腳就........成堆不擅守/腳步慢既球員
姑且信住先啦
留還留, 連東岸主場都保唔住有d

勇士險勝火箭, 尾段foul trouble + TO 幾乎輸返轉頭
雖然贏到, 但仲有好多地方要改, 單睇今場去估, 如果PO預到, 都只係55波
Penny仔 02:27 PM 03-29-17
Nuggets今次捉蟲啦
換Jusuf Nurkic 比 Blazers....
Penny仔 12:36 PM 03-30-17
Westbrook 57分大三元...
唔怪得Harden 左腕有傷都唔想抖, 而家休息MVP就會拱手相讓了

另外勇士應該打出了今季最佳的一場比賽
Sar8 12:47 PM 03-30-17
ZAZA真係好廢....
半人馬-RigiL- 12:58 PM 03-30-17
https://www.youtube.com/watch?v=yRXm0LnZCK4

淨係睇highlight都feel到熱血, 見到浪花兄弟係咁隊3分, 落後咁多反勝埋
而家習慣返Durant唔係到, 如果Durant返來, 到時係幸福既煩惱
Sar8 01:01 PM 03-30-17
希望係冇左durant後成隊危機意識提高返
sunnypigdog 12:59 AM 03-31-17
勇士今日真係打得幾好, 雖然好少見Green咁多TO, 但好彩最後關頭成隊都夠集中
Durant好似話最後三場會歸隊, 應該又要D時間轉返mode
Penny仔 04:27 PM 03-31-17
Cavs 又輸....
但呢隊波始終去到playoff 又另一個樣
所以繼續觀望好了
Shadow 神 11:26 PM 03-31-17
Cavs 有乜所謂丫,點打都會入到 final,成個 east playoff 俾佢地慢慢調整
另外對 west champ 點都係無主場優勢架啦,所以 season 打成點都無乜分別
Sar8 12:29 PM 04-01-17
而家基本上都係唔上力

一打playoff又係橫掃慢慢抖
Penny仔 01:28 PM 04-01-17
我不支持輪休
但有需要情況下還是坐一坐比較好
Harden呢幾場手傷硬上,明顯狀態唔好
仲要3連敗,得不嘗失
而且呢幾場火箭用緊8人輪替...隊波明顯有疲態
Sar8 09:42 PM 04-01-17
Kiwi真係學哂TD d pokerface
明明最後果下致勝球都好似冇野咁
Penny仔 10:15 AM 04-03-17
Bulls 個第7應該穩喎...剩返5隊都係弱隊
係Nets比較難打D

Heats 可能唔夠力頂埋去了
最尾4場要對wizards, Cavs, Raptors
Waiters 傷出影響好大, 爭一個人搶分就係爭果DD...

Pacers 都有優勢
問題係自己狀態好差

勇士頂埋呢段地獄賽程...西岸第一應該冇咩問題
馬刺應該收步唔追了
阿聰 11:09 AM 04-03-17
Bulls 個第7應該穩喎...剩返5隊都係弱隊
係Nets比較難打D
你太睇得起公牛隊了⋯⋯專係對弱隊時輸波。
sunnypigdog 11:35 AM 04-03-17
勇士好似調整得唔錯
火箭>馬刺>火箭>巫師, 四隊強隊都贏到, 而且表現唔差
Livingston 同McGee真係好好用, West都上返好多力, 季初個陣真係唔太work, 而家防守上仲係差d, 但起碼進攻打好左
Penny仔 11:37 AM 04-03-17
作者: 阿聰:
你太睇得起公牛隊了⋯⋯專係對弱隊時輸波。
....其實Bulls用rondo, 好似好過用wade
起碼冇咁痴波
阿聰 11:48 AM 04-03-17
....其實Bulls用rondo, 好似好過用wade
起碼冇咁痴波
我覺得WADE唔算痴波打了,始終JB先係公牛大佬,WADE打法都有改變。
公牛隊最大問題就係GARPAX呢兩位高層,交換球員多數都係好無厘頭。
sunnypigdog 11:55 AM 04-03-17
原來德佬100%無得打PO了
Penny仔 12:09 PM 04-03-17
原來德佬100%無得打PO了
應該有下季既, 今季佢keep 得OK

另外rose 傷半月板提早收工
其實佢今次個傷又唔係真係太嚴重
問題只係佢下季應該去邊隊...

其實球員受傷, 除左自身打法之外
球隊保養都好重要
呢方面NYK其實都係麻麻地
sunnypigdog 12:32 PM 04-03-17
問問大家, 對T-MAC入HOF點睇?
我覺得佢值得入, 但佢入到韋伯入唔到我又覺得唔太接受
HEAD_HUNTER 01:37 PM 04-03-17
應該有下季既, 今季佢keep 得OK

另外rose 傷半月板提早收工
其實佢今次個傷又唔係真係太嚴重
問題只係佢下季應該去邊隊...

其實球員受傷, 除左自身打法之外
球隊保養都好重要
呢方面NYK其實都係麻麻地
Dirk我希望佢退休算,
攞完Champ以後感覺Mark Cuban都已經無哂當時果種熱情,
呢幾年個陣只能夠用「修修補補」嚟形容,竟然仲要39歲既高齡Dirk去撐住隊波,
趁嚟緊40歲退休留番個美好回憶算啦
HEAD_HUNTER 01:40 PM 04-03-17
問問大家, 對T-MAC入HOF點睇?
我覺得佢值得入, 但佢入到韋伯入唔到我又覺得唔太接受
C-Web唔得吧,
雖然以一個PF而言風格都叫又華麗又實際,
但無論數據上、獎項上無咩值得註腳俾佢入HOF
Penny仔 01:47 PM 04-03-17
作者: HEAD_HUNTER:
C-Web唔得吧,
雖然以一個PF而言風格都叫又華麗又實際,
但無論數據上、獎項上無咩值得註腳俾佢入HOF
再加埋大學收錢單野令佢籃球生涯留下污點
我諗佢要等多十年先有機會入HOF
Penny仔 01:54 PM 04-03-17
作者: HEAD_HUNTER:
Dirk我希望佢退休算,
攞完Champ以後感覺Mark Cuban都已經無哂當時果種熱情,
呢幾年個陣只能夠用「修修補補」嚟形容,竟然仲要39歲既高齡Dirk去撐住隊波,
趁嚟緊40歲退休留番個美好回憶算啦
唔知點解硬係冇人黎...
就咁睇佢又唔係差既老闆
但就算champ 果年, 佢都係執埋一堆好用既棄將先贏到
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 31  ... 最後

返回主題版面