Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
<<繼續談情>>>人生最灰就係俾人無視....
陸奧 貴志 03:08 PM 09-15-09
我依家就俾人半無視左喇

話說公司新黎左個同事,本來都冇乜野,有講有笑有msn,不過唔知係咪我send太多無聊msg俾佢(同其他同事,我次之都係一次過咁send)定係某次我疑似講錯左野得罪左佢之後就開始關係轉差(even我say左sorry,而佢亦都話冇嬲云云),早排最多都伸係msn唔reply,依家直頭invisible埋....只有大家o係公司事先有幾句,亦都有hi bye,不過氣氛唔算叫和諧....

我本來好想問清楚佢(唔打都鬧下丫),不過我淆底(我好著重同事既關係,唔係大家面左左咁做野都唔開心)...

都唔知點算(雖然可能係我諗得太多...)

PS:佢係女,但我冇打算亦冇想過追佢,我係奉行o係度食唔o係度痾既
Seppie 03:11 PM 09-15-09
認真~
可能有人o係你背後向佢講你是非!
陸奧 貴志 03:27 PM 09-15-09
作者: Seppie:
認真~
可能有人o係你背後向佢講你是非!
講是非呢家野聽唔到就當冇架啦我自己都會講人,人講番我唔奇
yeah yeah 03:21 PM 09-15-09
我都係咁呀
日日返工hi同bye
同個個都係咁.haha...
你個case...唔好理個女仔la
慢慢由佢la
ahleung 03:29 PM 09-15-09
MSN send得太多message會令對方覺得好煩. 有時邊有咁多水吹? 尤其果D "hihi" 然後 "what r u doing?" 我最憎, 好明顯佢無聊想搵人吹水, 但又唔想諗話題.

另外有時係工作態度令人討厭. 有個同事新黎時大家無乜野, 會一齊食飯吹水. 但合作過後發覺佢好A膊縮骨, 我而家只會hi bye.

樓主個case如果係靚女的話, 亦有可能係以為你想追佢.
陸奧 貴志 03:32 PM 09-15-09
作者: ahleung:
MSN send得太多message會令對方覺得好煩. 有時邊有咁多水吹? 尤其果D "hihi" 然後 "what r u doing?" 我最憎, 好明顯佢無聊想搵人吹水, 但又唔想諗話題.

另外有時係工作態度令人討厭. 有個同事新黎時大家無乜野, 會一齊食飯吹水. 但合作過後發覺佢好A膊縮骨, 我而家只會hi bye.

樓主個case如果係靚女的話, 亦有可能係以為你想追佢.
我send o個d通常都係d搞笑圖/片/文字,好少chat....

>靚女

公司班男同事(包括我)都覺得到唔到去"靚"呢個level.....普通啦
麥C 03:57 PM 09-15-09
好多時你越解釋越想搞清楚
佢只會越覺得你煩
唔好理這件事好d
到佢有事有野你幫到手時自然會搵你嫁啦
陸奧 貴志 04:10 PM 09-15-09
作者: 麥C:
好多時你越解釋越想搞清楚
佢只會越覺得你煩
唔好理這件事好d
到佢有事有野你幫到手時自然會搵你嫁啦
我就係唔想個關係去到咁路人甲乙丙......
麥C 04:18 PM 09-15-09
作者: 陸奧 貴志:
我就係唔想個關係去到咁路人甲乙丙......
但如果佢唔想呢
一隻手掌拍唔響
你太主動去搵佢做朋友
佢可能一係覺你煩一係就會錯意都唔定

一係搞d同事活動
就中秋搞下BBQ咁得唔得
多D機會大家交流下
irismong 07:23 PM 09-15-09
咁可能人地都無咩興趣做朋友呢...
有時有d人將工作同自己既生活會分到好開
即係, 唔會當同事係朋友
就係咁.....
咁咪由佢囉

越講越令人覺你煩而已
Ryokoryoko 10:13 AM 09-16-09
作者: irismong:
咁可能人地都無咩興趣做朋友呢...
有時有d人將工作同自己既生活會分到好開
即係, 唔會當同事係朋友
就係咁.....
咁咪由佢囉

越講越令人覺你煩而已
俾個5我。

同事未同事咯,攪咁多做咩。
mihimaru GT 07:58 PM 09-15-09
佢跟本就唔在乎你,佢say hi只係膚顯下你ja
你試下唔搵佢一至兩個月,睇下佢會唔會主動搵你
如果佢完全唔搵你,你省番啖氣好過啦,依d人唔搵也罷啦
表面講係good fd,入面當你係macau fd,
你做咩都無用ga,就算佢突然間同你fd番,過多排咪又係咁,當識少件啦
メソウサ 09:06 PM 09-15-09
>不過我淆底
咩都唔駛做啦咁
KIM 09:30 PM 09-15-09
為什麼要因為其他的人肯定, 才可以肯定自己??? 連我金爺行走漿糊幾十年都十分唔明白....

陸奧的人要有尊嚴呀!
liverwan 10:02 PM 09-15-09
真係灰
好彩樓主對人無意思
sgouki 10:17 PM 09-15-09
作者: liverwan:
真係灰
好彩樓主對人無意思
其實我覺得對人冇意思就吾會灰啦.[逃] ....
KIM 10:23 PM 09-15-09
另找新target啦~~!
作者: sgouki:
其實我覺得對人冇意思就吾會灰啦.[逃] ....
我的媽媽是女人~
sgouki 09:40 AM 09-16-09
作者: KIM:
我的媽媽是女人~
PS:佢係女,但我冇打算亦冇想過追佢,我係奉行o係度食唔o係度痾既.
嘿哈兒 10:22 PM 09-15-09
點睇都係樓主"諗多左".......
既竟佢只係同事,你又唔係追佢..
何必要關心人地的私人感情?
基本上你當佢係一個同事咁對待就可以了..
thesame 10:32 PM 09-15-09
依家風頭火勢
避下風頭先啦
singsingjai 10:52 PM 09-15-09
有幾灰.. 人地根本無擺你係心上, 你只係過路人..
你無視佢無視你咪得LOR
豆腐 11:34 PM 09-15-09
我都曾幾何時試過呢....
4月底發生左件事,搞到全世界當我唔存在
到左7月底開始又好返....

所以你順其自然啦~過一陣就無事架啦~
loser 11:58 PM 09-15-09
話不投機半句多.

返工就專心工作啦, 諗咁多野做乜?
haha3156 07:43 AM 09-16-09
作者: 陸奧 貴志:
我依家就俾人半無視左喇

話說公司新黎左個同事,本來都冇乜野,有講有笑有msn,不過唔知係咪我send太多無聊msg俾佢(同其他同事,我次之都係一次過咁send)定係某次我疑似講錯左野得罪左佢之後就開始關係轉差(even我say左sorry,而佢亦都話冇嬲云云),早排最多都伸係msn唔reply,依家直頭invisible埋....只有大家o係公司事先有幾句,亦都有hi bye,不過氣氛唔算叫和諧....

我本來好想問清楚佢(唔打都鬧下丫),不過我淆底(我好著重同事既關係,唔係大家面左左咁做野都唔開心)...

都唔知點算(雖然可能係我諗得太多...)

PS:佢係女,但我冇打算亦冇想過追佢,我係奉行o係度食唔o係度痾既
工作上的事~
我會覺得唔理就算囉~又唔是對人世!
有時是會踩中人地條尾自己唔知架.....(之前先試過~唉)
有些人是好小氣架...
09:43 AM 09-16-09
順其自然啦。
1 2 

返回主題版面