Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-09-12, 12:31 PM   #976
Insane Gamer
狂氣が唯一の友達さ

註冊日期: Jul 2011
PSN  IDm123654
引用:
作者: 末日幽靈 查看文章
會,但重點是他能做到藍徽章做不到的事:減神器
這張加陀螺+預知將來=整個牌庫任抽
當然,
雲之匙、乙金塑師、近貌鐵鉆這三張都做到同樣效果
另外單色用神器加速,你漏了外透時空鏡
副DECK係有呢個連技
好在你提我,如果唔係張預知將來變廢紙

ammms
FOW 太貴重了我唔借
而且用FOW唔會一定WIN 只係用果時會型D

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
26378669 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 01:19 PM   #977
孫伯符
Senior Gamer

引用:
作者: 26378669 查看文章

順帶一提
纯藍EDH 主將係万卷蓟夫人
主打係法師同連技
万卷蓟夫人我都想收(for紅藍draw牌龍),雖然不是當大將,但玩的方向都是配合法師,另追加draw牌。

此篇文章於 03-09-12 01:25 PM 被 孫伯符 編輯。
孫伯符 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-12, 01:47 PM   #978
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
單色神氣唔爭在落埋 Urza 三寶
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-12, 02:11 AM   #979
狂氣が唯一の友達さ

引用:
作者: ammms 查看文章
單色神氣唔爭在落埋 Urza 三寶
咩嘢係urza三寶

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
舊 03-10-12, 04:33 AM   #980
狂氣が唯一の友達さ

副NITROPLUS CARD MASTERS 己經入哂套,我會帶出嚟
到時再睇下大家玩唔玩

elmond 非常感謝你放隻Palinchron俾我,THX

河馬你記住贖番張紅賢者

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
舊 03-10-12, 10:53 AM   #981
婠婠

註冊日期: Mar 2005
引用:
咩嘢係urza三寶
urza果三張地
三張地同場+埋好似生到7分無色出黎
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-12, 02:57 PM   #982
末日幽靈
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
小克的家俱組
個人不建議
一來沒有特殊挑牌之下,你自己算算一場抽得齊的機率
二來時空鏡力量護手遭囚太陽對這地完全沒加成

話說,第五回呢?

不用非死不可的邊緣人
末日幽靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-12, 03:02 PM   #983
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
引用:

話說,第五回呢?
第五回? 是指討論串的第五回 ?

1000post才開新 ? 還有18張post.

(碎碎念)
簡.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-12, 04:37 PM   #984
HM

引用:
小克的家俱組
個人不建議
一來沒有特殊挑牌之下,你自己算算一場抽得齊的機率
二來時空鏡力量護手遭囚太陽對這地完全沒加成

話說,第五回呢?
純藍好難用,不過岩岩諗起如果打綠色,可以用綠坦挑兩次挑出黎
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-12, 10:55 PM   #985
婠婠

今次變左秒殺大會-.-

唔係我秒你就係你秒我
舊 03-10-12, 11:54 PM   #986
nomancow

註冊日期: Oct 2011
明天會甚麼時候出來?
nomancow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 12:28 AM   #987
ammms
渣根懦夫

我應該大約 2:30pm - 3:00pm 左右上到 LC 吧
舊 03-11-12, 01:16 AM   #988
nomancow

我2點或之前到。
Cancer, 數字兄會出席嗎? 數字兄會帶純藍出來試deck嗎?
舊 03-11-12, 01:16 AM   #989
狂氣が唯一の友達さ

引用:
作者: ammms 查看文章
我應該大約 2:30pm - 3:00pm 左右上到 LC 吧
BUT 明天LC 開PTT比賽

婠婠
今日真係秒殺大會
頭先同河馬 AND 平山深雪食飯打EDH
又係秒殺大會
又係 實驗室狂人 GG

不過河馬副卡恩真係無朋友

以下是河馬TURN1出
Mishra's Workshop
Sol Ring
Sensei's Divining Top
Expedition Map

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
舊 03-11-12, 01:26 AM   #990
nomancow

引用:

婠婠
今日真係秒殺大會
又係秒殺大會
又係 實驗室狂人 GG

以下是河馬TURN1出
Sol Ring
oh... 我同LC有仇嗎... orz

Cancer屈機...
舊 03-11-12, 02:02 AM   #991
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 婠婠 查看文章
今次變左秒殺大會-.-

唔係我秒你就係你秒我
引用:

婠婠
今日真係秒殺大會
又係秒殺大會
又係 實驗室狂人 GG

以下是河馬TURN1出
Sol Ring
打左幾個月,其實play group入面有唔少deck都係玩起完壇=勝利(廢話), 不停cast 獸打個種戰略好少人用
不過今日人少D...咁O岩個個都係玩combo je...

最後elf 個兩局都唔係一擊(唔係combo)~~
係圍(overrun)死人je...

===
>no.兄
第一turn我係用urza mine..的說...
如果第1 turn出mishra's workshop...
我會唔只用sol ring+Sensei's Divining Top+Expedition Map

===
>nomancow兄
抱歉我...明天有事..不能出席....orz

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」

此篇文章於 03-11-12 02:07 AM 被 Cancer 編輯。
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 08:19 AM   #992
ammms
渣根懦夫

引用:

婠婠
今日真係秒殺大會
又係秒殺大會
又係 實驗室狂人 GG

以下是河馬TURN1出
Sol Ring
咁轉去 Basic Land 有冇異議啊?
定係大家玩完琴日想休息一天?
下星期再廝殺過?
我兩個 option 都 ok 的
舊 03-11-12, 08:57 AM   #993
HM

引用:
作者: 簡.. 查看文章
追加問題:

3. 請回答除了你的主要選擇, 你自問認為自己還有沒有另一種類型的性格? (一點點也算

例: Johnny+Timmy 還是 Johnny+Spike 還是 純正Johnny (主要的放前

不回答也可

謝 !

--

問題:

短短幾秒鐘請回應以下兩條問題:

1. 你手掌的食指(右手從右數起第二隻)和無名指(右手從右數起第四隻)長度的對比結果怎樣? (那一隻手指較長?)

2. 請坦誠自問自己是那一類型的玩家? (Timmy, Johnny, Spike)

3. 請回答除了你的主要選擇, 你自問認為自己還有沒有另一種類型的性格? (一點點也算

例: Johnny+Timmy 還是 Johnny+Spike 還是 純正Johnny

註:

Timmy - 大概意指為單純享受遊戲, 只要玩到遊戲就會高興的Causal玩家
Johnny - 大概意指為有創意的玩家. Johnny喜歡勝利; 但都會喜歡用特別的方式打敗對手. 又有Combo玩家之稱.
Spike - 大概意指為競賽類的玩家. 玩遊戲的目的就是為了獲勝. Spike享受勝利; 擊倒對手的感覺. 他們在什麼時候都喜歡用最好的卡上陣對戰.

PS: 如果你聽過或知道這個問題請你直接無視掉. 收集一定數量後會解答問題的意思.

暫時收集結果

簡 --------------- 食指, Timmy
ammms -------- 無名指, Timmy
Cancer ---------- 無名指, Timmy
26378669 ------ 無名指, Johnny
孫伯符 ----------- 無名指, Johnny
平山深雪 --------- 無名指, Spike
nomancow ------ 一樣長, Johnny ( 給我再去對比一次 (拖+毆
真‧多啦A夢 ------- 食指, Timmy
末日幽靈 --------- 無名指, Johnny

仲未有結果睇
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-12, 11:59 AM   #994
ammms
渣根懦夫

我一陣都係上 Basic Land
舊 03-11-12, 05:17 PM   #995
婠婠

引用:
作者: Cancer 查看文章
打左幾個月,其實play group入面有唔少deck都係玩起完壇=勝利(廢話), 不停cast 獸打個種戰略好少人用
不過今日人少D...咁O岩個個都係玩combo je...

最後elf 個兩局都唔係一擊(唔係combo)~~
係圍(overrun)死人je...
我砌d deck明明大部分都係生物戰
怎至連裂片妖都可以做埋生物戰
舊 03-11-12, 10:45 PM   #996
sammer

註冊日期: May 2003
路過加亂入~
各位玩BOARDGAME或玩CARDGAME嘅朋友,,
小弟是一名觀塘某間社區中心的活動工作員,
唸住攪一個長期活動關於BOARDGAME(未落實),
只需做會員(主要是6-24歲,24歲以上都OK),
再每個月收取$5-$10(暫定),一星期有2天,
逢星期四/五,6:30PM-9:45PM,每個月有8-9晚玩,
希望提供空間及時間,宣揚正版BOARDGAME,
另外亦歡迎玩CARDGAME嘅朋友來玩。

希望會員如有正版GAME,可帶來一齊分享玩。
有沒有居住觀塘區/九龍區朋友有興趣參加?(其他地區其實都OK)
想問下大家意見及反應(如版主覺得有規違,請通知我,我再刪除。)
sammer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-12, 01:25 AM   #997
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 婠婠 查看文章
我砌d deck明明大部分都係生物戰
怎至連裂片妖都可以做埋生物戰
我地成日比無限隻裂片妖/無限隻ELF 圍死...
有時更被連控制權都被搶埋/ . \

相對起來我的deck...可以說是比較溫和....

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」

此篇文章於 03-12-12 01:28 AM 被 Cancer 編輯。
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-12, 04:44 AM   #998
狂氣が唯一の友達さ

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
仲未有結果睇
可能簡大想第1000個POST先出結果
快要TURN 5了
TURN 5 PLAY ISLAND CAST Azami, Lady of Scrolls
Tap Azami, Lady of Scrolls DRAW A CARD

TO:A大
今個星期六你出唔出
我副NITROPLUS CARD MASTERS等埋你開局

TO:sammer
需然係潑冷水
我諗大家都對你個提議無興趣
我地個playgroup己經有固定場地,同約定好固定時間
而且你安排D時間同地點都唔夾,當然我唔肯定個playgroup有人比意見你

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
舊 03-12-12, 09:05 AM   #999
ammms
渣根懦夫

引用:
可能簡大想第1000個POST先出結果
快要TURN 5了
TURN 5 PLAY ISLAND CAST Azami, Lady of Scrolls
Tap Azami, Lady of Scrolls DRAW A CARD

TO:A大
今個星期六你出唔出
我副NITROPLUS CARD MASTERS等埋你開局
我星期六買左飛去睇詹端文
要星期日先出到

琴日結果同 noman 打左一鋪
之後 EDH 單挑 Philip 慘被秒殺
後來打 T1 換番副 Shared Fate 落場
第一鋪偷雞成功
之後佢知我點打
多數都捱唔過第 3 round
舊 03-12-12, 05:41 PM   #1000
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
問題我會在下一回合開題.
這幾天都比較忙.

--

我在想不如設定誰搶到千就能在下turn開post 叫出自己喜歡的生物/巫術 和對白台詞. (當然不希望是水post (這裡不是水區
最好就當然是回覆或無意間搶千. 總之暫定這樣試行.
搶千者亦可以把post權傳給其他人, 那麼每個人都應該會有機會參與.

今回會原用26378669的的提案, 因為這是給我的啟示.
GAF Magic串是大家建立起來的, 我希望大家也可以一同/多多參與其中.

--

如果沒有什麼, 我在這裡直接收串. 請不要再回覆, 待我弄個新串後才再回覆討論吧.

新串傳送門:
http://gaforum.org/showthread.php?p=...=1#post9679407

CLOSE

(碎碎念)

此篇文章於 03-12-12 05:50 PM 被 簡.. 編輯。
簡.. 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
MAGIC THE GATHERING elmond 收藏品討論版 12 07-23-11 10:49 AM
Magic: The Gathering 討論交流區 - Magic 2012 7月15日正式發售 簡.. 收藏品討論版 1011 07-17-11 08:18 AM
Magic: the gathering majestyk 收藏品討論版 13 09-18-03 12:27 PM

現在的時間是 09:59 PM

手機版 | APP版