Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-09-06, 09:08 PM   #1
superexpress
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
Tsubasa 將會由 26/1 起於TVB播放

譯名:翼之奇幻旅程

相關網頁:
http://jade.tvb.com/schedule/20060126.html
http://jade.tvb.com/schedule/20060127.html

舊 01-09-06, 09:17 PM   #2
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
TVB都算快手
又可以聽番Yuki姐既配樂啦

舊 01-09-06, 09:21 PM   #3
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
小櫻效應先買黎播???

此篇文章於 01-09-06 09:27 PM 被 小嘉 編輯。
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-06, 09:25 PM   #4
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
都幾快手喎
不過我不太感興趣

舊 01-09-06, 09:36 PM   #5
石主乙個
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
冇....冇可能嫁~~~
點解會冇百變小櫻呢四隻字

舊 01-09-06, 09:42 PM   #6
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
乜咁正經o既今次

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-06, 09:43 PM   #7
GAF GGXX團
紅月カレン

引用:
作者: 小嘉
小櫻效應先買黎播???
小櫻效應都過左幾耐下~~

舊 01-09-06, 09:51 PM   #8
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 91
小櫻效應都過左幾耐下~~
女主角都不再蘿莉(性格上)

搞到唔好睇

我反而想知佢d配音係唔係用番當年果批
仲有熱切期待中文op

百變小櫻魔法神奇誰可阻擋
看我sakura 揮揮魔棒解開詛咒
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-06, 10:10 PM   #9
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: izumo
女主角都不再蘿莉(性格上)

搞到唔好睇

我反而想知佢d配音係唔係用番當年果批
仲有熱切期待中文op

百變小櫻魔法神奇誰可阻擋
看我sakura 揮揮魔棒解開詛咒
被你搶我句說話
中文歌自然會有

舊 01-09-06, 10:21 PM   #10
土星人
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
譯名唔似TVB改~
佢地應該會改得好有創意
土星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-06, 10:25 PM   #11
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 土星人
譯名唔似TVB改~
佢地應該會改得好有創意
又百變xxxx....
i lov'in it
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-06, 10:30 PM   #12
flydargon
Crazy Gamer

睇怕9x9都係配到蘿莉化架喇

舊 01-09-06, 10:45 PM   #13
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
好期待首loop比人中文化左會係點

舊 01-09-06, 10:46 PM   #14
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
真是想不到..tvb如此快手.!!
期待一下好了.!!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-06, 10:48 PM   #15
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: 某F
好期待首loop比人中文化左會係點

得o個廿零集,佢先唔會浪費d錢係op度

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 01-09-06, 11:43 PM   #16
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
會唔會快左d 一年唔夠就買黎播

舊 01-09-06, 11:59 PM   #17
燃燒君
Crazy Gamer
唉,又冇溫書

註冊日期: Oct 2004
正呀
個名都OK喎~
我想知動畫到有冇亞芝?漫畫佢有一兩格的

B:因為今日冇波踢呀嘛
燃燒君 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-06, 12:02 AM   #18
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
未睇過, 到時錄尼睇下先

逢星期4,5 播?

此篇文章於 01-10-06 12:04 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-06, 12:09 AM   #19
kyu
我要搞掂丁力個衰人

只求TVB保住原來OP好了。
說到TVB不會因廿幾集而換中文OP,TVB有時真的好難說。

舊 01-10-06, 12:13 AM   #20
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
乜sd gundam做完嗱咩?好似仲有好多集架喎?
定係我記錯?

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-06, 12:16 AM   #21
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
希望小狼小櫻都係以前果個配
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-06, 12:33 AM   #22
真仔

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
我有一個非常唔好既feel....

個op會比邊個唱.....

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-06, 07:14 AM   #23
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

係喎....gun force唔播....?唔好呀~~~~~

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 01-10-06, 07:30 AM   #24
superexpress
Senior Gamer

引用:
作者: 雙日
乜sd gundam做完嗱咩?好似仲有好多集架喎?
定係我記錯?
改為於星期六播放:(一月二十八日因為播放電影而停播)
http://jade.tvb.com/schedule/20060121.html
http://jade.tvb.com/schedule/20060128.html

舊 01-10-06, 01:45 PM   #25
rockmanzero
Insane Gamer
赤色劍神-ZERO

引用:
作者: 真仔
我有一個非常唔好既feel....

個op會比邊個唱.....
鄭欣x??

挑戰極速中 幾時先去到50kmh
rockmanzero 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:05 AM

手機版 | APP版