Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-20-15, 08:29 PM   #226
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: wing 查看文章
話就話有第三身, 但有等如冇.

可能同你玩法唔同,我兩邊都成日用

2000fun係搏佢有貨喳,無咪退訂囉
反正訂左amazon

舊 10-20-15, 11:28 PM   #227
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Amuro0093 查看文章
問題係太多game玩, Halo 5, COD BO3, Battlefront;
Fallout, Just Cause 3 呢D 單機game幾時玩都冇乜所謂.
唔係冇所謂, 其實係越遲越好. 等debug.

舊 10-21-15, 12:22 AM   #228
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: hap3afrien 查看文章

可能同你玩法唔同,我兩邊都成日用

2000fun係搏佢有貨喳,無咪退訂囉
反正訂左amazon
第一身係未裝Mod前用,第三身係裝左一堆囡囡+衣服mod用

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-15, 11:00 AM   #229
仁魂
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2005
Wii U IDYanwin
3DS Friend Code1676 3830 1057
PSN  IDYanwin
XBox Live GamertagYanwin

引用:
VAULT BOY WIRED XBOX ONE CONTROLLERVault Boy Wired Xbox One Controller

Celebrate the next major installment in the Fallout series with the Fallout 4 Vault Boy Wired Controller for Xbox One. Featuring Vault Boy artwork from Fallout 4, highly durable plastic housing, vibration feedback rumble motors, and an ergonomic concave thumb stick design, this PC and Xbox One compatible controller is perfect for fans of the popular series.

The 3.5mm headset jack will support game and chat audio, so gamers can easily plug in and play, and the audio controls located directly on the controller add a hassle-free way to adjust game and audio levels without interrupting gameplay. The controller also includes a detachable 10 foot USB cable.

Product Features:
- Officially licensed by Microsoft for Xbox One
- Features Vault Boy licensed artwork from Fallout 4
- Vibration feedback rumble motors
- 3.5mm headset jack with onboard audio controls
- Detachable 10’ USB cable
- Compatible with PC
官網瞬間被秒晒, Gamestop好似仲受訂
http://www.gamestop.com/xbox-one/acc...troller/125316
仁魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-15, 01:15 PM   #230
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
我想問如果之前3集都無玩過,今集值唔值得入手?
(FPS 60?) 我見人設,好似一般?
今次我有點興趣……有無玩開既師兄,可以給點意見和看法? 謝謝。

此篇文章於 10-21-15 03:23 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-15, 03:59 PM   #231
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 權愛真 查看文章
今次我有點興趣……有無玩開既師兄,可以給點意見和看法? 謝謝。
B記RPG賣點一向都係OPEN WORLD RPG,唔係玩人設的。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-15, 05:18 PM   #232
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
吾駛玩過前作都可以玩的,絕對無問題.
如果你想了解下之前既故事,都可以去fallout wiki了解一下
主機版有穩定既30FPS , 如果想更暢順要玩pc版
fallout主要講戰後荒廢左既世界,吾會好似騎士魔法世界rpg or 日式rpg咁天花龍鳳. 如果你講人設係指d人吾夠美型, 你可以等各種美化mod(但最快要16年年頭先有)

今次有中文版, 主機版又首次有mod, 絕對推薦你試下!

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-15, 05:27 PM   #233
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
引用:
同前幾集有關連的都係背設上既野 就算第一次玩由4開始都ok
不過要睇你本身鍾唔鍾意open world rpg
如果唔鍾意周圍走自己搵野玩的話jrpg會合適少少
(不過而家jrpg都只剩返Persona吸引d)

如果玩PC版連住Steam Workshop
應該頭一兩個星期就好多功能性mod出現
(B社出名UI屎 Bug多)

美化mod12月度就已經有
(不過要去nexus搵就是)

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-15, 06:35 PM   #234
hap3afrien
Game Master

無玩過Morrowind都可以玩Skyrim啦
FO1/2/Tactics係RTS, FO3/NV/4係 open world RPG, 只係設定同埋隻狗有關連
推薦玩前作,但唔一定要玩

舊 10-21-15, 07:02 PM   #235
david
The One

講多少少,B記RPG係第一身故事模式,你O既經歷就係故事進程,基本上幾乎你想點玩就點玩,唔會有類似JRPA O既第三身觀察式般O既美型過場CG動畫,亦唔會有睇到眼花O既大型魔法過場。

---
舊 10-21-15, 07:13 PM   #236
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
真正超高自由度,支線劇情任你點玩,唔一定限死一種過法一種結果. 主線自由度幾高就未知。
全個世界超多npc同超多物件有好多互動,絕對唔係gta果種超低自由度同超低人物互動可比。

舊 10-21-15, 10:55 PM   #237
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
主線自由度我就覺得一般啦。忍到既話我建議隔番半年先買

初期Bug多。做做吓成日無啦啦斷左做唔到。又要load save,攪到每玩一陣自己save吓。最嚴重係又要重新玩過,好Q煩

單人game等bug fix 好先玩啦
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-15, 11:13 PM   #238
Noble6
Senior Gamer
自瀆公國統帥

註冊日期: Jul 2012
Wii U IDfox1223
PSN  IDfox1223
XBox Live Gamertagfox1223
引用:
作者: Shinjyo 查看文章
主線自由度我就覺得一般啦。忍到既話我建議隔番半年先買

初期Bug多。做做吓成日無啦啦斷左做唔到。又要load save,攪到每玩一陣自己save吓。最嚴重係又要重新玩過,好Q煩

單人game等bug fix 好先玩啦
重玩又重玩,哩個都係B社game嘅樂趣
每次重玩都會有新體驗,由其係裝埋mod之後
真係重玩幾多次都吾會厭

舊 10-21-15, 11:26 PM   #239
權愛真

引用:
作者: david 查看文章
講多少少,B記RPG係第一身故事模式,你O既經歷就係故事進程,基本上幾乎你想點玩就點玩,唔會有類似JRPA O既第三身觀察式般O既美型過場CG動畫,亦唔會有睇到眼花O既大型魔法過場。
明白。睇哂上面你地講既,我覺得呢d咁自由大,仲要係第一身故事模式,
真係好特別…好吸引。

不過我想問,個操控其實係第一身定第3身?(雖然兩種方式對我都無問題)
因為我見d宣傳片…gameplay等,好似兩種都出現過既? 定係我get錯左?

引用:
作者: wing 查看文章
真正超高自由度,支線劇情任你點玩,唔一定限死一種過法一種結果. 主線自由度幾高就未知。
全個世界超多npc同超多物件有好多互動,絕對唔係gta果種超低自由度同超低人物互動可比。

完係認同師兄所指出GTA既論點。(GTA5 我本人黎講,真係好失望。自己本身對佢online mode亦無興趣)

全個世界超多npc同超多物件有好多互動 << 正正係我好鍾意玩既元素。咁我都有決定了。
舊 10-21-15, 11:27 PM   #240
權愛真

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
吾駛玩過前作都可以玩的,絕對無問題.
如果你想了解下之前既故事,都可以去fallout wiki了解一下
主機版有穩定既30FPS , 如果想更暢順要玩pc版
fallout主要講戰後荒廢左既世界,吾會好似騎士魔法世界rpg or 日式rpg咁天花龍鳳. 如果你講人設係指d人吾夠美型, 你可以等各種美化mod(但最快要16年年頭先有)

今次有中文版, 主機版又首次有mod, 絕對推薦你試下!

引用:
作者: reiyaw 查看文章
同前幾集有關連的都係背設上既野 就算第一次玩由4開始都ok
不過要睇你本身鍾唔鍾意open world rpg
如果唔鍾意周圍走自己搵野玩的話jrpg會合適少少
(不過而家jrpg都只剩返Persona吸引d)

如果玩PC版連住Steam Workshop
應該頭一兩個星期就好多功能性mod出現
(B社出名UI屎 Bug多)

美化mod12月度就已經有
(不過要去nexus搵就是)

謝謝你們咁多位所有的意見。好詳盡!
Thank You~
我都有追返post同睇返之前的宣傳片等。
我自己都好鍾意玩開放式世界既game,因為夠耐玩度,
而且我都好鍾意玩單人既game。
(上線既有玩開COD,單機又有玩GTA & Uncharted等…)
所以我諗都應該幾適合我。

今集我都會買黎玩下先!(我係玩PS4版的)
舊 10-22-15, 12:07 AM   #241
david
The One

我所指O既第一身唔係指視點而係觀點,FALLOUT O既主角就係你,個故事點發展係由你去決定,而唔係一般JRPA咁,主角並唔係你,你只係以旁觀者第三身觀點去睇人家為主角預先寫好O既劇本。

---
舊 10-22-15, 12:16 AM   #242
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

講遊戲入面操縱視點的話 係可以隨時game內轉第一同第三身的
因為隻game都可以當槍game咁玩
亦可以選擇近戰 同埋有少少潛行成份 第一第三身可以方便唔同情況

舊 10-22-15, 01:05 AM   #243
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
Fallout 4 S.P.E.C.I.A.L. Video Series - Part.7 Luck

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-15, 01:31 AM   #244
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
D 宣傳片好鬼正

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-15, 02:37 AM   #245
權愛真

引用:
作者: david 查看文章
我所指O既第一身唔係指視點而係觀點,FALLOUT O既主角就係你,個故事點發展係由你去決定,而唔係一般JRPA咁,主角並唔係你,你只係以旁觀者第三身觀點去睇人家為主角預先寫好O既劇本。

完全明白。謝謝你的解答。

引用:
作者: reiyaw 查看文章
講遊戲入面操縱視點的話 係可以隨時game內轉第一同第三身的
因為隻game都可以當槍game咁玩
亦可以選擇近戰 同埋有少少潛行成份 第一第三身可以方便唔同情況
原來係咁,唔怪之得第一同第三身我都係影片中見到。
呢個設定好Friendly。
舊 10-22-15, 09:04 AM   #246
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
我反而用3身加V.A.T.S 做sniper, 一槍爆頭, 感覺好正
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-15, 10:54 AM   #247
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: Shinjyo 查看文章
我反而用3身加V.A.T.S 做sniper, 一槍爆頭, 感覺好正
今集VATS會改 不過遠距的話無咩影響吧

舊 10-22-15, 11:02 AM   #248
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
人設你放心啦
elder scroll 比人叫少女卷軸唔係叫假的

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-15, 01:56 PM   #249
hap3afrien
Game Master

人設差極都仲有mod

如果想知自由度有幾大可以睇下Fallout3/Fallout New Vegas/Skyrim既gameplay

舊 10-22-15, 02:46 PM   #250
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
家用版個mod,我驚會好似上次valve果壇野咁
如果係developer收得番大份錢我唔介意俾
但如果最後係b記食水深的話我就玩PC版算
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
賣/換P4 Fallout 4 GP03D 買賣專區 1 12-11-15 05:49 PM
Fallout 3 神祕人1號 電視遊戲討論版 618 12-02-13 04:34 PM
fallout 3 enilyks PC電腦遊戲討論版 7 10-24-08 01:00 PM
Fallout 3? okman PC電腦遊戲討論版 1 04-20-07 09:20 PM
fallout 2 and fallout tastics 西野村中一條河 PC電腦遊戲討論版 2 08-18-03 06:12 PM

現在的時間是 03:40 PM

手機版 | APP版