Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-06-12, 04:02 PM   #2101
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
我對你呢句說話好有保留
初音受歡迎我認同,但真係打開機嘅唔識係好正常
(等於akb48咁咋嘛)
佢帶動部機銷量係真係一班fans買,而且部機分分鐘只玩初音
但為打機嘅跟本唔會為佢而出機
簡單來講係偶像效應
你問我我係識佢,但玩乜真係唔知
同埋係咪真係有野玩…

此篇文章於 09-06-12 04:05 PM 被 神名レオ 編輯。
神名レオ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 04:08 PM   #2102
TCS_disable
God of Gamer
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
要買一樣野,求其俾一個理由就得
問題就係你有無個咁嘅理由去買

不過要靠一個廚先知一種事物嘅話,好打有限
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 04:28 PM   #2103
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
我設左diva f張特典桌布做桌面,但係初音對眼比圖標遮住左,想問下係咪有得較架?

舊 09-06-12, 04:35 PM   #2104

註冊日期: Jun 2008
入資料落psv係只能一個一個選?
定可以一個資料夾一次過放入去?求解

舊 09-06-12, 04:39 PM   #2105
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 9844 查看文章
我設左diva f張特典桌布做桌面,但係初音對眼比圖標遮住左,想問下係咪有得較架?
長Touch 個 mon 空白位置,等佢入 Custom mode, 之後慢慢拖拉你要郁嘅 icon

引用:
作者: 9844 查看文章
入資料落psv係只能一個一個選?
定可以一個資料夾一次過放入去?求解
有全選呢個掣
舊 09-06-12, 04:59 PM   #2106
ricky828
三眼

註冊日期: Jan 2011
PSN  IDricky82828
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
簡單來講係偶像效應
同埋係咪真係有野玩…
同意
唔同人有唔同興趣、唔同年代又有唔同既興好

7X年代既機械人,80尾、90後都未必識
9X年代既EVA,00後可能睇都未睇過

打機都係為左減壓、消磨時間,何需認真
ricky828 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 04:59 PM   #2107
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: diabloex 查看文章
初音都唔識已經唔係老唔老餅而係同GAF脫節...

正解.....

利申, 冇興趣
每個區都差唔多實有一個topic,冇可能唔知
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 05:10 PM   #2108
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
簡單來講係偶像效應
同埋係咪真係有野玩…
睇樣就知是跳舞/音樂game系
你都可以話唔知玩咩/ 係咪真係有野玩

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 05:35 PM   #2109
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: pet3 查看文章
睇樣就知是跳舞/音樂game系
你都可以話唔知玩咩/ 係咪真係有野玩
喂,我又冇踩隻GAME又冇話佢唔係好野
唔知真係唔得?真係咁恐怖?
就係怕一知半解講左,
原來隻GAME係多玩法PARTY GAME
(講多次唔好意思,我真係對呢初音冇興趣,唔會留意佢任何事物,但冇惡意)
就比人追擊個一兩個文字講幾版(呢家GAF發展誇到唔識某啲野會比人炳)
樓上ricky828都回得好好,我就唔再研究落去嗱
最後嘅最後,打機為娛樂啫,唔好咁執著啦

舊 09-06-12, 05:47 PM   #2110
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
之前聽過有句話叫「一廚頂十黑」果然冇錯

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 05:51 PM   #2111
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
我初頭唔知初音玩乜, 但都應該唔會唔識初音, 睇片都見cos 初音啦

因為初音而賣多佐機都好正常, 睇哩度都好多人為初音而買維他. 況且上星期仲解放埋 ps classic, 有少少少連攜效應. (如果 day 1 出維他都有 ps classic, 相信銷售情況有些少幫助)

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 06:32 PM   #2112
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
我識巡音
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 07:11 PM   #2113
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
只知道初音係音game的人物
玩完之後而家識埋巡音

舊 09-06-12, 07:13 PM   #2114
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: assy 查看文章
只知道初音係音game的人物
玩完之後而家識埋巡音
本身唔係音game

舊 09-06-12, 07:15 PM   #2115
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
自從初音開始興起間接令我脫離ACG, 其實都係一件好事我真係好感激初音

至於原因... 算了, 呢啲野無謂講

只係想講有人因為初音出機, 亦都有人因為初音脫離ACG

btw, 普通白機係咪仲做緊2280 ?

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 07:40 PM   #2116
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
本身唔係音game
不是嗎
之前無玩過初音, psv版係第一次玩
朋友間講到初音,給我的感覺是玩音樂類/電子音
本身好少玩音game, 玩過之後覺得d歌好正,會keep住玩呢系列

舊 09-06-12, 07:43 PM   #2117
Orphan
Game Master

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: hitsu 查看文章
除SONY公布果D PS1 GAME外,有冇法知之前出又未買既支援嗎?
如KONAMI 既 POLICENUTS,會似MACROSS可曾記起愛咁不支援嗎?
POLICENUTS係支援既

full list
http://www.jp.playstation.com/psvita.../lineup01.html
右上選日期
Orphan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 07:51 PM   #2118
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: assy 查看文章
不是嗎
之前無玩過初音, psv版係第一次玩
朋友間講到初音,給我的感覺是玩音樂類/電子音
本身好少玩音game, 玩過之後覺得d歌好正,會keep住玩呢系列
http://zh.wikipedia.org/zh-hk/VOCALOID

本身係合成人聲唱歌既software

人D作曲搵miku唱之後放上nico所以紅

舊 09-06-12, 08:02 PM   #2119
TCS_disable
我有車車~

我會玩,單純係音game + 跌爆左我副眼鏡
舊 09-06-12, 08:10 PM   #2120
hitsu
Sony Fans

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDHitsu
引用:
作者: Orphan 查看文章
POLICENUTS係支援既

full list
http://www.jp.playstation.com/psvita.../lineup01.html
右上選日期
謝解答
今晚去入日PSN卡
hitsu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 08:17 PM   #2121
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Rance 查看文章
初音都唔識已經唔係老唔老餅而係同社會脫節...
好鬼hurt我,我知道有E個虛擬女但係唔識佢囉

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 08:21 PM   #2122
emoil
Ultimate Gamer

3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
作者: hitsu 查看文章
謝解答
今晚去入日PSN卡
GOOD!!!
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 09:19 PM   #2123
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
簡單來講係偶像效應
同埋係咪真係有野玩…
唔知年尾聖誕前隻PSP/PSV AKB48會唔會又幫Vita一把
你依家問我下半年PSV玩乜好,即刻答到你嘅真係得Assassin's Creed同AKB

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 09:30 PM   #2124
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
有冇人因為初音先識psv
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-12, 10:21 PM   #2125
fantast
↘SSR子宮3♪

註冊日期: Jan 2005
XBox Live GamertagFantasts
引用:
作者: onikun 查看文章
通常都會冇左
不過GAME卡本體存檔的GAME還是不知道呢~
冇得留save??

2014/8/25 4:10am, 2014/9/6 4:30am, 2014/11/28 3:00pm, 2015/4/4 2:30pm, 2015/6/25 4:33am
2015/7/29 6:05pm, 2015/8/12 8:00am, 2015/8/22 12:00pm, 2015/9/4 11:20pm, 2015/9/6 4:29am
2015/9/7 1:16pm, 2016/3/19 3:01pm, 2016/4/18 10:26am, 2016/6/3 10:37am
fantast 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 11:11 PM

手機版 | APP版