Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 
日本動漫畫討論版>BONES新作「亡念のザムド」PLAYSTATION Network独占配信
money 01:47 PM 03-27-08
之前班STAFF一路講整緊新Anime
4月NT預告都講下期會講BONES新作
估唔到咁怏開左個網

http://www.xamdou.com/

真!DC 02:12 PM 03-27-08
BONES可以期待
見到幅圖就諗起eureka, 同人設?
GUSTAV 03:06 PM 03-27-08
bones 出品既原創水準好難有得低
即係唔使理套soul eater
軀魔人 10:22 AM 03-28-08
作者: 真!DC:
BONES可以期待
見到幅圖就諗起eureka, 同人設?
eureka的作監倉島亞由美
KTN 11:40 AM 03-28-08
淨係記得e7越看越悶...

而且人設機設一向都覺得麻麻...

這套都係抱觀忘算...
真!DC 11:56 AM 03-28-08
eureka7 好野尼 ,
人設o岩我口味

係開頭冇交代世界觀攪到唔知做乜
Jamie 12:11 PM 03-28-08
作者: 真!DC:
eureka7 好野尼 ,
人設o岩我口味

係開頭冇交代世界觀攪到唔知做乜
我覺得E7各方面有水準, 但就太反傳統而不是人人接受到

BONES我始終喜歡RAHXEPHON!! ^^

這一套, 女角好像是賣巨乳....??
money 09:08 PM 03-29-08
STAFF
監督 宮地昌幸
アニメーションディレクター 奥村正志
キャラクターデザイン 倉島亜由美
ザムドメカデザイン 橋本誠一
メカデザイン 山根公利
ヒトガタデザイン 水畑健二
色彩設計 :梅崎ひろこ
美術監督 吉月亨

TAF08 30秒PV
http://jp.youtube.com/watch?v=CoV2bl59m4E

秘銀 11:05 PM 03-29-08
上次套Darker than Black我覺得麻麻,
但Eureka我超鍾意
money 11:07 PM 03-29-08
作者: 秘銀:
但Eureka我超鍾意
完全唔覺DTB麻麻
DTB寫得幾好
反而係Eureka拉得長先普通
Jamie 11:18 PM 03-29-08
作者: money:
完全唔覺DTB麻麻
DTB寫得幾好
反而係Eureka拉得長先普通
同感, 所以希望這套不會是年番...
大山椒魚 02:53 AM 03-30-08
但Eureka我超鍾意
同你相反,

E7中上,
黑哥超正bb
GUSTAV 04:00 AM 03-31-08
但Eureka我超鍾意
唔知你覺得dtb 邊到麻麻?

故事寫得好好 冇悶場 又有深度
音樂 畫面 人設 人物描寫 世界觀都好強

e7 唔係唔好
但係有時真係有悶場lor 尤其係中段
Einhander 04:24 AM 03-31-08
但Eureka我超鍾意
Darker集集都有唔同野比到人
反而Eureka有唔少集數都為拍而拍
係冇悶場方面Darker絕對好過Eureka好多
HumanBeing 04:55 AM 03-31-08
作者: GUSTAV:
bones 出品既原創水準好難有得低
即係唔使理套soul eater
..........仲有果套照dup eva既rahxephon...."原創"....

不過雖然咁講...我都好鍾意bones d 動畫...

最鍾意 kurau,跟住就 eureka , rahxephon
不過soul eater, skullman就比較悶...
wolf"s rain 開頭好正但我好唔鍾意個結局...

呢套睇幅圖好吸引.,..必睇...
大山椒魚 04:59 AM 03-31-08
作者: HumanBeing:
..........仲有果套照dup eva既rahxephon...."原創"....
你真係覺得照dup定係曲線黎?
HumanBeing 05:15 AM 03-31-08
[quote=大山椒魚;6711670]
作者: HumanBeing:
/QUOTE]
你係冇睇過eva定冇睇過rahxephon? a
唔好誤會..我唔係踩套野,雖然話佢抄...但係我係rahxephon fans, 覺得佢其實好睇過eva既...

我知套野係話明致敬雷登.
但我就真係覺得好似eva....尤其係人物...除左綾波同明日香之外幾乎其他角色可以係rahxephon到搵到到相對應既人物.....劇情條主線唔同...不過好多EVENT好似...

得意既係rahxephon雖然話係致敬雷登...但係production ig 套新版雷登我覺得有d野又係抄番rahxephon咁
money 11:10 PM 04-09-08

雪舟等楊 08:57 PM 04-10-08
作者: money:
[img]http://photo.gaforum.org/files/6/9/6/7686331byGAF.jpg[img]
櫻蘭隔離個對正太蘿莉係咩作品
Tenzan 11:10 PM 04-10-08
作者: 雪舟等楊:
櫻蘭隔離個對正太蘿莉係咩作品
機巧奇傳//
雪舟等楊 11:48 PM 04-10-08
作者: Tenzan:
機巧奇傳//
我見cable 11台播過
所以有d眼熟
grxgr 02:34 PM 04-11-08
呢套單睇個設定都好睇過SOUL EATER~我諗呢套先係BONES今年主力~
House 02:48 PM 04-11-08
作者: grxgr:
呢套單睇個設定都好睇過SOUL EATER~我諗呢套先係BONES今年主力~
soul eater 原作係漫畫黎
點有得比?
原來angel layer 都係bones ~
秘銀 06:05 PM 04-11-08
作者: GUSTAV:
唔知你覺得dtb 邊到麻麻?

故事寫得好好 冇悶場 又有深度
音樂 畫面 人設 人物描寫 世界觀都好強

e7 唔係唔好
但係有時真係有悶場lor 尤其係中段
主線唔明確/遲出(?)
我仲記得我睇一半既時候,
以為呢套係年番黎
每個單元都有質素,但我覺得關連唔強,
有d有冇都冇所謂.
講悶場真係好主觀,我就覺得有d單元悶.
而且結局時,好似一堆設定未解咁?(定我睇漏?)
門、星空之類...

另外,你講E7既中段係?
1X集?3X集?
因為中間o既2X集係高潮o黎.
House 07:53 PM 04-11-08
主線唔明確/遲出(?)
我仲記得我睇一半既時候,
以為呢套係年番黎
每個單元都有質素,但我覺得關連唔強,
有d有冇都冇所謂.
講悶場真係好主觀,我就覺得有d單元悶.
而且結局時,好似一堆設定未解咁?(定我睇漏?)
門、星空之類...

另外,你講E7既中段係?
1X集?3X集?
因為中間o既2X集係高潮o黎.
DTB我完全睇唔明..我認我膚淺
1 2 3 4 

返回主題版面