Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 10-28-08, 01:58 AM   #1
沒名字的?君
God of Gamer
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
偷走了的睡覺時間

尋晚1點去訓覺的時候
訓左落床1秒就立即聽到鬧鐘響
然後時間已經變左0700
完全唔覺得有訓過, 連合眼的記憶/訓過的感覺都完全無.....
就好似直接從0100跳到0700咁 ....

到底呢個現象係乜??
俾外星人改做左記憶???

搞到成日都無訓過咁

此篇文章於 10-28-08 02:03 AM 被 沒名字的?君 編輯。
沒名字的?君 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-08, 02:00 AM   #2
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
一秒都好似發好耐夢咁

舊 10-28-08, 02:02 AM   #3
沒名字的?君
小牧 愛佳

引用:
作者: smalltung 查看文章
一秒都好似發好耐夢咁
相反
過左好耐但都只係好似過左一秒咁
同無訓過一樣

舊 10-28-08, 10:18 AM   #4
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 沒名字的?君 查看文章
相反
同無訓過一樣
我好耐好耐先前都試過一次
應該係個人太累啦~

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
大乱闘: 1719-2561-6043
歡迎add我,也請pm告知
bonedog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-08, 10:42 AM   #5
smalltung
Ultimate Gamer

引用:
相反
同無訓過一樣
其實發夢得果一秒間

舊 10-28-08, 10:57 AM   #6
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
我都試過一次....
不過又唔會訓左=冇訓咁大鑊o既...
如果真係咁....咁可以再訓過了

舊 10-28-08, 11:23 AM   #7
Eking

註冊日期: Feb 2006
如果你訓覺係感覺到訓左幾個鐘, 咁先係02現像......

舊 10-28-08, 11:25 AM   #8
小光
でっかいお世話です。

PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: Eking 查看文章
如果你訓覺係感覺到訓左幾個鐘, 咁先係02現像......
又唔可以咁講既... 雖然訓覺的時間係感覺唔到, 但起碼會感覺到訓覺之前的景象係幾個鐘之前

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-08, 11:26 AM   #9
nick

註冊日期: Sep 2002
我上左一陣GAF就過左幾個鐘...

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-08, 12:07 PM   #10
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
係唔好咩, 即係訓得好

舊 10-28-08, 12:13 PM   #11
Vanessa
Senior Gamer
人一世物一世

註冊日期: Aug 2008
PSN  IDvanessa811
你太/支力/0者, 冇野既!

今晚睇下係咪仲係咁?

舊 10-28-08, 12:50 PM   #12
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
你呢d叫"瞓得唔好現像"

舊 10-28-08, 01:52 PM   #13
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
我反而試過「覺得自己瞓咗好耐(幾個鐘),一開眼,原來只係過咗幾個字」...

舊 10-28-08, 05:33 PM   #14
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: IamO 查看文章
你呢d叫"瞓得唔好現像"
吾係成日發夢先訓得吾好咩..........

我晚晚都發夢, 訓夠8個鐘都吾精神.........

舊 10-28-08, 05:46 PM   #15
Bandit-Anji
Crazy Gamer

XBox Live GamertagZangfeva
我試過合眼想瞓o個陣諗野,
諗野冇斷過,仲要係諗左d d 野o即
到諗完野已經天光, 過左成9個鐘

Bandit-Anji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-08, 05:51 PM   #16
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
我琴晚又係難得早訓~ 早訓仲眼訓過平時夜訓... 返工又訓左半日... =.=

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-08, 09:22 PM   #17
Joe
俺はガンダムだ!

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDangrthell
XBox Live GamertagJoeeeeR
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
我反而試過「覺得自己瞓咗好耐(幾個鐘),一開眼,原來只係過咗幾個字」...
呢個情況只會返學時發生XD~~~

樓主應該係太累姐~~

我近排返而係如果訓訓下醒左 D訓覺時間會再計過咁- -
即係如果12點訓....4點醒左...再訓到7點起身@@ 個FEEL係好似訓左3個鐘咁- -lll

舊 10-28-08, 09:54 PM   #18
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
引用:
尋晚1點去訓覺的時候
訓左落床1秒就立即聽到鬧鐘響
然後時間已經變左0700
完全唔覺得有訓過, 連合眼的記憶/訓過的感覺都完全無.....
就好似直接從0100跳到0700咁 ....

到底呢個現象係乜??
俾外星人改做左記憶???

搞到成日都無訓過咁
點解我同你相反~訓左好似成8個鐘個鬧鐘都係話我知只係朝早5點幾~

咁又咩現象~

舊 10-28-08, 11:21 PM   #19
沒名字的?君
小牧 愛佳

引用:
作者: ELT 查看文章
係唔好咩, 即係訓得好
訓得好
正常係會睇到間房黑and等一陣先訓
而且會係細佬鬧鐘響之前起身
個人都精神D

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
呢個反而成日發生
午睡同搭車都成日試

尋日又無事
變番正常咁訓~

舊 10-29-08, 12:37 AM   #20
Terrier
西尾維新飯

引用:
作者: NDS 查看文章
點解我同你相反~訓左好似成8個鐘個鬧鐘都係話我知只係朝早5點幾~

咁又咩現象~
我正好相反...
訓左一陣,點知原來已經訓左8個鐘

真係好想好似你咁....好似訓左8個鐘,其實訓左少少

舊 10-29-08, 09:48 AM   #21
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

其實2 個情況我都試過~

好累的時候真係訓左成晚但感覺轉眼就醒~
但試過的次數唔多... 訓得都幾"林"... 但醒果下多數係彈起身驚醒...
間唔中都覺得訓左好耐但訓極都仲係半夜~ 呢D 反而成日醒而訓得唔好

XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
舊 10-29-08, 09:58 AM   #22
愛鰻魚的貓
Crazy Gamer
(/_\)ヒ西...

註冊日期: Apr 2007
每日我屋企個鬧鐘都會六點幾響一次
叫醒我阿爹返工

但話說幾個禮拜前有個禮拜五晚我對住部電腦打機通頂
個鬧鐘好正常到o左禮拜六朝早六點正就響
阿爹都好正常咁起身返工
我仲同佢講拜拜
後尾到朝早八點幾我無熄電腦走o左去阿爹間房訓(因為間房有對流窗比較涼爽)
但全程一路訓下醒下咁
而o個個鬧鐘就擺正o係床尾
所以我每次醒o個陣唔洗郁都可以望到幾多點
而我好肯定自己係無搞過個鐘o既
結果我訓到下晝"三點幾"
但我起o左身走出廳開著部電視睇新聞台
電視台個鐘居然係"兩點幾"

我以為個鬧鐘無電
但佢明明行得好順暢
再望下電腦同廳個大鐘
時間同電視o既一樣

鬧鐘咪有指針指住幾點會響o既
依舊指住六點正喎
明明間屋除o左我之外無人
唔知點解個鬧鐘會無端端會行快o左一個鐘

此篇文章於 10-29-08 10:01 AM 被 愛鰻魚的貓 編輯。
愛鰻魚的貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-08, 10:07 AM   #23
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

但你老爸又無早起到而早左返工...

我媽都試過呢個情況~ 佢有次話返我聽... 佢叫完我返學之後繼續訓...
又係訓下醒下~ 仲要開住收音機~
佢11 點, 12 點, 1 點, 2 點都望過個鐘同聽到收音機新聞報時... 無錯...
佢平時1 點左右就起身... 果次聽到同望到2 點先起身...
但佢洗完面刷完牙... 返房見到個鐘變返1 點... 收音機之後再有新聞都係話1 點半...
而且佢房個鐘係電子鐘~ 唔係指針的...

舊 10-29-08, 10:24 AM   #24
愛鰻魚的貓
Crazy Gamer
(/_\)ヒ西...

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 基路亞 查看文章
但你老爸又無早起到而早左返工...

我媽都試過呢個情況~ 佢有次話返我聽... 佢叫完我返學之後繼續訓...
又係訓下醒下~ 仲要開住收音機~
佢11 點, 12 點, 1 點, 2 點都望過個鐘同聽到收音機新聞報時... 無錯...
佢平時1 點左右就起身... 果次聽到同望到2 點先起身...
但佢洗完面刷完牙... 返房見到個鐘變返1 點... 收音機之後再有新聞都係話1 點半...
而且佢房個鐘係電子鐘~ 唔係指針的...
伯友個鐘都叫識自己彈返去1點o丫
但上回我真係攞住個鬧鐘呆o左十分鐘
對過晒電視、電腦同客廳大鐘
確定佢真係齊頭行快o左一個鐘之後
再手動較返去兩點半…

家陣講返都覺得個情況好夢幻

此篇文章於 10-29-08 10:27 AM 被 愛鰻魚的貓 編輯。
愛鰻魚的貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-08, 01:16 PM   #25
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
作者: 愛鰻魚的貓 查看文章
伯友個鐘都叫識自己彈返去1點o丫
但上回我真係攞住個鬧鐘呆o左十分鐘
對過晒電視、電腦同客廳大鐘
確定佢真係齊頭行快o左一個鐘之後
再手動較返去兩點半…

家陣講返都覺得個情況好夢幻
下次再遇到呢個情況,記得將個鐘擺出廳,
再換另一個鐘入房,
如果個鬧鐘真係正常返,就真係夠晒夢幻喇
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章