Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-13-17, 10:49 AM   #51
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
deleted

此篇文章於 06-13-17 11:08 AM 被 Hello MiMi 編輯。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 10:50 AM   #52
outlineman2003
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDjonathantso
其實唔似原著都好,有新意好重要。我唔明點解大家會有爭議。ps xbox有依隻world. Switch 有xx, 咁樣,大家想玩,可以玩哂兩隻。唔想,就揀自己中意。依種正正係gamer 之福。

好似依家家足球game. Winning 唔夠抽,而且愈來愈似fifa. 搞到大家冇選擇,好咩?

舊 06-13-17, 10:50 AM   #53
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: 96neko 查看文章
有人話係正統咩?
其實有咩好嘈,部部機都有,8月ns版會買,e隻都會買

p.s.佢offical site 寫對應人數 1人(連線遊戲時:最多4人) +佢trailer 既表現
我覺得係單機多d
FB PS PAGE都話佢係正統啦...

https://www.facebook.com/PlayStation...10937482262236
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 10:51 AM   #54
天恨情
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: outlineman2003 查看文章
其實唔似原著都好,有新意好重要。我唔明點解大家會有爭議。ps xbox有依隻world. Switch 有xx, 咁樣,大家想玩,可以玩哂兩隻。唔想,就揀自己中意。依種正正係gamer 之福。

好似依家家足球game. Winning 唔夠抽,而且愈來愈似fifa. 搞到大家冇選擇,好咩?
根本就係好
都唔明爭正統做乜
天恨情 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 10:51 AM   #55
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
系統同D新怪有少少新,畫面都係執大陸版MHO嘅口水尾
MHW唔出PSV版,呢隻就101%會絕對無視(冇機同費Q事出機呀頂!)p
有PC ,有PC
舊 06-13-17, 10:52 AM   #56
Eking
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
喧咪好, 唔同機種有唔同系列, OPEN WORLD 形式都幾吸引~

舊 06-13-17, 10:52 AM   #57
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: ayane123 查看文章
http://www.monsterhunterworld.com/hk/

「Monster Hunter」系列是一款讓你在宏偉的大自然中與龐大的魔物對抗的RPG動作遊戲。

玩家化身成獵人, 接受任務狩獵生活棲息在各種環境中的魔物。
利用狩獵魔物取得的材料, 製作更強的武器和防具, 挑戰更強大的魔物。

無論是單人還是多人也可以遊玩的本系列, 全球累積售賣數量已達4000萬以上。

在遊戲的最新作品「Monster Hunter: World」中, 玩家可以體驗終極的狩獵生活, 活用新建構的世界中各種各樣的地形與生態環境享受狩獵的驚喜與興奮。

發售預定日 2018年初
建議零售價格 待定
對應人數 1人(連線遊戲時:最多4人)
類型 狩獵動作
遊戲級別 16+
我見日本都係只係PS平台
可能XO同PC係海外限定
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 10:53 AM   #58
Hello MiMi
Game Master

引用:

玩完xx 玩W

好過谷晒落年尾
今年game 潮個勢仲勁過上年
最驚唔夠時間玩
舊 06-13-17, 10:55 AM   #59
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
系統同D新怪有少少新,畫面都係執大陸版MHO嘅口水尾
MHW唔出PSV版,呢隻就101%會絕對無視(冇機同費Q事出機呀頂!)p
冇乜可能出到PSV啦, RAM都唔夠點LOAD咁大個MAP入去~

舊 06-13-17, 10:55 AM   #60
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
唔知PS4版Monster Hunter: World有無得VR屠龍呢?

舊 06-13-17, 10:56 AM   #61
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 天恨情 查看文章
根本就係好
都唔明爭正統做乜
從來無人話係正統
係閣下衝出黎回某版友個reply
話d 人都係打飛機先有呢個方向既討論

好喇,而家就話根本都係好

利申:switch 個邊我有reply 架。
舊 06-13-17, 10:57 AM   #62

打機求正統,做研究咩。

另外,就算唔係正統,但好玩。咁仲好過正統

反而,我會林,一直以黎,劇情都唔係monster hunter 的重點。我估依隻都係冇劇情,只係做任務。咁要openworld , 會否唔好玩同冇必要?

舊 06-13-17, 10:57 AM   #63
ayane123

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: lineage19 查看文章
我見日本都係只係PS平台
可能XO同PC係海外限定
香港個網都只係寫PS4
可能XOBX/PC係歐美,亞洲只出PS4都唔定

不過一切都要等公佈

此篇文章於 06-13-17 11:01 AM 被 ayane123 編輯。
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 10:57 AM   #64
天恨情

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
唔知PS4版Monster Hunter: World有無得VR屠龍呢?
今次E3 D VR好頹
如果呢隻有得VR冇理由唔講
舊 06-13-17, 10:58 AM   #65
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: lineage19 查看文章
識睇睇留言喎
比人串到咩咁
加返個5字先叫正統喎、隻game多平台喎、乜呢家mhf先係正統咩...

舊 06-13-17, 10:59 AM   #66
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
基本上唔睇好,MH有邊隻喺CONSOLE真係做到大紅大紫?

舊 06-13-17, 11:00 AM   #67
天恨情

deleted

此篇文章於 06-13-17 11:10 AM 被 天恨情 編輯。
舊 06-13-17, 11:01 AM   #68
天恨情

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
基本上唔睇好,MH有邊隻喺CONSOLE真係做到大紅大紫?
但依家直程轉左玩法
未必死硬
舊 06-13-17, 11:01 AM   #69
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
片入面隻新怪好似設定集沒案度見過...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:02 AM   #70
Hello MiMi
Game Master

Monster Hunter World

引用:
作者: 天恨情 查看文章
從來無人話係正統?

我都唔係講緊呢度

其實我都係有d意氣用事

我地和平地討論la

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 06-13-17, 11:02 AM   #71
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
呢隻應該打西方市場比較多(睇對應機種就知),日本市場如無意外都係有隻MH5係傳統加突破

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:03 AM   #72

小弟不是mh 資深玩家。如果依隻world 都係冇乜劇情,都係擦素材,咁整openworld, 都係大家去特定地方擦素材,咁整黎浪費左。

舊 06-13-17, 11:04 AM   #73
天恨情

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
其實我都係有d意氣用事

我地和平地討論la

Sent from my iPhone using Gaforum
我同意

今次capcom雙線並行
對玩家必然係好事
舊 06-13-17, 11:04 AM   #74
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
有PC ,有PC
PCバージョン?何これ美味しの?q
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 11:05 AM   #75
Hello MiMi
Game Master

引用:
小弟不是mh 資深玩家。如果依隻world 都係冇乜劇情,都係擦素材,咁整openworld, 都係大家去特定地方擦素材,咁整黎浪費左。

鬼佬好受open world 的
所以佢先叫world 想殺入西方market

佢當MMO 玩
故事但求有少少background 就算

事實上MH正傳都係咁上下嘅表達

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Monster Hunter: World 攻略集會區 安安 攻略及心得交流區 4218 10-29-21 09:36 PM
[NS] Monster Hunter XX Switch版 | 已售 | 心得交流區已開 ryuka 電視遊戲討論版 662 09-04-18 04:00 PM
[3DS] Monster Hunter 4G/Ultimate | 已售 enishi 手提遊戲機討論版 2183 10-22-15 07:24 AM
[PSP] Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售] 滅龍士 手提遊戲機討論版 688 06-10-14 07:57 PM
[PSP] Monster Hunter Portable 2nd 已售 Volume 2 古烈特 手提遊戲機討論版 432 04-14-07 11:16 PM

現在的時間是 05:19 AM

手機版 | APP版