Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 01-26-09, 08:57 AM   #101
一小英口
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: 天~sky 查看文章
我想問SJ5同FC700邊隻戴得比較舒服同隔音比較好
新年有錢想換返個
呢d要自己戴過上頭先知....

不過如果係低價ATH headphone 既話我只會推ES7....

仲有隻出街成日見到人戴既 Panasonic HTX-7, 呢隻聽POP 都唔錯, 係衰在真係好多人戴....
http://bbs.kakaku.com/bbs/20464010799/
這隻

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-09, 09:35 AM   #102
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 天~sky 查看文章
我想問SJ5同FC700邊隻戴得比較舒服同隔音比較好
新年有錢想換返個
...............大家是否遺忘了ATH 平價耳筒中的名物ATH-Pro5

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 01-26-09 09:52 AM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-09, 09:56 AM   #103
一小英口

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
...............大家是否遺忘了ATH 平價耳筒中的名物ATH-Pro5

邊度有得試 ?

舊 01-26-09, 10:19 AM   #104
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 一小英口 查看文章

邊度有得試 ?
以前係 "現時點" 的一間耳機舗見開左一枝display..............

徳發地庫賣$400左右................迷彩版貴少少

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 01-26-09, 02:15 PM   #105
xima
Game Master
待機男

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDxi-ma
引用:
作者: money 查看文章
尋日個掛耳終於壞左
今日本身諗住平平地買
諗住買SJ5
點之一試又真係有D接受唔到
所有試埋隻AH P372
真係好得
所以最後都係買左P372
偶都是用這個
一樣是白色
煲了一個月已比剛買返來時好聲得多了
xima 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-09, 05:40 PM   #106
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: money 查看文章
尋日個掛耳終於壞左
今日本身諗住平平地買
諗住買SJ5
點之一試又真係有D接受唔到
所有試埋隻AH P372
真係好得
所以最後都係買左P372
用咩機推?
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-09, 09:16 PM   #107
jerrypandadada
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
PSN  IDjerryy2k740
XBox Live Gamertagjerrypandadada
我想問呢
我買左ATH-ES7
想問下點burn-in...
就咁開住?定係播特定Audio...?
jerrypandadada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-09, 09:27 PM   #108
一小英口

引用:
作者: jerrypandadada 查看文章
我想問呢
我買左ATH-ES7
想問下點burn-in...
就咁開住?定係播特定Audio...?
其實run-in 即係播歌... 令耳機更快進入最佳狀態
基本上平時戴上頭聽歌都算係

不過你想快d既話就擺係度等佢自己播歌

但係又聽聞一開始一次唔可以煲太耐
同埋
隻野既音色取向會因為你用咩音樂黎煲而有所差異...

舊 01-26-09, 09:41 PM   #109

XBox Live Gamertagjerrypandadada
引用:
其實run-in 即係播歌... 令耳機更快進入最佳狀態
基本上平時戴上頭聽歌都算係

不過你想快d既話就擺係度等佢自己播歌

但係又聽聞一開始一次唔可以煲太耐
同埋
隻野既音色取向會因為你用咩音樂黎煲而有所差異...
就係呢個問題啦!!當我見到呢個info.時我就驚啦
雖然我係新手,但都想部野好d內涵
用d咩audio來burn可以來得全面d?另外唔知時間大約係幾長?
基本上我都係要來聽pop song...
雖然我現在聽緊ge歌有d朝過去進發...
jerrypandadada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-09, 12:18 AM   #110
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
就係呢個問題啦!!當我見到呢個info.時我就驚啦
雖然我係新手,但都想部野好d內涵
用d咩audio來burn可以來得全面d?另外唔知時間大約係幾長?
基本上我都係要來聽pop song...
雖然我現在聽緊ge歌有d朝過去進發...
用burn in cd..............

可以快速同全面的run in 耳機

正常..............ES7用burn in cd大約10小時就可以聽得下

要完全run in................

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 01-27-09, 12:20 AM   #111
一小英口

我聽開咩歌, 就用咩歌黎煲隻ES7....
不過我d歌由heavy metal 到 vocal 都有....

舊 01-27-09, 12:38 AM   #112
clousc

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDcLoudc
想問問 es7 大約什價位?
clousc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-09, 12:56 AM   #113
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: clousc 查看文章
想問問 es7 大約什價位?
$850........

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 01-27-09, 01:35 AM   #114
clousc

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDcLoudc
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
$850........
唔該~
過兩日買先!
clousc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-09, 09:29 AM   #115

岩岩帶ATH-ES7返來個陣呢
真係覺得好多野唔同左
最大分別係聽返以前聽熟ge歌
誇張d講句好似聽緊第二首歌
搵當中ge分別成為左我近期ge樂趣
舊 01-27-09, 07:20 PM   #116
たまご
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDTamagoHK
引用:
真係覺得好多野唔同左
唔同耳機的確可以將一首歌係你心目中既印象完全改變
大膽講句, 小弟入一隻er4s, 解左某一歌手既毒, 但隨之而來既係n 位歌手既毒
而且中毒癥狀更甚以前
たまご 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-09, 09:30 PM   #117
一小英口

引用:
真係覺得好多野唔同左
我買左ES7 一年之後再買左隻in_ear 黎頹聽

兩隻交互黎聽都係一種樂趣
一首歌聽完人聲, 轉機再聽低頻

舊 01-29-09, 10:17 AM   #118
たまご
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDTamagoHK
引用:
我買左ES7 一年之後再買左隻in_ear 黎頹聽

兩隻交互黎聽都係一種樂趣
一首歌聽完人聲, 轉機再聽低頻
高清等緊你
たまご 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-09, 01:15 PM   #119
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: たまご 查看文章
高清等緊你
[無責任]沒錯~以Pro700/A900的水平來説ES7只是人聲有點作為吧了a[/無責任]

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 01-29-09, 01:44 PM   #120
一小英口

ES7 拎出街潮下+保暖都得既
不過可惜隻野惜左俾人...

btw, 星期六睇醫生
CK10呀

舊 01-29-09, 07:44 PM   #121

ES7個鏡面超容易污糟
佢個鏡面根本係為污糟而存在...
而且仲夾到個頭好痛
舊 01-29-09, 10:16 PM   #122
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
今日上左20F一趟
用果部唔知咩鬼Denon CD Player+336SE(部337俾個FD用左)
試左AKG K702, 森記HD650, HFI-780, MS2i, K518LE, SHP-9000, AKG K601, 拜記DT880
K702- 整體平均、中頻略為比中高頻突出,音色自然耐聽、厚聲、音場可以話係呢幾隻最闊、人聲密度高(第一聽到真正既高密度人聲)、中高頻銜接做得好好(我聽過最好既銜接)、比想像中重,但都戴得舒服,以水貨2500黎講我覺得超值

HD-650-聲音又唔係偏向下盤,又唔係明亮型,感覺好得意 650啲低頻好肥好厚、氣勢強、高頻又無俾啲低頻蓋晒、聽啲Harp或者鋼琴處理比較輕快華麗,人聲好厚、但係分析力都幾強

HFI-780-前果個禮拜膽粗粗用SA28直推,啲聲,人聲空虛,高頻明亮無左 ,今日用番AMP+CD Player推,唔知點解總係無左第一次聽果種感覺,低頻量多但係好似鬆散左咁,人聲依然都係唔係好實淨、好似係個山洞到咁

MS2i-一戴上頭就覺得,Grado啲設真係,耳機個底罩唔到我隻耳、下面係空左出黎(我耳細),音場貼耳、音色明亮通透、人聲尤其係男聲都幾毒下、樂器處理得明亮、薄而乾淨,個FD話似4S,我覺得都有大概7-8成似,尤其是係中高頻樂器同人聲既風格、低頻無4S咁少但肯定無HD-650咁多

K518LE-求其揾部SA28/A729試,唔係好用心,都無心機用大擴(況且唔駛咁大力),音色都算自然,配SA28 Fullsound都係老問題,啲Bass重到嘔電(得4S咁夾番先係人聽),

SHP-9000-試完601之後試,查實無咩特別,試左都無咩印象

K601-試K702之前試,人聲明顯密度被秒殺、樂器處理都無K702咁圓滑

DT880-人聲又厚又矇、音場唔係特別廣闊,低頻都係多但係有啲蓋過啲細節,聽左幾分鐘就放低左,唔係我鍾意果類
Whirlwind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-09, 10:20 PM   #123
Jonney
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
k702見過最平好似係得髮$2980(水)
邊間$2500咁好價
k702的特點(弱點)始終係AKG天生低頻及超低頻好薄

<--- 今日入了D5000

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
これは抗える者たちに対する、神からの最後通告とも言えよう。

此篇文章於 01-29-09 10:29 PM 被 Jonney 編輯。
Jonney 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-09, 11:08 PM   #124
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: Jonney 查看文章
k702見過最平好似係得髮$2980(水)
邊間$2500咁好價
k702的特點(弱點)始終係AKG天生低頻及超低頻好薄

<--- 今日入了D5000
醫鼻 Ship到黎香港 2500左右,有保養(當然記番去美國保)
今日聽得果三隻碟無咩特別試低頻、主要試男聲、女聲、弦樂、鋼琴同「中」編制

米神
邊到買?幾錢?聲底
Whirlwind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-09, 11:23 PM   #125
Jonney
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
引用:
作者: Whirlwind 查看文章
醫鼻 Ship到黎香港 2500左右,有保養(當然記番去美國保)
今日聽得果三隻碟無咩特別試低頻、主要試男聲、女聲、弦樂、鋼琴同「中」編制

米神
邊到買?幾錢?聲底
US279+49
計埋VISA手續費頂多2.7K, 抵
但買線買amp比本体更貴

柑☆ $3.58k
denon聲(笑)
低頻好滿足, 中高人聲應該可以等開聲

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
これは抗える者たちに対する、神からの最後通告とも言えよう。
Jonney 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:06 PM

手機版 | APP版