Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 
照相館>我們的醫療天國[機鏡損壞炫耀區]
ビスケット 12:41 PM 07-29-08
作者: KKH:
看來只有一部怎看都說不上浮誇的雞能豬狗可以說是勉強拉車邊......
We are豬朋狗友!!!
/\

話說我部古董IXUS i早排響公司影完D邪o野後當晚返到屋企就打柴了
都未上來報銷的說......
\
KKH 08:31 PM 07-29-08
哦? 你又想做壞事?

不過確實好昂貴耶~
KKH 11:36 PM 07-29-08
好驚~ 初代電飯煲的 joystick 忽然回到完全正常的狀況!
riceking 11:41 PM 07-29-08
好驚~ 初代電飯煲的 joystick 忽然回到完全正常的狀況!
首領一話棄煲納雞, 立即迴光返照....

Rice
KKH 11:44 PM 07-29-08
所以現正十分不悅..................

剛剛收工時還差點跑了去買雞!

世事真是匪夷所思.
KTN 11:55 PM 07-29-08
介不到奶架啦/\
KTN 10:04 PM 08-10-08
我來炫耀的
前塵往事
LX-3繼續跌價啦\/

M-eye 12:37 AM 08-11-08
大家一齊LX-3啦
Hayami 01:25 AM 08-11-08
BSOD

KKH 01:53 AM 08-11-08
作者: Hayami:
BSOD
鏡頭做 あなことや こなこと 的時候?

還是其實你想買 LX-3?
KKH 01:55 AM 08-11-08
作者: KTN:
我來炫耀的
前塵往事
LX-3繼續跌價啦\/
什麼問題? 那些白白的東西? 有問題?
Hayami 07:52 AM 08-11-08
鏡頭做 あなことや こなこと 的時候?

還是其實你想買 LX-3?
冇呀 冇跌冇撞
就咁係吉之島影食物果時就個zoom lens出問題
最後出bsod用唔到

唔會考慮電飯煲
而且只會搵d under2000的舊model的卡片機
真.朱皮 09:17 AM 08-11-08
應該是指佢部5D終於無DUST
riceking 09:30 AM 08-11-08
作者: 真.朱皮:
5D入塵乃家常便飯, 算不上是什麼損壞啦~

不是啦~

Rice
KTN 11:03 AM 08-11-08
事前事後的分別,而且又不用換lx-3

f100fd算嘛

作者: Hayami:
冇呀 冇跌冇撞
就咁係吉之島影食物果時就個zoom lens出問題
最後出bsod用唔到

唔會考慮電飯煲
而且只會搵d under2000的舊model的卡片機
怎看相片的比例也不是5D...

5D入塵這些閒事算甚麼,無塵的怎算是5D

作者: 真.朱皮:

亞飛 02:31 PM 08-29-08
唉呀...到我啦....留意左上角!!
點解會咁gar!?
我買左部機番來都冇拆過lens出來
一直都搵Protector蓋住
cmos咁都入到塵!?

riceking 03:16 PM 08-29-08
CMOS入塵家常便飯啦

Rice
亞飛 03:35 PM 08-29-08
作者: riceking:
CMOS入塵家常便飯啦

Rice
大師...有咩方法搞搞佢!?
拆支鏡出來 搵bump 噴噴佢?
p.s. 我屋企長期好大塵...係咪要搵個地方好d @@

定係拎番去俾人整!?
Ewin 03:53 PM 08-29-08
作者: 亞飛:
唉呀...到我啦....留意左上角!!
點解會咁gar!?
我買左部機番來都冇拆過lens出來
一直都搵Protector蓋住
cmos咁都入到塵!?

你支KIT對焦果時會郁嘛, 同埋機身都有位可以入塵, 一D都唔出奇
CMOS向下BUMP, 如果唔得, 就豪少少買D者里筆/再豪少少買支LENSPEN, 一世無憂
亞飛 04:02 PM 08-29-08
作者: Ewin:
你支KIT對焦果時會郁嘛, 同埋機身都有位可以入塵, 一D都唔出奇
CMOS向下BUMP, 如果唔得, 就豪少少買D者里筆/再豪少少買支LENSPEN, 一世無憂
jelly pen?
this one?
http://www.slrdaren.com/index.php?ma...roducts_id=378

lens pen我有支碳粉筆
不過用來清潔len外表多@@

原來機身都有位入塵=_=
大約係咩位置!? viewer!?

我完了清潔cmos那function清潔了
那怎樣可以試到cmos上有冇塵!?
向光源影張相!?
Ewin 07:13 PM 08-29-08
收細光圈影牆/天花板

LENSPEN有支專抹SENSOR的, 貴一倍, 個人覺得非常有效, 不過用途很少. 當初決定唔買抹LENS用的, 因為抹LENS有LENS紙

finder 會入塵! 就係唔知點解會入囉
有個FD finderD塵多到好似發毛咁, 問我點清, 我叫佢唔洗理, 佢話很不爽, 結果CS見
riceking 12:34 AM 08-30-08
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=170962

我用呢個

Rice
亞飛 01:02 PM 08-30-08
作者: Ewin:
收細光圈影牆/天花板

LENSPEN有支專抹SENSOR的, 貴一倍, 個人覺得非常有效, 不過用途很少. 當初決定唔買抹LENS用的, 因為抹LENS有LENS紙

finder 會入塵! 就係唔知點解會入囉
有個FD finderD塵多到好似發毛咁, 問我點清, 我叫佢唔洗理, 佢話很不爽, 結果CS見
等我出去留意下支lenspen先, 好似$3xx ?

試過開慢個快門 影lcdmon 唔見有塵 咁睇來粒塵應該落左底...
睇埋你講個CASE我知道點解入塵了
係我出去白泥前 我見個view finder入面有少少塵
於是咪搵個bump 輕輕地噴幾下

再加上我用live view來影 再zoom
都好大機會這樣入了塵

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=170962

我用呢個

Rice
睇外型...真係會諗左其他野
千幾yan 唔係好貴@@
係咪好似mini吸塵機
正唔正?
riceking 01:15 PM 08-30-08
作者: 亞飛:
睇外型...真係會諗左其他野
千幾yan 唔係好貴@@
係咪好似mini吸塵機
正唔正?
千幾羊係對替換頭

http://www.dd-pro.jp/product.html

本體8400

正到冇朋友

Rice
亞飛 01:25 PM 08-30-08
千幾羊係對替換頭

http://www.dd-pro.jp/product.html

本體8400

正到冇朋友

Rice
6百幾蚊...一個吸塵機
好毒...
好窮
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 

返回主題版面