Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 11-21-16, 09:58 AM   #126
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
Under Armour lost nearly $600 million of its value as a company Friday, as its stock plummeted by more than 4 percent after the CEO of a major footwear retailer said the latest version of its Steph Curry shoe wasn't doing as well as expected.

Foot Locker CEO Dick Johnson said the Curry 3 "started off a bit slower than the previous models," causing a sell-off in the stock market.
就係因為對鞋樣衰囉...
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-16, 04:21 PM   #127
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
其實唔止呢對,UA d 鞋對對都樣衰
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-16, 05:03 PM   #128
Penny仔

引用:
作者: kin~kin 查看文章
其實唔止呢對,UA d 鞋對對都樣衰
Curry2 同2.5 個款都OK既
Curry3 個款我真係唔知講咩好了....感覺又重又鈍
舊 11-21-16, 05:13 PM   #129
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
今日 raptors 俾球證打劫 ....
入左絕殺追平但禁鐘條友睇唔到 cousins 掂到波
遲左開鐘 ...
但 ref 竟然唔打過最後 2.4 秒直接 call 完場

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-16, 05:20 PM   #130
Penny仔

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
今日 raptors 俾球證打劫 ....
入左絕殺追平但禁鐘條友睇唔到 cousins 掂到波
遲左開鐘 ...
但 ref 竟然唔打過最後 2.4 秒直接 call 完場
斷估球例唔容許roll back 再黎多次
不重新開波前提下, 點吹都唔公平

其實平時應該扮睇唔到算,今次唔知搞乜....
舊 11-21-16, 11:55 PM   #131
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
今季Harden居然咁勁

百X成才

舊 11-22-16, 09:20 AM   #132
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: Penny仔 查看文章
斷估球例唔容許roll back 再黎多次
不重新開波前提下, 點吹都唔公平

其實平時應該扮睇唔到算,今次唔知搞乜....
唔明點解咁清楚未著燈時出手都唔計~
仲要咁多個人睇

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-16, 09:25 AM   #133
Penny仔

引用:
作者: DC 97 查看文章
唔明點解咁清楚未著燈時出手都唔計~
仲要咁多個人睇
因為速龍開波出黎果陣, 老表掂到個波
果一刻應該開錶計時, 但冇開到錶
球證review 果陣計返呢0.X 秒, 所以判入球無效
舊 11-22-16, 11:10 AM   #134
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
尋日TOR個場波, 我都唔明, 點解球證同開錶個個睇漏, 要TOR找數....
我唔球例上知可唔可以ROLL BACK返2.4秒, 但我接受唔到咁樣吹完場。

BTW, IND搞咩? 俾GSW搞成40分咁濟

舊 11-22-16, 11:16 AM   #135
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
尋日TOR個場波, 我都唔明, 點解球證同開錶個個睇漏, 要TOR找數....
我唔球例上知可唔可以ROLL BACK返2.4秒, 但我接受唔到咁樣吹完場。

BTW, IND搞咩? 俾GSW搞成40分咁濟
琴日打左場OT~
又無埋P13預左

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-16, 07:51 PM   #136
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
當年老魚0.4S都好似話計鐘時慢左啦
不過近年d判決好多時都係亂黎
對上個次O'neal 錯被foul走,事後隊都轉埋走左再重賽都做得出......仲要輸多次 '''

舊 11-23-16, 10:18 AM   #137
sunnypigdog
滅絕小五郎

AD又傷

舊 11-23-16, 10:38 AM   #138
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
AD又傷
希望冇事。
http://www.espn.com/nba/story/_/id/1...ht-knee-injury

另,公牛第二節被人打19-0⋯⋯

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218

此篇文章於 11-23-16 10:40 AM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-16, 12:12 PM   #139
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

Pelicans好似真係有d起色,AD第4節出得返,希望無手尾
舊 11-23-16, 01:55 PM   #140
Penny仔

力羊真老大
截左原本比Lou Williams既傳波射3分
舊 11-23-16, 01:55 PM   #141
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
力羊真老大
截左原本比Lou Williams既傳波射3分
呢球真係估佢唔到

舊 11-23-16, 01:56 PM   #142
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

Nuggets 個新仔幾有料到咁款…開季時表現極差,但最近好似適應左…
舊 11-23-16, 02:00 PM   #143
Penny仔

引用:
Nuggets 個新仔幾有料到咁款…開季時表現極差,但最近好似適應左…
另一邊Hield已經失去上陣時間
舊 11-23-16, 02:03 PM   #144
Penny仔

引用:
呢球真係估佢唔到
睇返....仲走左4步
舊 11-23-16, 02:04 PM   #145
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
另一邊Hield已經失去上陣時間
無辦法,Jrue Holiday回歸…遲下Evans復出應該更少機會
舊 11-24-16, 09:04 AM   #146
Penny仔

Love 單節34分,8球3分....
Blazers 今季冇左上年既銳氣
舊 11-24-16, 12:45 PM   #147
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

Warriors 半場80分、26助攻…
舊 11-24-16, 02:12 PM   #148
Penny仔

引用:
Warriors 半場80分、26助攻…
呢場勇士一定報仇咁報
然後lakers 仲要作客back to back 兼冇2個正選
舊 11-24-16, 02:33 PM   #149
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
149分

舊 11-24-16, 02:47 PM   #150
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

大家期待呢隊Warriors爆140、150甚至160好耐…

今日終於爆149分、47助攻(只有10 TO),今日睇晒成場、今季就第4次睇佢地…雖然知道佢地真係好勁,但每次睇親都真係覺得好恐怖。

一時用Curry key ball、有時就KD、有時就Green、有時甚至Klay…好喇,換走一兩個,換出來果d又係可以自己key ball make plays…(AI、Livingston)。Green key ball最危險,隨時screen是但一個splash bro出來catch and shoot,又或者拎splash bro做幌子然後交俾切入0既球員…

雖然好多人都話今年Clippers好對辦,而事實上真係…係好有默契、bench係好左、係成熟左、係冷靜沉著左…但論質素真係無得傾,Warriors好太多…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 38 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 11-25-15 01:38 PM
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM

現在的時間是 05:55 AM

手機版 | APP版