Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-16-14, 10:42 AM   #351
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
...
根本個世界而家個CDA制式都係達也諗出黎,睇見班所謂一等生咁無知真係幾想笑

我都好認同樓上講就算成積分歧咁大,無理由對人地家族親戚咁無禮,仲要第一日先識
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 10:46 AM   #352
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: pet3 查看文章
(早期)大部分一科生覺得
二科生根本沒有存在價值的垃圾
完全的妹妹應該像我們一樣 不要再和垃圾的2科生哥哥一起了
應該以他為恥

(中期)
女:達人大人 請調教我的道具
男:切 ,有什麼好了不起 還不就只是一名技師

(後期)
男:怪物 不要過黎!!
其實尼點都好迷,入學兩日就以經有咁深厚的"傳統"(好似無講一班係咪初中直上?),已經超越洗腦的級數……重誇誇過中一一星期入黑社會……

舊 04-16-14, 11:01 AM   #353
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
[QUOTE=小嘉;10790520]
...
根本個世界而家個CDA制式都係達也諗出黎,睇見班所謂一等生咁無知真係幾想笑

系統唔係上帝諗
佢只係用一年時間令全世界嘅係統進步十年

引用:
作者: 尼路 查看文章
其實尼點都好迷,入學兩日就以經有咁深厚的"傳統"(好似無講一班係咪初中直上?),已經超越洗腦的級數……重誇誇過中一一星期入黑社會……
其實係d名門家族教落,九校中幹比古回想佢老豆講d嘢其實同一科生差唔多

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 04-16-14 11:06 AM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 11:03 AM   #354
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
明明係精英中既精英,就算睇唔出達也既裝B大法,班一科生都無可能會睇唔起技術開發人員

我相信作者無係任何專門行業或者學校打滾過

依個狀況就好似一個三角洲部隊既成員走去串開發對地攻擊彈頭既開發團隊一樣咁r晒頭

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 11:08 AM   #355
小嘉
The One

想力/魔法構造呢d如果實技好就自然高(本書咁講)
達也實技太差所以先變二科生,所以比班一科生感覺佢開發技術都係糞
簡單d講班一科生自視過高以為自己好叻
舊 04-16-14, 11:12 AM   #356
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: casio 查看文章

其實係d名門家族教落,九校中幹比古回想佢老豆講d嘢其實同一科生差唔多
幹比古 果情況仲神奇
明明是A級貨
但單純只是入學測試做得唔好
就跌到 2科生

ok 無問題 現實世界也會這樣

但2年級時竟然不調回上一科

艾莉卡,雷歐 根本只是玩體術的 一直在2科是應該
反正未來只是做警察,沒所謂

4眼妹的存在....
真不知第日可以番咩工
做幹比古人妻子嗎 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 11:12 AM   #357
細路翔
The One

即係用m16打到200碼外既靶就開發得出xm-8一樣既邏輯"a

英國說大家抱團死
舊 04-16-14, 11:14 AM   #358
pet3
The One

引用:
作者: 小嘉 查看文章
想力/魔法構造呢d如果實技好就自然高(本書咁講)
達也實技太差所以先變二科生,所以比班一科生感覺佢開發技術都係糞
簡單d講班一科生自視過高以為自己好叻
不是吧
他們大部分都是比人打理
反正一科生都是有專人打理

技師?
只是幫我做野的下人吧 (一年級的一科生 是這樣想)

當然副會長是有自己管理自己的

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 04-16-14, 11:18 AM   #359
小嘉
The One

講真我其實覺得間學校好廢
竟然無咩能力可以令到大部份二科生經教育下提升到一科生水平
仲要懶係精英咁分一,二科生

此篇文章於 04-16-14 11:21 AM 被 小嘉 編輯。
舊 04-16-14, 11:19 AM   #360
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
...

我都好認同樓上講就算成積分歧咁大,無理由對人地家族親戚咁無禮,仲要第一日先識
全校只有森崎有資格睇唔起人

舊 04-16-14, 11:20 AM   #361
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
小說都好似1頁就KO佢

エリカ係成本書我最討厭既角色
点解咁討厭?
唯一一個殺必死角色

引用:
幹比古 果情況仲神奇

4眼妹的存在....
真不知第日可以番咩工
做幹比古人妻子嗎 ?
double seven編...
有講幹比古上返一科wo

4眼妹擺明做幹比古人妻+巫女

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 11:21 AM   #362
FREDDY@o@

引用:
幹比古 果情況仲神奇
明明是A級貨
但單純只是入學測試做得唔好
就跌到 2科生

ok 無問題 現實世界也會這樣

艾莉卡,雷歐 根本只是玩體術的 一直在2科是應該
反正未來只是做警察,沒所謂

4眼妹的存在....
真不知第日可以番咩工
做幹比古人妻子嗎 ?
幹比古
幹比古入學測試做唔好係有原因, 而佢實力的確只有2科水平, 係經上帝指導先回復應有水準

舊 04-16-14, 11:24 AM   #363
細路翔
The One

引用:
竟然無咩能力可以令到D二科生經教育下提升到一科生水平
一種軍事技術居然只單方面強化少數人既有質素完全無視普及化先係謎

講到d魔法師咁稀有但成個專門既教育制度居然係擺低另一半人係度浪費

英國說大家抱團死
舊 04-16-14, 11:34 AM   #364
FREDDY@o@

引用:
作者: 夜貓 查看文章
点解咁討厭?
唯一一個殺必死角色
煩, 自以為是, 多事
唯一一個殺必死角色 < 只限入學篇

引用:
作者: 細路翔 查看文章
一種軍事技術居然只單方面強化少數人既有質素完全無視普及化先係謎

講到d魔法師咁稀有但成個專門既教育制度居然係擺低另一半人係度浪費
其實小說有解釋....

只單方面強化少數人 < 有魔法天資既人係好少數, 好難普及. 而上帝其中一個目標就係普及化

擺低另一半人係度浪費 < 有天資既人已經少, 識魔法而做教師既人更少, 資源上support唔到咁多個學生

舊 04-16-14, 12:00 PM   #365
pet3
The One

引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
幹比古
幹比古入學測試做唔好係有原因, 而佢實力的確只有2科水平, 係經上帝指導先回覆應有水準
心理問題

只要不固執就能做回天才神道使嘛

FGO 目標預算

此篇文章於 04-16-14 01:14 PM 被 pet3 編輯。
舊 04-16-14, 12:03 PM   #366
FREDDY@o@

大大請善用spoil

舊 04-16-14, 12:21 PM   #367
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
竟然無咩能力可以令到大部份二科生經教育下提升到一科生水平
我想起暗殺教室個校長……

舊 04-16-14, 01:20 PM   #368
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
既然教育資源缺乏 就該鼓勵一科主動幫助二科.......
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 01:28 PM   #369
pet3
The One

引用:
作者: s2001154 查看文章
既然教育資源缺乏 就該鼓勵一科主動幫助二科.......
套在一科生的心情

你是白痴嗎 ? (明日香調

一科生只有xx名額

幫2科生 萬一他們真的變強了
下年我不就有機會掉到二科嗎 ?

FGO 目標預算
舊 04-16-14, 01:34 PM   #370
FREDDY@o@

重點係: 如果一科唔敵視二科, 如何顯得主角威威?

舊 04-16-14, 01:37 PM   #371
小嘉
The One

其實正常角度黎講佢個教育機制係好大問題
舊 04-16-14, 01:56 PM   #372
細路翔
The One

引用:
其實正常角度黎講佢個教育機制係好大問題
如果全世界都係魔法師會搞咩精英制都仲講得通

問題係識用既本身就係極少拙人仲玩依套就堅莫明奇妙

仲要講到係國際競爭既主力但居然教育上會唔夠資源

英國說大家抱團死
舊 04-16-14, 01:59 PM   #373
pet3
The One

引用:
作者: 細路翔 查看文章
如果全世界都係魔法師會搞咩精英制都仲講得通

問題係識用既本身就係極少拙人仲玩依套就堅莫明奇妙

仲要講到係國際競爭既主力但居然教育上會唔夠資源
因為其他校不會硬收多班

幾多老師就幾多學生

FGO 目標預算
舊 04-16-14, 02:42 PM   #374
緋村 光
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
CAD
唔係佢諗出黎架,一直都有。男主只係增加左CAD既運算速度(load得快啲)。具體啲講所謂一年進步左十年,講來講去就係佢個「循環演算」既應用,佢果啲破格小道具都係同「循環演算」有關,而且硬件其實唔多關佢事...

教育
設定上唔係投入資源就教到,而係要有人「識教」,即係本身識魔法,不過要學又唔係人人都得,而係好少數血統既人先有「天份」去學,所以故事入面教師人手不足wor。倒係點解佢啲一科生完全唔打得,但二科生好打得....點分班架?已經唔單單係男主一個人既問題。

個人blog:極地白犬(更新再開!!)
緋村 光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-14, 04:09 PM   #375
pet3
The One

引用:
作者: 緋村 光 查看文章
CAD
唔係佢諗出黎架,一直都有。男主只係增加左CAD既運算速度(load得快啲)。具體啲講所謂一年進步左十年,講來講去就係佢個「循環演算」既應用,佢果啲破格小道具都係同「循環演算」有關,而且硬件其實唔多關佢事...

教育
設定上唔係投入資源就教到,而係要有人「識教」,即係本身識魔法,不過要學又唔係人人都得,而係好少數血統既人先有「天份」去學,所以故事入面教師人手不足wor。倒係點解佢啲一科生完全唔打得,但二科生好打得....點分班架?已經唔單單係男主一個人既問題。

打架和讀書2回事

實際上用魔法去打贏人的大多都是一科生

2科果d 玩格鬥既.......
用的魔法都是單一強化格鬥用

雷歐 除了硬魔法
其他都不行

艾莉卡我都忘了她懂魔法了........

FGO 目標預算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 08:18 PM

手機版 | APP版