Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-01-12, 12:09 AM   #3876
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
這好似係nintendo dream 附送的火紋畫冊書仔是嗎?
有冇版友知那裡可以買到?

引用:

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 12:13 AM   #3877
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
這好似係nintendo dream 附送的火紋畫冊書仔是嗎?
有冇版友知那裡可以買到?
8月21號推出既期數
全港係得旺角賊船同cwb Sogo會入
賣哂唔會返貨的

amazon已經炒緊
http://www.amazon.co.jp/Nintendo-DRE...6429509&sr=8-1

其實呢d圖, fami通同小學館本攻略會唔會有?

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-12, 12:22 AM   #3878
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: W!LL 查看文章
8月21號推出既期數
全港係得旺角賊船同cwb Sogo會入
賣哂唔會返貨的

amazon已經炒緊
http://www.amazon.co.jp/Nintendo-DRE...6429509&sr=8-1

其實呢d圖, fami通同小學館本攻略會唔會有?
我得fami通本攻略只有極小圖, 連角色插畫都只得主角幾人有全身圖, 真是純粹攻略本
小學館不知

咁有冇人知Sogo 仲有冇呢本nintendo dream , 唔想出到去白行, thanks

此篇文章於 09-01-12 12:25 AM 被 fantasy俊仔 編輯。
舊 09-01-12, 12:27 AM   #3879
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
我得fami通本攻略只有極小圖, 連角色插畫都只得主角幾人有全身圖, 真是純粹攻略本

小學館不知
三百幾頁都得咁小圖, 小學館果本得287頁, 睇黎都係無咩圖居多

打電話問:
http://www.sogo.com.hk/cwb/index.php...id=192&lang=zh

大乱闘X
舊 09-01-12, 12:30 AM   #3880
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
三百幾頁都得咁小圖, 小學館果本得287頁, 睇黎都係無咩圖居多

打電話問:
http://www.sogo.com.hk/cwb/index.php...id=192&lang=zh
thanks, 明日打去問下

舊 09-01-12, 12:45 AM   #3881
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
thanks, 明日打去問下
你講書名佢電腦check唔到, 尤其係d女staff係一頭霧水
你up本書個code俾佢先會摷到
ISBN:4910071131021

大乱闘X
舊 09-01-12, 03:15 PM   #3882
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
你講書名佢電腦check唔到, 尤其係d女staff係一頭霧水
你up本書個code俾佢先會摷到
ISBN:4910071131021
打咗去問說已經賣晒
睇來得返amazon 一途,
thx will 大先

舊 09-01-12, 08:15 PM   #3883
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
打咗去問說已經賣晒
睇來得返amazon 一途,
thx will 大先
Amazon都仲有機會返書
每日去睇一睇留意佢有冇補書

大乱闘X
舊 09-01-12, 10:08 PM   #3884
光熱斗
Ultimate Gamer
IE3.0 <3

有冇話MH3幾時上美版?
想買美版但又想玩MH...
光熱斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-12, 02:41 AM   #3885
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 光熱斗 查看文章
應該係叫MH3G先啱,
MH系列係歐美唔買得,
同埋去左GameFAQ.com查過MH3G美版連發售日都冇,
睇呢美版短期內係唔有,
所以想玩MH3G、或者今年尾嘅MH4都係入番部日版機算啦!!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-12, 02:50 AM   #3886
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
新game要update好正常喎, 點解咁問
原因咪得1個:等破X

P.S.:其實怕貴咪搵2手/中古/美版3DS GAME囉,好多GAME都好平,等得呢破X,小心上唔番e-shop呀!!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 09-03-12, 03:56 AM   #3887
mrk

引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
首發日版三星都大興趣,但見到美版藍黑就覺得好正...
亦因為咁,就算呢家機價幾平都買唔落手,老任下隻色好出藍黑嗱!!
原來呢到咁多人都鐘意藍黑色,
我反而想美版快o的出銀黑色,(或者黑色硬膠殼都得)
申報下:我一早入左美版藍黑色

p.s.:呢個星期就出糧啦!!!
諗住到時入番部日版LL機(銀黑色),唔知最近個價重有冇得再落

舊 09-03-12, 10:54 AM   #3888
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
引用:
作者: mrk 查看文章

諗住到時入番部日版LL機(銀黑色),唔知最近個價重有冇得再落
我美日機都同你一樣色,不過我日版一出即買
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-12, 12:44 PM   #3889
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: 光熱斗 查看文章
日版多大作出game又快D
美版game超平又有英文
日、美雙機係最完美既方案
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-12, 02:41 PM   #3890
mrk

引用:
作者: Hawk 查看文章
我美日機都同你一樣色,不過我日版一出即買
咁你細機又咩色呢???
我係細機:日版機紅色,
     美版機黑色。
所以呢家有成3部機,
下星期入埋3DSLL日版機就齊曬一套(日版+美版雙大細機制霸)(至於行版XL機重係觀望中)

P.S.:今個月中去日本TGS時,打算順便去擦埋個ANA飛機砌圖先。

此篇文章於 09-03-12 02:44 PM 被 mrk 編輯。
舊 09-03-12, 03:11 PM   #3891
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:

而家已經$16xx??
我諗暫時都差唔多
最多咪幾十至一百...

我反而麻麻地藍色
之前都入左初音色小3
所以今次揀紅色

個殼好似好易拆出黎
我成日拎住部機都覺得個後殼好鬆

我都想入美版XL
但想睇下有冇限定版之類...
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-12, 03:14 PM   #3892
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
引用:
咁你細機又咩色呢???
我係細機:日版機紅色,
     美版機黑色。
所以呢家有成3部機,
下星期入埋3DSLL日版機就齊曬一套(日版+美版雙大細機制霸)(至於行版XL機重係觀望中)

P.S.:今個月中去日本TGS時,打算順便去擦埋個ANA飛機砌圖先。
我細機日版係藍綠色(賣唔出),而美版係紅色(已賣)。 三部機既唯一好處係互刷…
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-12, 04:13 PM   #3893
mrk

wink

引用:
作者: Hawk 查看文章
我細機日版係藍綠色(賣唔出),而美版係紅色(已賣)。 三部機既唯一好處係互刷…
同埋儲砌圖快3倍添。

舊 09-04-12, 12:57 AM   #3894
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
想問人有冇人用緊呢隻@@? 係咪真係咁清?
http://www.horistore.com/products/de...roduct_id=1092
仲想問呢隻卡盒邊度有~
http://www.hori.jp/products/3ds/3ds_candybar/
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-12, 01:04 AM   #3895
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 11281984 查看文章
http://www.horistore.com/products/de...roduct_id=1092
仲想問呢隻卡盒邊度有~
http://www.hori.jp/products/3ds/3ds_candybar/
貼我就唔知, 無用

卡盒响188 2/F其中一間舖有售$88
http://gaforum.org/showthread.php?p=9911175#post9911175

大乱闘X
舊 09-04-12, 09:54 AM   #3896
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 11281984 查看文章
仲想問呢隻卡盒邊度有~
隻極上我用緊
係咪清左我唔多識分,不過透明度真係明顯高左
我凌晨兩點幾三點屋企熄晒燈將舊機(HORI普通貼)資料搬新機(HORI極上貼),新機打上天花板d光明顯強過舊機好多

果隻咭盒見信和地庫都有得賣,好似$86~89
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-12, 11:43 AM   #3897
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: teealpha 查看文章
隻極上我用緊
係咪清左我唔多識分,不過透明度真係明顯高左
我凌晨兩點幾三點屋企熄晒燈將舊機(HORI普通貼)資料搬新機(HORI極上貼),新機打上天花板d光明顯強過舊機好多

果隻咭盒見信和地庫都有得賣,好似$86~89
個盒請問會唔會括花卡面貼紙?
HORI以前用過UMD盒, 括到碟背花哂超白痴...

zeven7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-12, 12:52 PM   #3898
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: zeven7 查看文章
個盒請問會唔會括花卡面貼紙?
HORI以前用過UMD盒, 括到碟背花哂超白痴...
唔清楚,我都冇買到
之前見佢幾靚仔,諗住買個玩下,不過諗諗下呢類機械式咭盒玩得多可能會壞,張咭食左入去拎唔返出黎的話就搞笑了
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-12, 02:27 PM   #3899
JAM
Game Master

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code1332 9040 1961
岩岩$1650入左部日版LL,真係好平
JAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-04-12, 02:48 PM   #3900
mrk

引用:
作者: JAM 查看文章
岩岩$1650入左部日版LL,真係好平
$1650包唔包埋mon貼???同埋係咪HORI貼???

此篇文章於 09-04-12 02:52 PM 被 mrk 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 11:21 PM

手機版 | APP版