Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33 73  ... 最後
攻略及心得交流區>Xenoblade 2『異度神劍2』|攻略及心得交流︱**劇透請spoiler**
lunn 12:32 PM 12-11-17
作者: 捲毛老爺:
想問問第4章 搵 "菊" ,要去舊廢棄工場條路點行

又係行左好多地方都係去唔到

==========

搵到路,但個堆 8X LV 翼龍,地龍想點...死左好多次
你既進度同我好似差不多
我依家就卡左響廢棄工廠入面
仲要用唔到華,得貓娘同主角兩隻…
又係搵唔到路去EVENT POINT…
Gundam MK-2 12:55 PM 12-11-17
終於體驗到手提mode個畫汁…
都真係差得有d過份

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
MultiPASS 01:03 PM 12-11-17
作者: rinxlun:
你既進度同我好似差不多
個大閘前有個地面凹位,行過去試試
fortel 01:08 PM 12-11-17
作者: Gundam MK-2:
都真係差得有d過份

有D好似PSP玩MHP果隻FEEL 咁 我係巴士刷CORE仲接受到
charcsc2000 01:27 PM 12-11-17
都真係差得有d過份

其實不影響體驗....不過有人買switch係為左個Handheld mode...
lunn 01:29 PM 12-11-17
作者: MultiPASS:
個大閘前有個地面凹位,行過去試試
跌左落去個水道果個位?? 今晚再試真D先
MultiPASS 01:32 PM 12-11-17
跌左落去個水道果個位?? 今晚再試真D先
冇錯,要逆流而上
野良猫 02:05 PM 12-11-17
中二龜個國家,冰原左下角個比比多巢窟有冇人知點入去?
ゆり 02:09 PM 12-11-17
作者: 天野:
https://www.resetera.com/threads/xen...analysis.9222/

原來好多主力走左去整撒爾達
我仲以為係佢地兩邊做
唔知咁樣調動同畫面比上集差關唔關事呢?
有咩賴落TRI-ACE到就岩
stephen1980 02:17 PM 12-11-17
第三章終於打大佬,極同義經game over
RPG之鬼 02:22 PM 12-11-17
你既進度同我好似差不多
呢個位唔係太難搵,總之間間房行晒就得
輸送帶果段可以不走,不過有寶物
lineage19 03:25 PM 12-11-17
作者: MultiPASS:
用TV Mode玩畫面一定比XBX好好多,

用第三章由傭兵村到首都沿途3D環境、光源運用為例,

好多PS4 RPG都要比下去(FF15, DQ11除外),

不過handheld mode就真係downgrade得幾厲害,

另外個別劇情實時動畫出現畫質大幅下降,

應該同趕工未有時間調整有關,等patch update。

其實唔理遊戲內容,
如果只係講地圖的複雜程度的話,呢隻絕對係ff15以上。

首先每個地圖都勁多複雜地形,而且要素(裝飾?)豐富,同ff15 大量荒野/草原比差好遠。

另外城鎮的數量同大小都令ff15比下去

如果為左造就到ff15咁靚畫面,而令地圖咁荒無的話,我更buy呢種畫面差小小但係視覺上豐富得多

Sent from my iPhone using Gaforum
sonic 03:29 PM 12-11-17
都真係差得有d過份

我大部份都係手提打XD習慣就OK
劇情會睇完後插返去電視再睇
好似第一章就算當時我用手提睇都好正
斯羅 03:35 PM 12-11-17
想問下 D 五星劍, for example 如果主角抽到A劍, 其他人係吾係吾會抽到A呢把野?

定係每人抽既劍都有自己既pool?
野良猫 03:39 PM 12-11-17
作者: 斯羅:
想問下 D 五星劍, for example 如果主角抽到A劍, 其他人係吾係吾會抽到A呢把野?

定係每人抽既劍都有自己既pool?
如果同一把劍要我升三次能力我肯定掟制

所以全部5星都係得一把
斯羅 03:50 PM 12-11-17
作者: 野良猫:
如果同一把劍要我升三次能力我肯定掟制

所以全部5星都係得一把
thanks~
只有主角先可以後期用晒所有人既劍?
其他人就抽到乜用乜?
野良猫 04:13 PM 12-11-17
作者: 斯羅:
thanks~
只有主角先可以後期用晒所有人既劍?
其他人就抽到乜用乜?

天野 05:37 PM 12-11-17
作者: ゆり:
有咩賴落TRI-ACE到就岩
我諗唔關事嘅
明顯係趕工者
Rance 06:17 PM 12-11-17
終於平安收貨,個紙皮盒同隻GAME O岩O岩好咁大唔怪之得咁多災情
捲毛老爺 07:16 PM 12-11-17
而家先玩到第5章,但點解一行出去 3X ,行行下就變左4X 仲要有大型怪,變左玩 running man...

真。齊格 招一閃大技又秒人,唔夠打
kennethyu 07:21 PM 12-11-17
而家先玩到第5章,但點解一行出去 3X ,行行下就變左4X 仲要有大型怪,變左玩 running man...

真。齊格 招一閃大技又秒人,唔夠打
空島同主角條村嗰關?

有同npc 講野就知行左面係正常條路

右邊係玩running man
捲毛老爺 07:55 PM 12-11-17
原來係咁

=====

請問有冇好既wiki 介紹打咩怪有好武器料跌

隻game冇怪物圖鑑,好唔方便。
Tannhauser Gate 08:34 PM 12-11-17
原來係咁

=====

請問有冇好既wiki 介紹打咩怪有好武器料跌

隻game冇怪物圖鑑,好唔方便。

作者: RPG之鬼:
http://kamikouryaku.com/xenoblade2/
呢個攻略幾好,有講角色升能力要打的怪在哪處、通常任務講得幾詳細
琴日成日都係睇呢個網,只是自己搵唔知要搵到幾時
未齊

前中期用商店貨 中後d精英怪先會跌好野
捲毛老爺 08:41 PM 12-11-17
作者: Tannhauser Gate:
未齊

前中期用商店貨 中後d精英怪先會跌好野
thx

我3X LV 去古拉個離島 打堅硬寄居蟹 連COMBO 有800EXP 仲有5角片 由19X~22X> 3XX
ELT 09:10 PM 12-11-17
作者: sonic:
我大部份都係手提打XD習慣就OK
劇情會睇完後插返去電視再睇
好似第一章就算當時我用手提睇都好正
因屋企有幼孩,盡唔想比佢地見到我打機
我係100%用手提mode的,個dock從冇用過

見到你地d評價,我等patch出左,畫面提升左先開始玩
如果patch都提升唔到畫面,唯有等幾年後先用dock玩

利申1, xb1我係早幾個月用3ds打爆
利申2, xbx只偷偷響屋企玩左皮毛咁多
利申3,已xb2入限定版以收藏之用,另已入多左隻中古可隨時開波
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33 73  ... 最後

返回主題版面