Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 25 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 45 85  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
信長 11:58 AM 08-05-17
作者: 任仔:
其實打同 team 個勝率點計?
同TEAM 內戰唔會計..

作者: leungky1:
已經連續五場用雙槍過千輸
真係想知老任幾時好似三文魚咁出個守地教學......

一人殺三個但班隊友完全唔識推前,好心酸.....

已經幾場蛋黃嗰邊超過呢邊100Power.......

睇到個位數已經唔想帶,係估唔到上到Lv十幾都仲有好多人唔識前行
其他人意識,點玩.. 控制唔到, 打RANK仲嘔血, 想打快反擊,都仲係門口補油
明知輸緊,都唔多D 留意形勢.. 只係識油面前的地...一吋一吋推真係好難贏..
如果有一個醒水跟你上前,已經有機扭轉形勢.. 不過3個都咁,真係多謝晒
任仔 12:07 PM 08-05-17
同埋想知今次茄汁少人,佢哋會唔會唔駛等咁耐就開到battle

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
leungky1 12:08 PM 08-05-17
作者: 野良猫:
冇用架
油地個個都識,仲油到靚一靚
佢哋要學嘅係點樣應付對手

有一場見住條友用銀槍對住人哋把綠電鑽鬥射
最後係點唔駛講
咁起碼佢有試過對人地射
呢邊場場都有一兩個見人就縮
攪到其他人出左去好易俾人封後路

知道自己對壘唔得就麻煩玩多啲單人
出面啲評論成日話老任攪到單人似新手教學係唔好
但我覺得出3時呢樣都仲會係超必要囉
由手機版發出
空調 12:15 PM 08-05-17
今朝係咁打返自己蛋黃隊
人數有冇爭咁遠?
Akira 明 12:17 PM 08-05-17
想問祭之前揀咗隊,但正日無落場打
咁羸咗仲有無獎勵?
leungky1 12:17 PM 08-05-17
作者: 空調:
今朝係咁打返自己蛋黃隊
人數有冇爭咁遠?
應該有
遇到嘅蛋黃對手等級較平均
由手機版發出

作者: Akira 明:
想問祭之前揀咗隊,但正日無落場打
咁羸咗仲有無獎勵?

野良猫 12:25 PM 08-05-17
咁起碼佢有試過對人地射
呢邊場場都有一兩個見人就縮
攪到其他人出左去好易俾人封後路

知道自己對壘唔得就麻煩玩多啲單人
出面啲評論成日話老任攪到單人似新手教學係唔好
但我覺得出3時呢樣都仲會係超必要囉
由手機版發出
其實今集單機mode已經好好
我依家武器制霸緊去到第四個區一半,都感覺到佢係有心設定好哂,尤其追時間
雖然唔會有獎勵但可以練到個機動性同埋一見敵人要點做先可以即殺

基本上佢好多位都設定得好好,可以練到online入面需要用到嘅大部份技術,只係敵人攻勢唔強而且可以慢慢打
但基本功今集絕對練到

老任game都係易學難精,係啲人連學都未學好就去online同人打啫
同arms一樣,結果咪俾人抄per囉
野良猫 12:28 PM 08-05-17
同埋想知今次茄汁少人,佢哋會唔會唔駛等咁耐就開到battle

都算快
係九點幾嗰時突然慢哂同狂斷線
計分畫面停一陣先問你要唔要繼續

試過啱啱打完,我哋贏,但佢就停畫面唔去計分,最後斷埋
信長 12:35 PM 08-05-17
マンメンミ杯- live 緊~~~
https://www.openrec.tv/live/uAxpQPb5_SB

比賽:
G7 Splatoon Online (Online)
香港時間..8月6日- 凌晨12 點- 7點
https://www.twitch.tv/inktvsplat

[Aug 19, 2017] InkStorm+ (Online)
https://squidboards.com/threads/aug-...-online.30529/
香港時間..
DAY 1: 8月20日- 凌晨1點開始
DAY 2: 8月21日- 凌晨1點開始
https://www.twitch.tv/endgametv1

-------------------
inkstorm 那個都算係大比賽,搞左幾年
迪安大叔 01:15 PM 08-05-17
尋晚蛋黃同人 team 贏多過輸
最後 1700 左右

不過成日鬥打番 蛋黃
ROCAS 01:22 PM 08-05-17
茄汁隊表示好多隊友都係LV10左右...
仲遇到D只係屋企個圈左右行射空氣GE隊友...OTZ
信長 01:36 PM 08-05-17
WAVE 1
200%魚煲都仲唔識拉, 走上走落叫人點打
lodoss 01:48 PM 08-05-17
通常睇下隊友上唔上,
唔上就同佢地鬥快油地,
油晒之後冇得唔上
lodoss 01:53 PM 08-05-17
作者: 信長:
WAVE 1
200%魚煲都仲唔識拉, 走上走落叫人點打
三文魚其實去到200%係好過180%以下,
起碼最小2個都識打,
之前跌落左去180%真係個個都唔識打,
剩係鬥搶金魚子
IDGAF 02:02 PM 08-05-17
單眼仔大特買?洗 fest 件 tee 特價二千個大洋!但完 fest 係咪會收返?二千三塊碎片真係 good deal, 係咪應該盡洗?

新手問

係咪即係咁做?
升完FEST件T-SHIRT果3個技就搵單眼仔比2000蚊拆出嚟日後裝落其他裝備用?

如果唔刻意折拆,係咪個FEST一完就會收返件T-SHIRT(連同以開的技能)?

尋日星期六晚個配對系統係咪頂唔順太多人玩,
開場同完場都超慢,而且仲會斷線的…

同埋個FEST的開放時間怪怪地,我以為會係星期六、日都有,
但其實係星期五中午至星期六中午先有得玩,
所以都無打到好多局…

lodoss 02:27 PM 08-05-17
作者: LEGOCAPTOR:
新手問

係咪即係咁做?
升完FEST件T-SHIRT果3個技就搵單眼仔比2000蚊拆出嚟日後裝落其他裝備用?

如果唔刻意折拆,係咪個FEST一完就會收返件T-SHIRT(連同以開的技能)?

尋日星期六晚個配對系統係咪頂唔順太多人玩,
開場同完場都超慢,而且仲會斷線的…

同埋個FEST的開放時間怪怪地,我以為會係星期六、日都有,
但其實係星期五中午至星期六中午先有得玩,
所以都無打到好多局…

上集係會收返件衫
青頭仔 03:20 PM 08-05-17
請問各位,點先睇到個fest邊邊嬴?蛋黃汁?茄汁?

啲海螺邊到拎?
leungky1 04:00 PM 08-05-17
作者: 青頭仔:
請問各位,點先睇到個fest邊邊嬴?蛋黃汁?茄汁?

啲海螺邊到拎?
剛剛宣佈左
蛋黃醬2-1勝
蛋黃醬 茄汁
得票率 56-44
個人賽勝率 51-49
隊際賽勝率 49-51
睇完新聞有得攞

App 仲排埋兩邊成員100強
另一個角度睇,可能係同隊友合作得好嘅100強
由手機版發出
八仙果 05:07 PM 08-05-17
作者: 野良猫:
都算快

係九點幾嗰時突然慢哂同狂斷線

計分畫面停一陣先問你要唔要繼續

試過啱啱打完,我哋贏,但佢就停畫面唔去計分,最後斷埋

我尋晚 1100 左右開始玩都係,
我以為 hang 機,要等好耐吓先出返個繼續/退出畫面,
有一次就斷線。
信長 05:22 PM 08-05-17
個人賽勝率 51-49
隊際賽勝率 49-51

50-50 可能係小數點險勝.. 好接近.
MAYO 多人投,再多D 新手"勤力" 玩.. 就真係累街坊

好似輸都有21粒... 今集咁好人
信長 05:42 PM 08-05-17
称号 勝ち 負け
ふつうの~ 3 個 2 個
まことの~ 5 個 3 個
スーパー~ 9 個 7 個
カリスマ~ 16 個 13 個
えいえんの~ 24 個 21 個
qwe 06:19 PM 08-05-17
作者: eatingking:
請問係咪打滿左99係咪唔洗再打?
點解o既?
茄汁一樣
我覺得個系統自動NERF
不過佢無諗過Lv4-10有時同1無分別
唔會因為一場有勁人帶就會斷離完美怕死Neet嘅世界
由手機版發出
利申10lv, 無玩過上集,無乜點玩,轉左銀噴習慣左一陣後開始上到第1/2名,排得先過D 2x LV

然後發現網速係勝負關鍵(和記
leungky1 07:16 PM 08-05-17
作者: qwe:
利申10lv, 無玩過上集,無乜點玩,轉左銀噴習慣左一陣後開始上到第1/2名,排得先過D 2x LV

然後發現網速係勝負關鍵(和記
銀噴向外噴同走出去已經好易油到最大面積
識用可以話同Lv關係唔大

當然
你轉無耐就摸熟個效用
已經係好多同Lv人嘅榜樣了
由手機版發出
野良猫 08:08 PM 08-05-17
第一次實戰用遠程雙槍,又幾好用
同人距離太近即時碌後拉遠距離,就算殺唔到人起碼都可以打走佢

加上依家又用緊番生時間延長,拉番做遠戰會安全啲
首戰都油到千分,殺到五個人
lodoss 08:48 PM 08-05-17
新果把喇叭槍好好用,
平時我勝率6成左右,
用佢有超過7成
第一 ... 25 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 45 85  ... 最後

返回主題版面