Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-05-11, 05:42 PM   #226
闇之大精靈
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
其實,se咁做算唔算破界?wii u都無到三百萬?
算無
因為係先出wii版
闇之大精靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 05:44 PM   #227
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: Eking 查看文章
其實當初lv5 幫360整個隻mmorpg都好有dq feel.....xd
就係因為果隻,所以se搵lv5囉…

跟住,lv5全班友集體話唔做原本果隻,威脅個老板要改做dq…

舊 09-05-11, 05:47 PM   #228
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
其實做得DQ FANS都係貪佢RETRO.....唔係早就去左狒狒度啦.....
狒狒?rpg game黎架咩?

舊 09-05-11, 05:48 PM   #229
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
其實,se咁做算唔算破界?wii u都無到三百萬?
WiiU果隻已經叫做移植版bb
今次係史無前例既 未推出先移植

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 05:58 PM   #230
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: Rance 查看文章
狒狒?rpg game黎架咩?
當然係講緊去到6啦,ff去到6完左架喇

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 06:02 PM   #231
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
似乎係純online rpg
咁即係玩過嘅劇情同道具都會隨着close server一掃而空
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 06:03 PM   #232
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
WiiU果隻已經叫做移植版bb
今次係史無前例既 未推出先移植
唔係移植,係「威力加強版」…

舊 09-05-11, 06:49 PM   #233
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 09-05-11, 06:56 PM   #234
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
作者: Rance 查看文章
唔緊要,重有atlus

玩完dq9已經對dq無哂希望啦,dq本身好多野都好過時,重要走去學人加d鬼佬rpg有左好耐o既野
無辦法, DQ9反而係賣得最好同日本玩得最瘋狂.
我估係咁, 佢地先夠膽改做MMO.

當年DQ9 已經想改做ARPG, 不過可能反對聲音大而再做過.
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 07:01 PM   #235
Y.Bird
Ultimate Gamer
度日如日

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: 信長 查看文章
DQ10 推WII U ,好卑鄙
Wiiu 都有唔緊要,
唔online 得唔得呀~。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 07:06 PM   #236
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: Navism 查看文章
無辦法, DQ9反而係賣得最好同日本玩得最瘋狂.
我估係咁, 佢地先夠膽改做MMO.

當年DQ9 已經想改做ARPG, 不過可能反對聲音大而再做過.
其實,RPG已經係極度 cut day既類型!!

當時出現,因為機能做唔到即刻打,所以先另一個畫面打,而家洗乜要咁出姐?

舊 09-05-11, 07:07 PM   #237
莎月美希
Game Master

現在這年代,真係仲會人為左玩dq而買部唔係咁多遊戲好玩的主機?
我由一代玩到九代,今集可能唔會有機會玩了,始終部主機沒太多遊戲
吸引我。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 07:10 PM   #238
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
Wiiu 都有唔緊要,
可能見DQX多數賣唔到4百萬, 不如玩次大既.
銷量差可以怪MMO.

不過好奇怪, 經過15年PS系既成功.
SE同Capcom都幫得任記好厲害.

好似3DS同Vita 已經睇到, 3DS 公布既已經好多有畫面.
反而Vita又係名先或者port既.

WiiU重有隻DQX加強版, 真係過份!
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 07:13 PM   #239
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
銷量差可以怪MMO.

好似3DS同Vita 已經睇到, 3DS 公布既已經好多有畫面.

因為3ds已經出左麻!!

Vita可能仲改緊…當然無野睇住喇!

舊 09-05-11, 07:15 PM   #240
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
睇落好似level5 的DQ8 表達鳥山明的人設更好,更靚。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 07:27 PM   #241
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
睇完覺得麻麻地,出係邊部主機都唔會有興趣

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 07:35 PM   #242
狙擊手sohan
Game Master

PSN  IDsohan66
XBox Live Gamertagsohan66
經過FF13,14兩役, SE野真係唔敢亂俾錢

舊 09-05-11, 07:41 PM   #243
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
睇完上面試玩片
感覺只係夾硬online化既offline遊戲...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 07:53 PM   #244
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
睇完上面試玩片
感覺只係夾硬online化既offline遊戲...
其實同DQ9差唔多
呢種玩法係要有online先得
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 08:05 PM   #245
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
銷量差可以怪MMO.

PSV出遲過3DS成3季
所以好多game開發進度唔高係正常
並唔係咩偏幫3DS

Capcom兩隻Bio都出係3DS度
係因為剛剛好係Bio 15週年
如果出係PSV度就過左15週年係16週年
意義已經無左
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 08:23 PM   #246
square-enix

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDSQ-EN_HK
XBox Live Gamertagsquare-enix2061
咁睇DQ10出後, 預佢往後出現追加碟版; 等到WiiU時機成熟, 再出追加碟合集版
square-enix 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 08:35 PM   #247
狙擊手sohan
Game Master

PSN  IDsohan66
XBox Live Gamertagsohan66
引用:
作者: square-enix 查看文章
咁睇DQ10出後, 預佢往後出現追加碟版; 等到WiiU時機成熟, 再出追加碟合集版
再成熟D應該會順手移植埋其餘兩部

舊 09-05-11, 08:47 PM   #248
MO

註冊日期: Aug 2005
講得出兩個版本,
好明顯會好似zelda咁GC Wii同日啦,
打廣告都一鑊過算. 仲分兩次?
WiiU部機出咗隻DQX都肯定未出成.
如果係以WiiU作為加強版隔一段時間先出既話,
駛乜而家公佈?減少Wii版既買氣.
要出加強版緊係先扮獨佔引要買既人買哂Wii版先,

我當WiiU係2012夏或年尾,
咁DQX應該係2012年尾或2013年春

我諗WiiU版只係HD, 或者ONLINE配套好啲,
其他內容應該一樣
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 08:56 PM   #249
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
Wiiu 都有唔緊要,
都唔係FF11, FF14咁, online only.
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-11, 09:01 PM   #250
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
睇完條footage俾我嘅感覺
組隊形式好似可以DQ9咁自己創造D角色做同伴
(其實我睇完條片仲未知係咪有offline mode)
另online模式就可以同其他玩家組隊
如果係咁應該會類似白騎士, 夢幻之星online
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[EVE Online][MMORPG] 有冇人有玩這隻 game? (宇宙版大航海 online + Ultima online 級超自由 gameplay) 佐佐木莊尼 PC電腦遊戲討論版 14 03-16-15 05:25 PM
收 wii ドラゴンクエストX 目覚めし五つの種族 內附的MA CODE 雷刀 買賣專區 3 12-15-12 04:51 PM
NDS:Project: Nintendo DS Online (Nitro Online) : Summary 神祕人1號 手提遊戲機討論版 6 12-09-04 12:03 AM
PS2 online過程一問!!!(front mission online) LEDIV 電視遊戲討論版 15 03-16-04 04:55 PM

現在的時間是 10:12 PM

手機版 | APP版