Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 11-22-07, 01:40 PM   #476
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: t-cup 查看文章
又咁睇囉, 無佐 朗尼 同 奧雲, 唔通就無前鋒咩 問題或者係佢地質素無咁高, 但神話齋 "足球便是這樣的", 唔係請佢返黎做乜鬼
你睇8X分鐘個陣有球機會,如果owen的話隊入左了..........
出aj都好過出賓特啦
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 01:40 PM   #477
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
有冇完場老麥d表情睇下??
16億就咁比條友整走左
足總唔會比佢留任呱

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 01:41 PM   #478
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
關鍵時刻換籠........係最"智將"的做法!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 01:44 PM   #479
POISON
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
今次以色列真係多此一舉
以色列俾個希望麥卡倫,麥卡倫自己俾返出黎

舊 11-22-07, 01:46 PM   #480
杜蕾恩
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: POISON 查看文章
今次以色列真係多此一舉
以色列俾個希望麥卡倫,麥卡倫自己俾返出黎
可能成班買左克羅地亞贏波 ..

杜蕾恩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 01:51 PM   #481
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: DC 97 查看文章
16億就咁比條友整走左
足總唔會比佢留任呱
佢轉身即走
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 01:55 PM   #482
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: SANG2003 查看文章
佢轉身即走
佢有冇感受到溫布頓fans支持佢走人

舊 11-22-07, 02:27 PM   #483
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: KIM 查看文章
關鍵時刻換籠........係最"智將"的做法!
可能佢真係好嬲羅賓賓上場拍番個波落對方腳下掛....

我都唔係好明點解佢揀今場先換龍, 話晒生死戰. 仲要換個無經驗0既黎.....

仲有左閘唔係話布歷治唔好, 我一向都好中意佢....但點解今場出佢呢, 佢狀態真係有待提升...

講番B7 (17)果個問題...我覺得你一開始排451但係唔落beckham, 就應該出darren bent or defoe啦... 等佢地是但一個可以joe cole同wright phillips 一齊跑下撞散條後防...

出高佬唔出b7, 輸兩球果時又唔夠當機立斷即時換人....俾著摩sir, 唔等咩半場啦.
即時收起件中場, 放多件前鋒落黎搏啦...

後防真係恐怖, 不過今場個後防都可以話係殘到無朋友....哈哈, 自己主場都輸...
英格蘭國家隊今次真係冇晒面~
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 02:30 PM   #484
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
16億就咁比條友整走左
足總唔會比佢留任呱
英國足總要佢回水

舊 11-22-07, 02:40 PM   #485
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
死老麥,你聽日都唔辭職我o地同你死過

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 03:12 PM   #486
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
今日睇新聞話英格蘭出局,真係呆左陣...
其實英超聯係咪要做番D野,令本土球員的能力有所提升,使英格蘭國家隊的人力更充足?
印象中德甲都係咁,但英格蘭就無限制非英籍球員出場名額咁滯。
而家所謂英超四強球隊,有幾多真係可以出到一半英籍球員?
英超聯水準高,咪又係外籍球員帶起...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 03:33 PM   #487
marspeople
蒙面超人黑

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmarspeople
麥膠倫仲想害英格蘭幾奈

搵格蘭黎教都可能仲好過佢

一瞬千撃抜山蓋世 鬼哭啾啾故豪鬼成
marspeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 03:36 PM   #488
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
其實英超聯係咪要做番D野,令本土球員的能力有所提升,使英格蘭國家隊的人力更充足?
的確有需要攪攪佢, 如果唔係英格蘭會月黎越屎...

不過有d野, 真係唔到英格蘭唔認(各位英迷唔好怪我咁講)
就係大部份球員, 都係同英格蘭個名一樣, 名大於實....

就講下果個所謂0既 ' 星級中場 '....你如果直接咁去比較, 你覺得卡卡, 細哨, 列基美, 托迪lee d好d定謝拉特同林伯?

講翼, 雖然joe cole, wright phillips 0係英軍陣中叫做比較有腳法, 但C朗, 美斯, 羅賓奴, Robben好d定佢?

講防中....有個夏格...但世界頂級嗎? 又未算, 要同艾辛, Viera, Makelele果d比仲有段距離....

前鋒就更加不值一提....

唯獨條後防線...都仲算可以.....(不計龍門..), 但今場又傷又停賽, 整定冇運行..

龍門都無須多講喇

英格蘭傳統都係打d高挑大棍波, 冇咩組織技術可言....靠速度身形食糊
雖然近年已經有d改變, 會打番下d地波咁, 不過同真正頂級0既球隊比, 都仲有段距離...
唔係話係咪B7的fans問題, 而係雖然佢本身都冇腳法, 速度又一般, 但佢果一腳波(罰球, 死球戰術, 角球等)真係世界級, lee點我相信冇人可以否認, 就算痛恨B7 的人都冇可能話佢lee腳波唔殺食. 英格蘭真真正正世界級0既武器可以話係得佢lee腳... 而今次外圍賽lee段日子亦都證實左lee件事....就算冇b7果幾場贏得精彩, 都係靠heskey 做二傳上晒身咁...但講到尾, 咪即係靠大腳大腳斬囉...

講到d球員點解球會時咁醒, 國家隊就唔掂...就係因為佢地0係球會都各自有超勁0既外援幫手...
好似謝拉特咁, 我唔係話佢唔好, 佢0既活力, 精神真係好勁, 世界頂級. 但0係利記有沙比, 有馬斯, 有班拿約幫佢分擔下, 前面又有托利斯. 林8又係, 後面有個艾辛, makelele幫佢撐腰, 前面有drogba幫佢拉空晒d位. 佢有乜辦法唔入咁多波呢? 就算Rooney, 打曼聯咁醒, 除左佢自己都ok外, 你睇下man u, C朗, Tevez等全部都係好波之人...

當佢地番到國家隊, 冇左班咁勁0既外援幫輕下, 咪現晒形囉. 唔係話佢地國家隊冇表現, 而係以佢地0既技術, 本來就係咁上下..
再加上默契不足, 咪一潭死水..

此篇文章於 11-22-07 03:39 PM 被 kin~kin 編輯。
舊 11-22-07, 03:39 PM   #489
DC 97
The One

PSN  IDDC97
引用:
作者: marspeople 查看文章
麥膠倫仲想害英格蘭幾奈

搵格蘭黎教都可能仲好過佢
2個都唔要

舊 11-22-07, 03:56 PM   #490
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
del~~

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 04:06 PM   #491
The One
業餘歌手

引用:
作者: kin~kin 查看文章

就講下果個所謂0既 ' 星級中場 '....你如果直接咁去比較, 你覺得卡卡, 細哨, 列基美, 托迪lee d好d定謝拉特同林伯?

講翼, 雖然joe cole, wright phillips 0係英軍陣中叫做比較有腳法, 但C朗, 美斯, 羅賓奴, Robben好d定佢?

講防中....有個夏格...但世界頂級嗎? 又未算, 要同艾辛, Viera, Makelele果d比仲有段距離....

唯獨條後防線...都仲算可以.....(不計龍門..), 但今場又傷又停賽, 整定冇運行..

龍門都無須多講喇

英格蘭傳統都係打d高挑大棍波, 冇咩組織技術可言....靠速度身形食糊
雖然近年已經有d改變, 會打番下d地波咁, 不過同真正頂級0既球隊比, 都仲有段距離...
唔係話係咪B7的fans問題, 而係雖然佢本身都冇腳法, 速度又一般, 但佢果一腳波(罰球, 死球戰術, 角球等)真係世界級, lee點我相信冇人可以否認, 就算痛恨B7 的人都冇可能話佢lee腳波唔殺食. 英格蘭真真正正世界級0既武器可以話係得佢lee腳... 而今次外圍賽lee段日子亦都證實左lee件事....就算冇b7果幾場贏得精彩, 都係靠heskey 做二傳上晒身咁...但講到尾, 咪即係靠大腳大腳斬囉...

講到d球員點解球會時咁醒, 國家隊就唔掂...就係因為佢地0係球會都各自有超勁0既外援幫手...
好似謝拉特咁, 我唔係話佢唔好, 佢0既活力, 精神真係好勁, 世界頂級. 但0係利記有沙比, 有馬斯, 有班拿約幫佢分擔下, 前面又有托利斯. 林8又係, 後面有個艾辛, makelele幫佢撐腰, 前面有drogba幫佢拉空晒d位. 佢有乜辦法唔入咁多波呢? 就算Rooney, 打曼聯咁醒, 除左佢自己都ok外, 你睇下man u, C朗, Tevez等全部都係好波之人...

當佢地番到國家隊, 冇左班咁勁0既外援幫輕下, 咪現晒形囉. 唔係話佢地國家隊冇表現, 而係以佢地0既技術, 本來就係咁上下..
再加上默契不足, 咪一潭死水..
雖然我就唔係好識波
但係我好同意你
世界級招數, 一招夠了, 夠殺就得啦
至於改變, 當然要啦, 但唔係話改到連自己最強o個一樣都冇埋掛?
應該要保留強項既同時再去發掘其他吧

舊 11-22-07, 04:10 PM   #492
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: kin~kin 查看文章

雖然介蘭球員一向是有點名大於實
但難道出了線的俄羅斯甚至克羅地亞陣中就有可以和當今頂尖的卡卡, 艾辛, C朗一比的球員??

我覺得今次外圍賽止步領隊的問題比球員質素更大
正常一個普通領隊做到一加一等於二, 偏偏MC記的佈陣可以令球隊十一個都踢不出水準......

舉一個例子, 德國雖然每個球員都一定實力但都無你所提的世界頂級球員
但如果不是有奇連士文做到團結的軍心, 06可以得第三嗎??
再極端一點, 04年希臘吧...
我覺得去個國家隊層面, 球員個別質素都是其次
最重要是戰術, 士氣和踢整體, 這些都是教練的責任

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 04:19 PM   #493
The One
業餘歌手

引用:
作者: Jamie 查看文章
但難道出了線的俄羅斯甚至克羅地亞陣中就有可以和當今頂尖的卡卡, 艾辛, C朗一比的球員??

正常一個普通領隊做到一加一等於二, 偏偏MC記的佈陣可以令球隊十一個都踢不出水準......

舉一個例子, 德國雖然每個球員都一定實力但都無你所提的世界頂級球員
簡單d講
老麥唔識"加減乘除"
11個1計唔掂

舊 11-22-07, 04:21 PM   #494
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: Jamie 查看文章

領隊有問題這點是肯定的, 我絕對贊同你

我唔係話俄羅斯同克羅地亞有好似卡卡佢地咁0既質素的球員, 而係英格蘭一向都話自己係強隊. 咁我咪搵d真正強隊0既人腳比囉.

俄羅斯 d技術唔錯, 就算輸俾英格蘭3 - 0果場,其實都唔係真係咁一面倒

最緊要係人地的基本功, 腳法, 真係好過英軍....英軍陣中冇乜邊幾個有創造力, 同埋冇乜邊幾個可以一個扭幾個咁....
舊 11-22-07, 05:04 PM   #495
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
佢今場排個陣睇到我呆左...

有夏格唔用用巴利,龍門...雙特...

舊 11-22-07, 05:09 PM   #496
looklook007
Junior Member

註冊日期: Jan 2007
引用:
16億就咁比條友整走左
足總唔會比佢留任呱
http://soccer.rubbishman.net/clip.ph...=play&cid=1533
即走...
looklook007 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 05:11 PM   #497
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
德甲而家好似強制每支隊中青年軍一季出場時間要達到某數?!

引用:

雖然無卡卡呢類咁勁

但頭其一件施哥夫、摩迪
d波底意識都好過成班英人多多聲

邊個話德國無世界級球員
波歷克、芬寧斯、拿姆、高路斯
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 05:14 PM   #498
The One
業餘歌手

有暴動未?
(唯恐天下不亂也 )

舊 11-22-07, 05:16 PM   #499
cinimod

註冊日期: Dec 2001
咪話我黑心,如果尼緊世界盃依然係四隊英國(英格蘭、蘇格蘭、北愛、威爾斯)都入唔到圍,佢地真係要認真諗諗好似奧運咁四合一出一隊。若然成事,對香港球迷尼講,應該係好事
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-07, 05:16 PM   #500
DC 97
The One

PSN  IDDC97
引用:
作者: looklook007 查看文章
好想打X佢

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:56 PM

手機版 | APP版