Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-12-16, 10:08 PM   #276
Harpuia
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
引用:
作者: alvintach 查看文章
大大有冇興趣ADD我互用賽姐, 由朝刷到晚
好友滿
不然你早就看到我在招人

引用:
作者: Chitose1987 查看文章
咁回歸原點

擺村姑多人用幾咁正常 刷 20AP 既人係多D喎
這就要看你好友什麼類型的人居多了
事關30AP和20AP對隊伍的要求不是同一級數的,掛得到的誰不想掛30AP

我基本就是抱巨巨大腿的渣渣,自己隊長放掉寶角基本沒卵用
巨巨的掉寶角比我多(連絆加成也是),也不愁要借我的來用,高難本/魔神/踏破基本用不上,一般本又自給自足就行了
所以好友一般除了曬角的外,都是光環角
萬年掛同樣的角色(連活動也是…)而我又用不上的,基本上我都刪光了
雖然現在的也有常掛用不上的角色的人(例,副都酒保…),但經常活動開波就一隻80特角丟出來的只能用力抱緊
Harpuia 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-16, 10:32 PM   #277
Chitose1987
God of Gamer
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
我掛到 30

但依然洗緊 20

都係一個字 快

女武神抽左 5000 戒的我已經什麼都不怕了

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==

此篇文章於 02-12-16 10:38 PM 被 Chitose1987 編輯。
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-16, 10:47 PM   #278
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
我掛到 30

但依然洗緊 20

都係一個字 快

有愛唔好留遺憾, 我而家想課$突爆托托莉都冇機會
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-16, 10:51 PM   #279
Harpuia

引用:
我掛到 30

但依然洗緊 20

都係一個字 快

你是嫌戒指多的巨巨
何苦我這為乞1,2戒的弱弱呢
引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
有愛唔好留遺憾, 我而家想課$突爆托托莉都冇機會
新挑戰本,托托莉打橫行
舊 02-12-16, 10:53 PM   #280
Chitose1987
好孩子不要問

Rank Exp 好日都唔開一次

唔去盡d點對得住d體力果

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
舊 02-13-16, 10:49 AM   #281
gisolury
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2013
引用:
作者: Harpuia 查看文章
20ap 4000,怎多過5100
你那是cp

你先說出什麼時候都能刷而且必掉戒的本

我窮l我選擇兩者兼得的一方
200rank xp/ap > 170 rank xp/ap

舊 02-13-16, 10:51 AM   #282
gisolury
Crazy Gamer

引用:
抽完不就窮了

cp200和170,真的差不了多少的,而且掉的東西根本沒得比
煉金太燒錢,幾百萬噴下去不出super系的限定武
等探索回來的武器去鍊算了
I got 20000 rings.... What can make my team further up is rank up and weapon up

舊 02-13-16, 10:52 AM   #283
gisolury
Crazy Gamer

Who can pass the new 14 wave? Die in wave 1.

Crazy

舊 02-13-16, 12:12 PM   #284
JMi

註冊日期: Feb 2011
終於解脫唔洗探住
真心求奶都係3小時好

舊 02-13-16, 12:14 PM   #285
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: JMi 查看文章
終於解脫唔洗探住
真心求奶都係3小時好
仲係鍊金地獄

三國志大戰 ic:銀猫 無DECK用
Border Break ic:蒼天の忍 引退鳥
PAD id: 181 559 447 H鏖魔
CC id: 170 127 375 白狐
ACG繪圖sinablog Pixiv
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-16, 12:17 PM   #286
Chitose1987
好孩子不要問

毒槍緩狙兩把都好實用

但他娘的難出
由手機版發出
舊 02-13-16, 12:29 PM   #287
JMi

引用:
作者: LR猫 查看文章
仲係鍊金地獄
我呢D無課放棄啦... 武太多勁角太少...

舊 02-13-16, 02:33 PM   #288
:bface:
Game Master

註冊日期: Jun 2003
XBox Live GamertagRedowata
毒槍我都想要
比咒槍少女同護士

但成日五把四星合返一把四星真的好難頂

Chain Chronicle(日版):174 393 601 (暫掛動畫版白毛)
加左請在gaf down聲
:bface: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-16, 02:51 PM   #289
Harpuia

引用:
作者: gisolury 查看文章
200rank xp/ap > 170 rank xp/ap
所以說那點cp差距根本差別不太
當然,你高興就好
強調了這麼多,終竟是貧富懸殊的問題
引用:
作者: gisolury 查看文章
I got 20000 rings.... What can make my team further up is rank up and weapon up
你們嫌戒多,我多多都要,能收回一點是一點
能掛機刷戒的rank本更不多見(空軌的惡夢本雖然也有戒收但不能掛)還是值得10戒果下去刷的,20ap的連條毛都收不回

此篇文章於 02-13-16 02:53 PM 被 Harpuia 編輯。
舊 02-13-16, 03:49 PM   #290
JMi

引用:
你們嫌戒多,我多多都要,能收回一點是一點
能掛機刷戒的rank本更不多見(空軌的惡夢本雖然也有戒收但不能掛)還是值得10戒果下去刷的,20ap的連條毛都收不回
唔講戒 跑時間效率同跑石效率都已經係兩個世界既人啦 lol

舊 02-13-16, 04:13 PM   #291
Chitose1987
好孩子不要問

今次我真係選時間效率果邊,都係果句,始終 Rank exp 唔係成日有

計過數刷 100 萬 RANK EXP,30 AP 關都係慳 50 果左右 = 250 戒

講真我都抽到全 team 紅字,唔係仲介意呢個小數目掛

但我刷 20 AP auto 30 秒一場

30 ap 6 wave 有兩波 boss wave , auto 要 1 分 20-30 秒左右

你打完一場我已經打緊第三場

要全力衝 Rank 我真係唔會諗 30 ap
由手機版發出

此篇文章於 02-13-16 04:17 PM 被 Chitose1987 編輯。
舊 02-13-16, 05:00 PM   #292
JMi

尤其是呢邊真係每1COST都可以好有用
唔係隔離咁為升RANK而升RANK
如果我認真玩 我都一定係跑20AP

當然我都明唔想蝕而刷30AP個心態 長命功夫長命升

舊 02-13-16, 05:29 PM   #293
Harpuia

說得5戒果長有似的
殺雞何用牛刀
既然都滿了女武神,為什麼我何不選擇爛船刷回3根釘
能掛機刷戒的rank本你說哪個更不常有
當然,石油王無限資源又怎會希罕這點東西
又怎了解我們這些掃街的人精打精算的心理

引用:
作者: JMi 查看文章
尤其是呢邊真係每1COST都可以好有用
唔係隔離咁為升RANK而升RANK
如果我認真玩 我都一定係跑20AP

當然我都明唔想蝕而刷30AP個心態 長命功夫長命升
說得20ap的就不是為刷而刷似的
舊 02-13-16, 05:50 PM   #294
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
其實想刷20ap咪刷20ap, 想刷30ap咪刷30ap囉
有人重視效率, 有人想刷rank同時有戒入, 唔同睇法姐

何必講野悔氣到好似人地睇你唔起 覺得你係一戒都要貪既小人咁

舊 02-13-16, 06:07 PM   #295
Chitose1987
好孩子不要問

如果過左升 Cost 個泥沼區

我都會考慮下掛 30ap

問題係我未過

同一時間單位內可以打三倍 exp

咁我覺得d體果抵俾啦 反正平時唔係踏破衝幾億都用唔到咁多 儲埋幾個月都百幾2百粒

課金毀一生,玩卡窮三代

舊 02-13-16, 06:28 PM   #296
Harpuia

引用:
作者: ~Alex~ 查看文章
其實想刷20ap咪刷20ap, 想刷30ap咪刷30ap囉
有人重視效率, 有人想刷rank同時有戒入, 唔同睇法姐

何必講野悔氣到好似人地睇你唔起 覺得你係一戒都要貪既小人咁
不是我覺得被看不起
每次都被別人用資源撻,也沒什麼好說了
踏破衝億刷劵資源見底10戒果也硬吃
舊 02-13-16, 07:23 PM   #297
Chitose1987
好孩子不要問

一開始又係你撩起個話題

大家之前都仲平心討論下自己觀點

講講下就開始講野有骨話人用資源撻你

你自己都抽到隻隻高突

好心就唔好咁肉酸啦

時間效率四個字真係咁難明?

課金毀一生,玩卡窮三代

此篇文章於 02-13-16 07:27 PM 被 Chitose1987 編輯。
舊 02-13-16, 07:28 PM   #298
:bface:
Game Master

註冊日期: Jun 2003
XBox Live GamertagRedowata
事實證明兩個quest都各有所需,真係無比較必要

好似我就兩個quest都唔打,走去大海打15AP任刷武器鍊金咁。都是睇自己需要 ........

Chain Chronicle(日版):174 393 601 (暫掛動畫版白毛)
加左請在gaf down聲
:bface: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-16, 07:34 PM   #299
Chitose1987
好孩子不要問

引用:
作者: :bface: 查看文章

好似我就兩個quest都唔打,走去大海打15AP任刷武器鍊金咁。都是睇自己需要 ........
我嚐試丟左 15 果落去刷武鍊金

但出黎既結果我覺得仲慘過捐比馬會

所以我都係死返去打 rank

課金毀一生,玩卡窮三代

舊 02-13-16, 07:35 PM   #300
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: :bface: 查看文章

+1
但係根本錬極都錬唔到果幾把

標籤
CC 3, Chain Chronicle 3, チェインクロニクル, チェインクロニクル3, 鎖鏈戰記

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
賣PS3 戰場女武神 DCC Gal Gun 等 zero0417hk 買賣專區 3 05-31-14 11:11 PM
環球氣候討論 2012.VOL3(今期頭條:天秤轉東了) 艾老伯 ~清談館~ 1009 07-11-13 01:34 PM
THE SKY 討論區VOL3 NEXT CHAPTER 20 旋律(4) 細路翔 學術文化綜合研討區 558 01-22-06 04:17 PM

現在的時間是 08:55 PM

手機版 | APP版