Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
手機資訊/電腦軟硬討論>手提資訊&交流區 #21 (頭POST有各大手機代理維修中心電話及地址資料)
卡柏 04:11 PM 08-06-10
作者: 破戒僧:
統一都無用...

而家市場放緊風, 無論係WM7定gingerbread, 官方統一UI後, hTC都會有佢o既方法放個sense落去...
講真, hTC個市場咁大, 你估hTC大聲o的, 定M$/Google大聲o的...
完全唔明htc動機為何!
如果真係咁,下一部機我又會離htc而去!
可能會試下mo記~~~
破戒僧 04:25 PM 08-06-10
作者: 卡柏:
可能會試下mo記~~~
其實motorola都有個motoblur UI的...
只係咁o岩milestone無...
卡柏 06:26 PM 08-06-10
其實motorola都有個motoblur UI的...
只係咁o岩milestone無...

咁咪得番n1

個個都自加UI, 真係omg
enishi 11:40 PM 08-06-10
個人唔太建議出htc機, 雖然我依家都用緊desire.....
原因係佢地跟唔上系統update既速度, 而且亦都唔保證一定會update os, 儘管部機既spec. up上去新系統係冇任何問題! 要知道android os更新得太快, 跟唔上係幾麻煩既事...
反而毛記係更新系統上又跟得幾快, 連差唔多第一代既droid都可以up上去2.2!

我都覺得android os真係越玩越成熟, 不過強烈希望google可以統一ui, 令電話廠冇藉口話因為要同自家ui整合而唔配合系統更新.....
(好明顯我話緊htc)
但係 2.2 update 話俾大家聽, 只要市場夠大, 理得佢成個 interface 完全寫過都好, 一樣好快出到 update, 而家最快出到 2.2 (N1 之外) 係 Desire, 跟住 EVO4G, 再到 Galaxy S (或者 milestone 有機會快少少)

之前要拖咁耐, 明顯 1) 技術未成熟 2) 無投放資源落去整

反而發現最大阻礙係 custom ROM 問題, 唔係 CSL, 我地就唔駛等到 9 月

可能會試下mo記~~~
mo 記都唔一定穩陣, 新幾部 1.5/1.6 低階機講明無 update, 用左 motoblur 之後, 同其他公司情況相約, 要保證有 update, 如果無 N2, 就睇下邊隻會做 3.0 既 developer phone 啦
卡柏 12:06 PM 08-07-10
作者: enishi:
但係 2.2 update 話俾大家聽, 只要市場夠大, 理得佢成個 interface 完全寫過都好, 一樣好快出到 update, 而家最快出到 2.2 (N1 之外) 係 Desire, 跟住 EVO4G, 再到 Galaxy S (或者 milestone 有機會快少少)

之前要拖咁耐, 明顯 1) 技術未成熟 2) 無投放資源落去整

反而發現最大阻礙係 custom ROM 問題, 唔係 CSL, 我地就唔駛等到 9 月

mo 記都唔一定穩陣, 新幾部 1.5/1.6 低階機講明無 update, 用左 motoblur 之後, 同其他公司情況相約, 要保證有 update, 如果無 N2, 就睇下邊隻會做 3.0 既 developer phone 啦
又係bor~~~~
custom rom真係一個好大既窒礙, 唔明點解desire up到上2.2時都要將csl d廢app寫入rom度...

冇留意新聞添, 估唔到mo新幾部都冇得update~~

其實google真係要諗諗, 唔好俾d廠繼續用1.6啦, 完全阻住android既發展
破戒僧 03:16 PM 08-07-10
作者: enishi:
如果無 N2, 就睇下邊隻會做 3.0 既 developer phone 啦
應該繼續係NexusOne, 因為早幾日先正式轉做專用機...

Nexus One lives on as Google's official developer phone
http://www.engadget.com/2010/08/05/n...veloper-phone/
卡柏 05:11 PM 08-07-10
應該繼續係NexusOne, 因為早幾日先正式轉做專用機...

Nexus One lives on as Google's official developer phone
http://www.engadget.com/2010/08/05/n...veloper-phone/
如果要配合config., 我估n2都係會出現的
after3.0後, android應該會正式步向成熟發展階喇掛~~

ps3去到3.0後都加左好多function啦

樓上, 你唔好CHECK PM呀
westpat 11:58 AM 08-09-10
岩岩發現問題
部HD2個天氣update唔到
成日話connect唔到,retry

但係我又想到網
internet sharing
active sync email exchange
全部無問題

老婆大人個部都係一樣有同樣問題

唔知有冇版友有同樣問題呢..?
破戒僧 12:06 PM 08-09-10
作者: westpat:
岩岩發現問題
部HD2個天氣update唔到
成日話connect唔到,retry

但係我又想到網
internet sharing
active sync email exchange
全部無問題

老婆大人個部都係一樣有同樣問題

唔知有冇版友有同樣問題呢..?
今朝8點仲update到, 似server問題

返回主題版面