Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-04-17, 12:24 AM   #3051
golan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code1977 0103 7669
引用:
作者: 何金水 - 阿水 查看文章
請問有冇 ching download 左 e-shop 隻 KOF98 ? 可唔可以兩部機對戰呢 ?

另想問下依家大型電器鋪仲有冇得訂呢 ?
買左,唔似有得兩部打
golan 目前離線  
舊 03-04-17, 12:26 AM   #3052
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch - Play at Home or On the Go Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=OKad-zhOOKE
引用:

neo2046 目前離線  
舊 03-04-17, 12:28 AM   #3053
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
任天堂 Switch 開箱 (香港 Nintendo 行貨版本)
https://www.youtube.com/watch?v=C0u-bOVOp-o
引用:
Nintendo Switch 十大期待遊戲
巴哈姆特電玩瘋
https://www.youtube.com/watch?v=j0xmDbv2vqo
引用:
neo2046 目前離線  
舊 03-04-17, 12:30 AM   #3054
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
都係咁
拎去邊整都唔知
個行貨盒咩都無寫

Sent from my iPhone using Gaforum
一年保嘅應該拎去老任度搞
多一年保嘅應該金源叫佢搞都得
野良猫 目前離線  
舊 03-04-17, 12:37 AM   #3055
chris189
Junior Member

註冊日期: Nov 2011
引用:
我都係咁
左邊問題大啲
你試下搵個大脾擋住佢, 或者背住佢
接收會即刻出問題

行返近啲就無事

外國reddit 同youtube 睇好多人都係咁

Sent from my iPhone using Gaforum
我睇Game Weekly,個編輯評測都係話左邊出問題,照睇唔似個別事件,可能係成批機都出問題
如果主機硬件出問題,我諗呢舖老任都幾大獲
又一證明近年出既電子產品,首批都有或多或少既問題(不論手機,平板定係遊戲機),我諗都係等D傳媒開晒箱,做過評測冇問題,真正玩家先出手都未遲
chris189 目前離線  
舊 03-04-17, 12:40 AM   #3056
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: chris189 查看文章
我睇Game Weekly,個編輯評測都係話左邊出問題,照睇唔似個別事件,可能係成批機都出問題

又一證明近年出既電子產品,首批都有或多或少既問題(不論手機,平板定係遊戲機),我諗都係等D傳媒開晒箱,做過評測冇問題,真正玩家先出手都未遲

咁點算好
玩住手提mode 一排先?
過一排無update .拎去換嘅係咪將個save 入sd card 就過到

DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-04-17, 12:41 AM   #3057
DreamyLuigi

引用:
作者: chris189 查看文章

但呢到好似個個都無事咁

舊 03-04-17, 12:46 AM   #3058
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
但呢到好似個個都無事咁

唔係已經話左update firmware後
插晒制落主體,reboot,會update埋joy con入面個firm ware解決咩?

舊 03-04-17, 12:48 AM   #3059
SilverShadow

註冊日期: Jan 2012
如果試左,switch 升上 version 2.0
插晒兩個joy-con落部機到,之後再reboot (關機再開機,唔係入sleep mode)
個left joy-con都仲係唔得的話,應該就要等老任出新firmware或者真係硬件問題
SilverShadow 目前離線  
舊 03-04-17, 12:51 AM   #3060
chris189
Junior Member

引用:
咁點算好
玩住手提mode 一排先?
過一排無update .拎去換嘅係咪將個save 入sd card 就過到

個編輯寫話用Pro Controller冇問題,ching可以試下
佢話淨係跟機個手柄先有問題,希望唔係主機硬件出問題,如果遲下可以靠更新軟件解決就最好
chris189 目前離線  
舊 03-04-17, 12:51 AM   #3061
DreamyLuigi

引用:
作者: 哥薩克 查看文章
唔係已經話左update firmware後

插晒制落主體,reboot,會update埋joy con入面個firm ware解決咩?

唔得呀
睇左鬼佬都話唔得
但呢到好似個個都無事

舊 03-04-17, 12:51 AM   #3062
DreamyLuigi

引用:
作者: SilverShadow 查看文章
如果試左,switch 升上 version 2.0
插晒兩個joy-con落部機到,之後再reboot (關機再開機,唔係入sleep mode)
個left joy-con都仲係唔得的話,應該就要等老任出新firmware或者真係硬件問題

拎返去任天堂肯唔肯換?

舊 03-04-17, 12:55 AM   #3063
Hello MiMi
Game Master

引用:
拎返去任天堂肯唔肯換?

請問斷線會點?
Hello MiMi 目前離線  
舊 03-04-17, 12:57 AM   #3064
DreamyLuigi

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
請問斷線會點?

佢會閃閃下叫你連過囉

舊 03-04-17, 01:30 AM   #3065
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
我冇試分拆手掣玩,用緊pro開心玩樂中,
咁一陣要拆原裝手掣出來試吓先~
貓太部 目前離線  
舊 03-04-17, 01:30 AM   #3066
kowloon
迷之技術員

註冊日期: Nov 2006
Wii U IDkowloon88
3DS Friend Code4768 7391 3691
PSN  IDkowloon
XBox Live Gamertagkowloon888
跟機制玩左2日無問題(唔太遠都ok)
(日版機)
kowloon 目前離線  
舊 03-04-17, 01:35 AM   #3067
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
個制暫時冇事+1
lineage19 目前離線  
舊 03-04-17, 01:39 AM   #3068
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
幾日前(幾頁前)已經有人TEST過話有問題
Kain 目前離線  
舊 03-04-17, 01:56 AM   #3069
newlife2010

註冊日期: Jan 2010
今日係好景女人大舖入手紅藍行貨,之前已落$500訂,加2games+$120保護貼+$168 Hori機套 先可以正價買
有d失望,之前講好剩係食兩隻games就ok.
Anyway, 玩左陣,暫時手感麻麻,d制唔太順手。
由手機版發出
newlife2010 目前離線  
舊 03-04-17, 01:58 AM   #3070
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
咁睇黎對JOY CORN真係好睇人
JOY CORN同PRO都各玩左陣ZELDA, 我反而最後都係放低PRO制用JOY CORN繼續玩, 感覺舒服D
lineage19 目前離線  
舊 03-04-17, 02:20 AM   #3071
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
今日去問過
聽日返既
1部機強制加1+2,及殺耳達
要3千9……
BRA武藏 目前離線  
舊 03-04-17, 02:23 AM   #3072
sugoteam

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: lineage19 查看文章
個制暫時冇事+1
個制暫時冇事+2
(行貨)

引用:
作者: lineage19 查看文章
咁睇黎對JOY CORN真係好睇人
JOY CORN同PRO都各玩左陣ZELDA, 我反而最後都係放低PRO制用JOY CORN繼續玩, 感覺舒服D
Agree! 用JOY CORN感覺舒服d
sugoteam 目前離線  
舊 03-04-17, 02:31 AM   #3073
Hello MiMi
Game Master

引用:
佢會閃閃下叫你連過囉

咁小弟就真係無
不過距離唔遠係真
Hello MiMi 目前離線  
舊 03-04-17, 02:44 AM   #3074
ftime

註冊日期: Feb 2009
引用:
作者: newlife2010 查看文章
今日係好景女人大舖入手紅藍行貨,之前已落$500訂,加2games+$120保護貼+$168 Hori機套 先可以正價買
有d失望,之前講好剩係食兩隻games就ok.
Anyway, 玩左陣,暫時手感麻麻,d制唔太順手。
由手機版發出
佢收少左你?果間野紅藍機早期預訂都要收$3730跟兩game加保護貼及配件包。張保護貼只係made in hk的(kolor),而配件包要下星期先有(都唔知係唔係hori)
ftime 目前離線  
舊 03-04-17, 02:44 AM   #3075
DreamyLuigi

引用:
作者: Kain 查看文章
幾日前(幾頁前)已經有人TEST過話有問題

我隻左制係咁斷
唉. 要拎去換睇黎

關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5813 昨天 02:33 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 11:25 PM

手機版 | APP版