Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-22-16, 07:17 PM   #1751
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

團長唔會死呀~佢個feel勁過蟻~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-16, 09:03 PM   #1752
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
其實D觀眾都好勁
睇到發生咩事
正常咁既級數戰鬥D拳應該快到無影
好似基路亞打全場獵人考生咁都無人睇清楚發生咩事就訓低晒

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)

此篇文章於 04-22-16 09:33 PM 被 朔望~ 編輯。
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-16, 11:56 PM   #1753
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: qwe 查看文章

而家都估緊能力偷完還得,同埋團長偷黎插自己變超西
頂你. 變超西
不過我信

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-16, 12:41 PM   #1754
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 朔望~ 查看文章
其實D觀眾都好勁
睇到發生咩事
正常嘅
如果次次比錢入場乜都睇唔到就完左, 你都吾會再去睇. 所以D觀眾都有番咁上下. (不過應該都有D唔識睇只為賭(輸)錢嘅一般人)
隨時有D觀眾嘅動態視力經歷長期訓練, 可以同職業Hunter比tim呀(不過戰鬥力都係得10)

相薄

此篇文章於 04-23-16 12:49 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-16, 04:10 PM   #1755
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
我有冇MISS到咩, 團長咁快就除完念加同希索加對戰?
如果古拿比加知道團長用得返能力又唔死,肯定發晒癲都似

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-16, 04:39 PM   #1756
:bface:
Game Master

註冊日期: Jun 2003
XBox Live GamertagRedowata
引用:
其實D觀眾都好勁
睇到發生咩事
從觀眾席睇可能無咁快呢
就好似職業球類比賽咁,遠睇好似好慢,實際落場體感快幾倍(逃

引用:
作者: Freddy 查看文章
我覺得古拿比加知道唔奇,之前有講過佢知有除念師存在
而且自己既念力比人解除左,自己feel到都唔奇

Chain Chronicle(日版):174 393 601
BD版白毛、各種天魔
加左請在gaf down聲
:bface: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-16, 04:03 AM   #1757
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: Freddy 查看文章
貪婪島搵到除念師後skip晒
其實未必激,雖然以當初的制約內容睇應該未估到會咁
但隨住係黑道打滾成長應該知道除念的問題
但因為1.追旅團困難,而且唔短時間內一網打盡會重生(召新成員)2. 火紅眼易手次數越附追查越難,盡早排返晒先會易D,所以盯上4王子
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-16, 10:13 AM   #1758
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
其實D觀眾都好勁
睇到發生咩事
今話好似剩係表達咗啲觀眾睇到裁判爆咗?a

舊 05-03-16, 11:15 AM   #1759
qwe
Game Master

今話最後講到好白,反而唔慣
舊 05-03-16, 11:18 AM   #1760
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
睇左兩話說明能力,團長一直都只係講用控作系,其實想講如果刻上炸彈就贏,係咪咁?
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-16, 12:21 PM   #1761
qwe
Game Master

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
睇左兩話說明能力,團長一直都只係講用控作系,其實想講如果刻上炸彈就贏,係咪咁?
淨係刻炸彈贏唔到,但可以好大程度限制活動
團長最終好似想刻完炸彈霸插針然後搖控自爆,再大膽假設係搖控希索加搵古勒比加炸
舊 05-03-16, 08:53 PM   #1762
nameH
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
其實一切都係團長某個新能力

效果:對手瞬間扭成草繩死亡

條件:向對方解說4, 5個念能力

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-16, 09:27 PM   #1763
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
團長一個咁聰明既人竟然會爆咁多料比對手知
一定有鬼

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-16, 11:09 PM   #1764
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
同意樓上兩位
團長本書偷人能力係要人地自願講比佢知
然後自己又自願講比人聽偷番來D能力,又發動左某D條件

不過應該唔會咁易比我地估到就是了, 可能真係純粹有信心會贏

相薄
舊 05-03-16, 11:56 PM   #1765
凍檸茶
The One
青龍使用者

只要人多, 佢就唔會輸?
但如果一早痴咗伸縮自在的愛, 就應該知道邊個先係團長.
當然唔排除團長會凝望到, 再整斷佢

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 12:29 AM   #1766
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003

唔好話畫風 , 今話連分鏡都唔係富奸風……

舊 05-04-16, 02:12 AM   #1767
大覺屋師真
The One

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
只要人多, 佢就唔會輸?
但如果一早痴咗伸縮自在的愛, 就應該知道邊個先係團長.
當然唔排除團長會凝望到, 再整斷佢
團長係咁覺得自己無得輸, 一開頭團長都講左正常都會揀有利自己嘅地方去打

正正係伸縮自在的愛, 可以知道邊個係真身
咁又其實團長知道左希索加依個能力未?(已經唔記得咁多)知道嘅話應該唔會覺得贏硬播

相薄
舊 05-04-16, 10:04 AM   #1768
qwe
Game Master

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
團長係咁覺得自己無得輸, 一開頭團長都講左正常都會揀有利自己嘅地方去打

正正係伸縮自在的愛, 可以知道邊個係真身
咁又其實團長知道左希索加依個能力未?(已經唔記得咁多)知道嘅話應該唔會覺得贏硬播
希索加好鍾意同人講自己的能力
團長應該知伸縮自如的愛
但另一招應該唔知,因為佢改過預言但無人懷疑
舊 05-04-16, 10:13 AM   #1769
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: :bface: 查看文章
我覺得古拿比加知道唔奇,之前有講過佢知有除念師存在
而且自己既念力比人解除左,自己feel到都唔奇
我反而覺得FEEL唔到,FEEL到冇咩理由仲去搵王子(以佢一聽到旅團就失控既過去判斷

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 10:14 AM   #1770
yeah yeah

sorry>.可能我有d誤會....
偷左能力既話...正身個人應該就用唔返個個能力...right?

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 10:38 AM   #1771
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
sorry>.可能我有d誤會....
偷左能力既話...正身個人應該就用唔返個個能力...right?
係,所以古勒比加服侍果家黑社會先會失腳之嘛,因為大小姐預知能力比團長偷左用唔到賺唔到錢
所以而家旅團應該有兩個人係變左普通人

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 03:42 PM   #1772
pet3
The One

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
係,所以古勒比加服侍果家黑社會先會失腳之嘛,因為大小姐預知能力比團長偷左用唔到賺唔到錢
所以而家旅團應該有兩個人係變左普通人
只係用唔到那一招技能

基本念和未偷的技能可以用

所以唔係練死一招的人
無咁大影響

例如 炸彈魔 就有2種技能
一下火花和大炸彈

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 04:46 PM   #1773
:bface:
Game Master

註冊日期: Jun 2003
XBox Live GamertagRedowata
引用:
作者: fami~yan 查看文章
我反而覺得FEEL唔到,FEEL到冇咩理由仲去搵王子(以佢一聽到旅團就失控既過去判斷
我印像中佢好似直頭有講過如果解除左會feel到 (好似是在GI篇佢話知有除念師時同時講)

而就當佢feel到,我覺得依家的佢都唔會失控

一來佢當時唔殺團長都是因為殺左都無用
而且佢當時諗爆頭都唔知點set條件可以永久限制團長同念彈的女人
都已經醒悟到set限制條件的最正確方向是作為小岡佢地可以全身而退的短期策略
而唔是為左自己的私仇

應該是咁b

Chain Chronicle(日版):174 393 601
BD版白毛、各種天魔
加左請在gaf down聲
:bface: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 07:29 PM   #1774
朔望~
Game Master
妹控

今集話比佢偷左能既人死左
個能力會係書到消失?

咁之前陰獸有條友比佢偷左塊布個能力
條友無死到?

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-16, 07:49 PM   #1775
Hunter

引用:
今集話比佢偷左能既人死左
個能力會係書到消失?

咁之前陰獸有條友比佢偷左塊布個能力
條友無死到?
係, 果時無殺陰獸果個人
圖, 盜賊的秘笈使用條件

此篇文章於 05-04-16 08:59 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[廣告 - RG] 【RG10 Red18】《末日以後 x 復刊以前》 Hunter x Hunter 2013同人枱曆! dollyly21 Cosplay同人MIX討論區 2 12-29-12 11:12 AM
[漫畫] [連載再開]富奸HUNTER×HUNTER 連載專區 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1001 04-23-10 05:49 PM
全職獵人Hunter X Hunter動畫漫畫問題 SAMLEE 日本動漫畫討論版 9 08-05-06 09:20 PM
一個Hunter X Hunter既問題(望有人回覆) 不死game神 日本動漫畫討論版 18 07-21-04 12:21 AM
[GBA]Hunter X Hunter新圖,4月24日發售 神祕人1號 手提遊戲機討論版 2 02-03-03 11:37 AM

現在的時間是 03:24 AM

手機版 | APP版