Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-11-18, 03:46 PM   #226
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ftime 查看文章
Training mode 只係II turbo, IIx, III 3rd, zero 3 限定?!
yes, 得有online play果4隻有training.

舊 05-11-18, 03:47 PM   #227
shtam
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDissa0110
XBox Live Gamertagissa0110
都冇法...小弟得 switch 同 ps3 冇 ps4 呢...

引用:
作者: wing 查看文章
玩下手崩得勁過sf2 ultra.... 就算會買呢隻的老鬼, 似乎選ps4版的人會多d..... 又送sf4, 又應該會多D人打onlne.
shtam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-18, 04:04 PM   #228
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
希望係移植最好嘅SF2

http://wiki.shoryuken.com/Super_Stre...#Game_Versions

此篇文章於 05-11-18 04:09 PM 被 yuhon 編輯。
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-18, 04:08 PM   #229
yuhon

訂左Download 版
用dual shock 玩
舊 05-11-18, 04:08 PM   #230
wing
格鬥低手

引用:
作者: yuhon 查看文章
係CPS2街機版.
因為呢個係emu.

舊 05-11-18, 04:13 PM   #231
yuhon

引用:
係CPS2街機版.
因為呢個係emu.
希望官方EMU 會好過MAME
之前PS2版都有D inaccuracies FIX
舊 05-11-18, 04:15 PM   #232
wing
格鬥低手

引用:
希望官方EMU 會好過MAME
之前PS2版都有D inaccuracies FIX
以前我通常用finalburn玩, 唔覺有事. MAME有咩問題?

舊 05-11-18, 04:18 PM   #233
yuhon

引用:
以前我通常用finalburn玩, 唔覺有事. MAME有咩問題?
條LINK 有講,都係小小嘅唔同
有D版拖慢,D聲唔同咁
舊 05-11-18, 04:27 PM   #234
wing
格鬥低手

引用:
條LINK 有講,都係小小嘅唔同
有D版拖慢,D聲唔同咁
oh, 我只見佢話ps2版fix左mame一D唔準確的問題, 但又冇講明係咩問題
佢列出來ps2版果D問題都幾嚴重.

舊 05-11-18, 04:35 PM   #235
yuhon

引用:
oh, 我只見佢話ps2版fix左mame一D唔準確的問題, 但又冇講明係咩問題
佢列出來ps2版果D問題都幾嚴重.
個只好似合集黎
機能唔夠掛
有D ROM 係 老番DUMP
就算唔同模擬器都係有小小分別
好難講係咪100%
舊 05-11-18, 04:40 PM   #236
wing
格鬥低手

引用:
個只好似合集黎
機能唔夠掛
有D ROM 係 老番DUMP
就算唔同模擬器都係有小小分別
好難講係咪100%
CPS1/2/3的運算能力其實好雞, PS2機能肯定夠. 不過emu有時多多少少有 glitch都唔奇, 尤其是聲.

ROM其實都準確ga la, 如果內容有錯都過唔到checksum檢查.

舊 05-11-18, 04:49 PM   #237
yuhon

引用:
CPS1/2/3的運算能力其實好雞, PS2機能肯定夠. 不過emu有時多多少少有 glitch都唔奇, 尤其是聲.

ROM其實都準確ga la, 如果內容有錯都過唔到checksum檢查.
早十年 八年前 D EMU 都係玩到就算
係早幾年有D模擬器開始向100%準確努力
舊 05-11-18, 06:38 PM   #238
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
官方EMU都唔一定100%準確架
你睇SFC mini

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-18, 07:22 PM   #239
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
玩下手崩得勁過sf2 ultra.... 就算會買呢隻的老鬼, 似乎選ps4版的人會多d..... 又送sf4, 又應該會多D人打onlne.
應該會買行版打…
SUPER SF2如果有番TOURNAMENT MODE應該幾夾ONLINE打,起碼唔駛起身換位先…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-18, 08:08 PM   #240
wing
格鬥低手

引用:
作者: Irwin 查看文章
應該會買行版打…
SUPER SF2如果有番TOURNAMENT MODE應該幾夾ONLINE打,起碼唔駛起身換位先…
得ns有.....而且呢隻根本冇online, 要offline 搵齊8個人應該唔易, 加上super sf2 我覺得唔太好玩, super turbo好玩好多.

此篇文章於 05-11-18 08:11 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-18, 11:53 PM   #241
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
得ns有.....而且呢隻根本冇online, 要offline 搵齊8個人應該唔易, 加上super sf2 我覺得唔太好玩, super turbo好玩好多.
所以先話如果囉。
透過NETWORK編8人一房打就得。
但明顯唔會出資源咁做…

題外話
SEGA隻OUTRUNNERS 如果有得出PS4網上連線8打應該幾正…又係得個諗字。

舊 05-12-18, 02:06 AM   #242
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: Irwin 查看文章
所以先話如果囉。
透過NETWORK編8人一房打就得。
但明顯唔會出資源咁做…

題外話
SEGA隻OUTRUNNERS 如果有得出PS4網上連線8打應該幾正…又係得個諗字。
現在的 SEGA ......
好明顯你諗多咗。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-18, 09:10 AM   #243
wing
格鬥低手

引用:
作者: 八仙果 查看文章
現在的 SEGA ......
好明顯你諗多咗。
outrunner呢D陣年野, 出emu合輯又唔奇喎.
sega如果出番當年堆2d 街機再加online, 都應該有人買.
戰斧, 獸王記, crackdown果D我覺得幾好玩的.

舊 05-12-18, 11:02 AM   #244
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
outrunner呢D陣年野, 出emu合輯又唔奇喎.
sega如果出番當年堆2d 街機再加online, 都應該有人買.
戰斧, 獸王記, crackdown果D我覺得幾好玩的.
出合輯唔奇,
要佢加 online 都唔難,
當年 XBLA 堆世嘉 games 有 online,
係好正,不過都係嗰句,
過多兩個幾三個月之後,
根本冇人玩,冇人同你 online。

仲有隻 Final Fight DD 又係。

任天堂因為 online 收費先將舊 FC games 加 online function,
要世嘉今時今日再整返堆舊 games online,
我寧願佢花時間整新 games 好過。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-18, 01:03 PM   #245
wing
格鬥低手

引用:
作者: 八仙果 查看文章
出合輯唔奇,
要佢加 online 都唔難,
當年 XBLA 堆世嘉 games 有 online,
係好正,不過都係嗰句,
過多兩個幾三個月之後,
根本冇人玩,冇人同你 online。

仲有隻 Final Fight DD 又係。

任天堂因為 online 收費先將舊 FC games 加 online function,
要世嘉今時今日再整返堆舊 games online,
我寧願佢花時間整新 games 好過。
整新game.....櫻大戰law。但我冇玩開。

舊 05-23-18, 07:42 PM   #246
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=92PmB_JOzKU EARLY ACCESS
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-18, 11:26 PM   #247
Irwin
愛.ROCK.友

引用:
作者: 安安 查看文章

要用PS4手掣感應PANEL壓落去做COIN UP…

咁PS3大掣焗連住PS4掣一齊用?

舊 05-24-18, 12:28 AM   #248
wing
格鬥低手

Option應該可改掣或set 做 free play

舊 05-24-18, 04:15 AM   #249
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
https://www.youtube.com/watch?v=92PmB_JOzKU

舊 05-24-18, 11:19 PM   #250
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=EAxcF4K7Ayc Retrospective Series: Street Fighter Alpha
引用:
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] FIFA 19︱PS4/XB1/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 12 10-18-18 07:38 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[PS2/XB]Street Fighter Anniversary Collection (XB版支援 XboxLive) neo2046 電視遊戲討論版 52 04-19-06 07:36 AM
請問 xbox Street Fighter Anniversary Collection 見街未 ? 何金水 - 阿水 電視遊戲討論版 3 09-28-04 02:27 PM

現在的時間是 08:22 PM

手機版 | APP版