Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-03-17, 11:08 AM   #601
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
另外同開日本班少將級玩,今集戰術都唔同左

上級者已經識用ブーストダイブ
想開槍捉落地難上加難,變相要打近d入格,無得射射射,同時格鬥追左,但細力左,唔係認真玩又點會知呢,集game係有比心機造的

此篇文章於 07-03-17 11:12 AM 被 ist 編輯。
ist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 11:33 AM   #602
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: ist 查看文章
另外同開日本班少將級玩,今集戰術都唔同左

上級者已經識用ブーストダイブ
想開槍捉落地難上加難,變相要打近d入格,無得射射射,同時格鬥追左,但細力左,唔係認真玩又點會知呢,集game係有比心機造的
呢d唔駛上級者打半日都會察覺
Wiki都有講
今集好多補正高左,所以普遍傷害低左
尤其射擊cancel補正
格鬥追唔追都係每部機唔同

不過樓上講exvs有既問題佢都係會有
而且個boost dive我個人真係好唔buy
到最後都係脫離唔到exvs個框

難聽d講句,佢專登分開mb on同gvs
我都想佢gvs 係慢d岩新手玩d
門檻低d合家歡咪幾好
想玩高速戰無硬直講技術講隊友咪去機鋪mbon
街機已經趕走新手
家用機一樣帶唔到fd打,咁佢作為家用機game就好可惜囉

此篇文章於 07-03-17 11:46 AM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 11:41 AM   #603
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: HakiK 查看文章
呢d唔駛上級者打半日都會察覺
Wiki都有講
今集好多補正高左,所以普遍傷害低左
尤其射擊cancel補正
格鬥追唔追都係每部機唔同

不過樓上講exvs有既問題佢都係會有
尤其個boost dive我個人真係好唔buy

難聽d講句,佢專登分開mb on同gvs
我都想佢gvs 係慢d岩新手玩d
門檻低d合家歡咪幾好
咁鐘意玩高速戰無硬直講技術講隊友咪去機鋪mbon
最慘我同FD話隻GAME慢左
佢話冇仲話我睇野係唔係慢左

舊 07-03-17, 11:48 AM   #604
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
GUNDAM VERSUS 一定係吸街機班客,

半年後加少少野就可以出GUNDAM VERSUS mbon落街機

點可能出集比新手玩

就算抽走所有野,變返第一集連邦vs自護 ,我有信心,新手一樣比人強x

玩得vs系列就係要接受高速格鬥game

唔識合可以去玩gundam breaker

此篇文章於 07-03-17 11:52 AM 被 ist 編輯。
ist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 12:08 PM   #605
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
最好笑係mb on玩家又有部份嫌佢舊模照搬
系統上要分開習慣用唔用多2粒制呢
拎gundam breaker黎比根本兩樣野
護航唔是咁護的
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 12:23 PM   #606
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
應該吾玩住,熱情退散,遲D 再買玩

舊 07-03-17, 12:25 PM   #607
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
我係覺得五百蚊任玩,重想點?還要是最新系列....

平時打開六蚊一場,你玩100場都回本啦
前兩日玩左十個鐘
我用100mb lan 線,lag機問題不大,20場一場有事,連日本香港台灣都順

對新手唔親切,比人強x好正常,對戰game就係0甘無得一步成仙,人地可能第一集就玩,花時間金錢比你多一千倍

日本仔已經玩到連敵機有幾多殘彈,入格距離都計到,你點追?,除非你係天才

其實係好事,上集就係一個月趕走曬d跟風買game d人

出左game一個月後就會見到大把二手,新手玩唔惦好快就走光

得返識玩的,到時就少好多地雷
集集都係咁架啦
次次臨出一大堆人話大game呀買左未呀bilibala
一出黎就係大堆地雷俾吊打完一個月後唔見晒

宜家香港仲要多左咁多直播打機youtuber
今舖仲多花生

舊 07-03-17, 12:34 PM   #608
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
其實係我個人慢左定隻game真係快左?
點解有人話隻game慢左?定係果d人開始變拓海?
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 12:36 PM   #609
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
同mb比咪慢左
Mb/mbon我睇唔到發生緊乜事
今集起碼都仲大約知道發生緊乜事(反唔反應得切另一件事)
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 12:37 PM   #610
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Kain 查看文章
其實係我個人慢左定隻game真係快左?
點解有人話隻game慢左?定係果d人開始變拓海?
咁的確係慢左WO

你同我FD一樣唔覺慢左既

舊 07-03-17, 12:42 PM   #611
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
本來諗住為呢隻而出PS4, 睇咁多位高手評價, 應該可以安心玩返FB...
我玩嘅係偏格機向, 系統咁玩我真係有排適應。

舊 07-03-17, 12:42 PM   #612
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 真!DC 查看文章
同mb比咪慢左
Mb/mbon我睇唔到發生緊乜事
今集起碼都仲大約知道發生緊乜事(反唔反應得切另一件事)
由手機版發出
無玩街機
仲停留係幾年前記憶,唔知原來香港已經有得打
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 12:45 PM   #613
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: luciferdark 查看文章
本來諗住為呢隻而出PS4, 睇咁多位高手評價, 應該可以安心玩返FB...
我玩嘅係偏格機向, 系統咁玩我真係有排適應。
偏格機向更加要玩呢隻
尤其是隻スローネツヴァイ
你適應對面都要適應架啦

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 01:28 PM   #614
Blur
The One
⊃貧⊂

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDelfblur513
XBox Live GamertagPAD 191276502
唯一可以期待
呢隻係首次官方講明會keep 住調整

就睇下下個patch 改成點

呀呀呀!顯身手強敵被我都打垮,HA!
冷的風,問誰怕?將冬天趕回家,HA!
趁青春望著前路去,一起衝衝衝,衝吧。
Blur 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 01:36 PM   #615
GUSTAV
The One
poor

XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
隻GAME格機得D 踏入快到你有DELAY反應唔到既格機格到人之嘛:0)

講咩調整丫 你睇佢D ASSIST 已經放棄治療咁

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 01:50 PM   #616
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
引用:
GUNDAM VERSUS 一定係吸街機班客,
玩得vs系列就係要接受高速格鬥game
對呢點很不同意

正常情況都係用射擊補位 而唔係用格鬥補位

你提到自連,咁應該知道推槍壓槍吊油槍先係基本

只不過係近幾集既機體性能太強,可以無腦格

而且格鬥位移大,變相開槍都射唔到,惟有用番格黎和條數

結果就係大家來來去去用果幾部機

你用gundambreaker黎比?
呢隻又唔係vs
要用就用番咁多集既vs黎比較

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 01:55 PM   #617
Blur
The One
⊃貧⊂

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDelfblur513
XBox Live GamertagPAD 191276502
順帶一提
堆map 又係糞
尤其鐵華團map
D gap 位跌得正還好,跌唔正就gg

呀呀呀!顯身手強敵被我都打垮,HA!
冷的風,問誰怕?將冬天趕回家,HA!
趁青春望著前路去,一起衝衝衝,衝吧。
Blur 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 01:56 PM   #618
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
Map 的確細左,呢樣真係有問題
鐵華map糞+1

舊 07-03-17, 02:29 PM   #619
GUSTAV
The One
poor

XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
暫時隻閃亂水槍好玩D

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 02:34 PM   #620
VICT
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
但係我覺得用沙多洛硬j好爽
連我呢啲格鬥廢j都覺得呢隻啲格鬥機幾勁
到時比隻艾比安追住格都唔知走唔走得甩
由手機版發出
VICT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 02:37 PM   #621
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
偏格機向更加要玩呢隻
尤其是隻スローネツヴァイ
你適應對面都要適應架啦
難得習慣晒高速虹戰...
去朋友屋企玩玩實GAME再決定

其實主要係人係大陸, PS3連FB連到就無疾, 但問題好多時都連唔到,
PS4個情況我怕更差, 因為朋友玩PS4連PSN都慢到...

此篇文章於 07-03-17 02:40 PM 被 luciferdark 編輯。
luciferdark 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 02:46 PM   #622
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: VICT 查看文章

由手機版發出

加援助攻擊....

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 07-03-17, 03:19 PM   #623
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: VICT 查看文章
由手機版發出
用佢裝埋D BB彈ASS,好似用緊當年GVG隻MASTER咁
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 04:09 PM   #624
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
話我老害都要講架la
capcom時期d 動作真係好睇同有個性好多,bandai 接手後好似舊模型漂移咁

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 04:14 PM   #625
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
「GUNDAM VERSUS」 ︱ 2017年7月6日発売 中文版同步

大家打下機都攪到咁,個post應該好快會封。

Sent from my iPhone using Gaforum

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放全新行普版閃乱カグラ ESTIVAL VERSUS -少女達の選択-』 bryanlakers 買賣專區 0 03-27-15 09:23 AM
Final Fantasy Versus XIII丨具体的な解禁日も決まっておりまして、今はそこに向けて着々と準備をしております。 神祕人1號 電視遊戲討論版 1033 06-07-13 07:52 AM
[ETC]SD Gundam 新作年末發售預定 (冇圖冇詳情) neo2046 手提遊戲機討論版 0 08-01-05 05:49 PM
Capcom新作Gundam SEED(仮)予定2005年春推出 神祕人1號 街機遊戲討論版 80 11-23-04 02:47 PM
新作--Strike Gundam+我的小小收藏2+1 Asurada 收藏品討論版 16 11-26-03 10:42 AM

現在的時間是 03:34 PM

手機版 | APP版