Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-11-17, 05:38 PM   #101
Iro
God of Gamer
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: harakuma 查看文章
但係無電腦的話又可以Upload上去個internet?

有手機的話已經=有電腦

個人估佢係想話比人知, 佢有拍開一d自拍相(性感唔性感在其次), 而剛好佢係學內走廊玩自拍時咁啱影到4人打交.
如果單比果張打交相, 又會比人問你做乜無端端係到影相, 所以佢開門見山咁話比人知佢係自拍女.
以前佢係網絡偶像嚟 但入學之後因為學生禁止與外界聯絡所以唔再更新個網

而果日佢的確係係學校果個位自拍見到打人場面 但身為D班的人(疑犯同班)無法令人信服先畀個老師質疑 結果要爆晒自己果日係果度做咩同將相都放出做證據

(動畫無幾多描寫 所以本來話佢幾內向怕事 唔敢面對人變得唔明顯)
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-17, 06:51 PM   #102
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: shooter 查看文章
x2

求鐵粉 補充/分析
引用:
作者: s2001154 查看文章
可能有錢買相機SD card但無錢無電腦
無個備份所以無刪任何相
#100和#101 答左

我連動畫4都未睇....
因為我都是看小說,動畫又跳得多
仲亂改...鈴音不會有嬌的一面...,
04的扮男友告白也不是咁早出現的劇情,先成為朋友再有這件事,酒吧那段是三小

佐倉,藍球不良的劇情我都不太喜歡,

小說3456比較好看(鈴音不斷被婊篇

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 08-11-17 07:03 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-17, 01:40 AM   #103
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: pet3 查看文章
鈴音不會有嬌的一面...,
萌廚:鈴音變嬌有咩問題?

今集根本就係薄本靈感。公式當然係罪犯犯罪失敗啦,但都已經夠提供俾同人組別豐富嘅想像力。

主角諗出放啲假嘅閉路攝影機引C班入甕,逼佢哋撤銷控訴,仲諗住會係獎門人式「兩班都唔叻,打和同分啦,SUPER」,到頭來D班都只係爭取到87分。

話時話,成個C班都係不良都預咗,但乜佢哋嗰個講英文嘅黑人真係學生嚟架咩?XD

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-17, 09:51 AM   #104
pet3
The One

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
萌廚:鈴音變嬌有咩問題?

今集根本就係薄本靈感。公式當然係罪犯犯罪失敗啦,但都已經夠提供俾同人組別豐富嘅想像力。

主角諗出放啲假嘅閉路攝影機引C班入甕,逼佢哋撤銷控訴,仲諗住會係獎門人式「兩班都唔叻,打和同分啦,SUPER」,到頭來D班都只係爭取到87分。

話時話,成個C班都係不良都預咗,但乜佢哋嗰個講英文嘅黑人真係學生嚟架咩?XD
第日還有一個"自稱"觀測力強
你飲的咖啡落糖比例一看就知

夏日篇就有一個死賤婊子出場

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 08-18-17, 12:33 PM   #105
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:

點解我覺得集集都有好多薄本劇情

舊 08-18-17, 12:51 PM   #106
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
點解我覺得集集都有好多薄本劇情
D女件件都咁正
齋企都大把本
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-17, 01:25 PM   #107
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
剩係手頭最多點數果條女, 已經聞到多PLAY本

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-17, 01:29 PM   #108
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: harakuma 查看文章
剩係手頭最多點數果條女, 已經聞到多PLAY本
援O本

舊 08-18-17, 03:11 PM   #109
空調
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
援O本
無限X道會唔會自己畫返

舊 08-18-17, 06:08 PM   #110
Iro
魔法學園學生

改左細節例如對抗店員的經過及佐倉鼓起勇氣的表現 算了 反正製作好似偏向賣肉
(硬要畀白毛出場好似怪怪地 反而一之瀨少左戲份 龍園又係)

無左小說啲內心戲係咁上下了
舊 08-18-17, 08:24 PM   #111
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 空調 查看文章
無限X道會唔會自己畫返
咁多個輕小說插畫都無試過自己來,應該係業界規則唔會啦

舊 08-18-17, 09:02 PM   #112
Game Master

引用:
作者: 尼路 查看文章
咁多個輕小說插畫都無試過自己來,應該係業界規則唔會啦
我覺得就算唔係潛規則應該都唔會,話晒收咗版權商錢去畫插圖。就算有都係極為罕見。

人哋畫工口同人嘅話,版權商可以話係「係人哋對我哋作品有咁嘅解讀啫,但公式唔係咁囉」為由置身事外。

但如果自己嘅插畫師走去畫自己作品嘅18禁同人,就真係明剃版權商眼眉,就算唔係非法,都盞令各方尷尬。

所以通常官方嘅插畫師都會避嫌唔畫自己全年齡向作品嘅工口同人。

舊 08-18-17, 09:18 PM   #113
pet3
The One

引用:
我覺得就算唔係潛規則應該都唔會,話曬收咗版權商錢去畫插圖。就算有都係極為罕見。

人哋畫工口同人嘅話,版權商可以話係「係人哋對我哋作品有咁嘅解讀啫,但公式唔係咁囉」為由置身事外。

但如果自己嘅插畫師走去畫自己作品嘅18禁同人,就真係明剃版權商眼眉,就算唔係非法,都盞令各方尷尬。

所以通常官方嘅插畫師都會避嫌唔畫自己全年齡向作品嘅工口同人。
漫畫家就見過

惡魔姐姐和貞德(鐘村)

FGO 目標預算
舊 08-18-17, 10:36 PM   #114
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: pet3 查看文章
漫畫家就見過

惡魔姐姐和貞德(鐘村)
惡魔姐姐唔係裡轉表咩,不過呢個真係……
不過古早D銀河戰國群雄傳都有就係啦

舊 08-19-17, 12:51 PM   #115
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
想問原作派
漫畫同動畫既主角以家完完全全唔同性格
想問路哥本身係漫畫成個阿虛咁會講笑吐糟定動畫咁完全神人一樣?
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-17, 01:00 PM   #116
pet3
The One

引用:
作者: HakiK 查看文章
想問原作派
漫畫同動畫既主角以家完完全全唔同性格
想問路哥本身係漫畫成個阿虛咁會講笑吐糟定動畫咁完全神人一樣?
小說
主角會說出口的對白都是平靜中肯的話

在心中的話則是直接說結論/感覺

2種同時進行 (先心中對白,再說出口對白)

因為他之前一直是在白色房間生活
所以對人的交流不太懂
正在掌握距離

所以死板和直接中肯答案會比較合符人物性格

FGO 目標預算
舊 08-19-17, 01:22 PM   #117
green

註冊日期: Aug 2005
男主角今集最後個表情好腹黑, 這套是每三集就有一個角色黑化嗎?

臨尾A班和C班雨中對峙, 係幾有氣勢, 但.........點解我覺得似睇緊古惑仔

不過睇左幾集, 都覺得唔錯, 唔係一般後宮囡囡片 (以男女主角的性格暫時都唔似有咩戀愛元素), 幾有興趣去搵番小說來睇
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-17, 02:31 PM   #118
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: green 查看文章
男主角今集最後個表情好腹黑, 這套是每三集就有一個角色黑化嗎?

臨尾A班和C班雨中對峙, 係幾有氣勢, 但.........點解我覺得似睇緊古惑仔

不過睇左幾集, 都覺得唔錯, 唔係一般後宮囡囡片 (以男女主角的性格暫時都唔似有咩戀愛元素), 幾有興趣去搵番小說來睇
冇戀愛元素但好多薄本原素

舊 08-24-17, 09:06 PM   #119
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
#7....完全唔知想點,,,,

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-17, 09:55 PM   #120
pet3
The One

動畫把4.5提早做

但又cut真女劇情

所以動畫我是放棄中

FGO 目標預算
舊 08-24-17, 11:13 PM   #121
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

佐倉件泳衣好掃慶

舊 08-24-17, 11:50 PM   #122
Iro
魔法學園學生

改都算了 但賣肉又唔徹底啲 仲要將其他女角啲戲份畀晒鈴音

都改變唔到唔受歡迎的事實
舊 08-25-17, 12:13 AM   #123
Game Master

引用:
佐倉件泳衣好掃慶
呢個真係好大敗筆。

有乜可能身材最正嗰個女仔喺水着回就收埋晒啲肌膚唔比人睇??

劇情毫無進展不特止,連啲殺必死亦完全唔夠喉,每個女仔嘅全身三點式鏡頭都只係得嗰幾秒,但就浪費篇幅喺班麻甩佬嘅白痴偷窺行動度。

舊 08-25-17, 11:27 PM   #124
green

註冊日期: Aug 2005
看完今集感覺好微妙, 前六集明明營造緊勾心鬥角的氣氛, 今集就無端端講咩偷窺計劃, 同前幾集好唔夾, 我還以為自己看錯片

仲好突然咁搞一大堆人物介紹? 個畫面仲要一堆字........

今集唯一深刻的是: 阿學生會長你由咁高跳下來, 隻腳唔痛嗎?
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-17, 01:32 PM   #125
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
今集就似咩都炒埋一碟擺上枱
完全唔知有咩表達出黎

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
第六十二屆殖民星大賽車(2015/11/19-->11/22) 昏迷童子Sleepy GAF Racing Engine車迷討論區 523 11-30-15 11:25 PM
第六十屆澳門格蘭披治大賽(2013/11/09,11/10, 11/14-->11/17) ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 400 11-24-13 08:44 AM
衣笠彰梧「小悪魔ティーリと救世主!?」ドラマCD化決定 money 日本動漫畫討論版 2 08-26-13 04:58 PM
[ETC]2004/11/11 售上速報 (Kingdom Hearts COM=104,000本) neo2046 電視遊戲討論版 3 11-14-04 12:29 PM
尋找周杰倫 EP (CD+VCD) 11/11/2003 popstars Neo Music UNIVERSE 39 11-17-03 12:24 AM

現在的時間是 02:55 AM

手機版 | APP版