Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-19-09, 09:39 PM   #126
green232432
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
-del-
green232432 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 09:40 PM   #127
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
睇左, 問題係yahoo news只係寫懷疑
上面有po亦講明日先確認

明報就寫--------
日警發現蠟筆小新作者遺體
(明報)2009年9月19日 星期六 20:15

即係點先?
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 09:40 PM   #128
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: shion_rei 查看文章
rip................
係呢個時候我真係唔知可以講到乜....
太傷心了......
臼井さんの可能性があるとみている。

仲未confirm
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 09:41 PM   #129
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: D.K. 查看文章
睇左, 問題係yahoo只係寫懷疑

即係點先?
yes, 我都係想咁講...

我貼出黎0既意思, 就係想講日本果邊都未confirm
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 09:42 PM   #130
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
日本方面都未證實男屍係臼井,之前酒井法子失蹤時咪一樣出現過疑似屍體。

不過都覺得今次…

r.i.p.
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 09:44 PM   #131
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: kin~kin 查看文章
臼井さんの可能性があるとみている。

仲未confirm
不過都係rip多...........
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 09:45 PM   #132
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
希望唔係佢啦.....

行山果然唔好一個人去.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 09:47 PM   #133
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005
自殺多......
rip

人類似乎不斷進化
工業革命更為人類帶來現代化的舒適生活
然而,現今愈來愈多人受上一代帶來的物質主義苟且一生
不再探究知識,但願安享天年
是好事還是壞事?
wyhone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 10:34 PM   #134
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
引用:
作者: D.K. 查看文章
睇左, 問題係yahoo news只係寫懷疑

即係點先?
明報未定日本警方確認遺體就話臼井老師遺體囉...

日本警方表示明日會將遺體吊起及確認身份

引用:
作者: wyhone 查看文章
自殺多......
rip
個人覺得失足墮崖可能性較大
香港以往都發生過類似事件
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 10:40 PM   #135
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
香港人做新聞真係是但
日本都未確定屍體係邊就話找到屍體﹗

不過…屍體係臼井的機會都好大了
是時候︰「說聲再見了」

舊 09-19-09, 10:40 PM   #136
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

註冊日期: Jul 2009
雖然我都覺得係佢黎架啦
個心都唔係好開心
不過坦白講
都未證實
上面咁多人咁快rip ?
古手神主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 10:44 PM   #137
f3488
中手

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDf3488
日本 警方今早在群馬縣的山中找到一具男屍,從衣服辨別,死者正是《蠟筆小新》的作者臼井儀人。

現年五十一歲的臼井儀人於本月十一日,對其家人說自己要去群馬縣登山,當天就回來,但是自走後就此失蹤,失去了聯繫。

據悉,臼井平時就有一人登山的習慣,此次臼井攀登的群馬縣山脈貫穿群馬縣東北部,其中最著名的是上毛三山赤城山,榛名山和妙義山。最高山峰海拔約二千五百米。

舊 09-19-09, 10:47 PM   #138
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
http://headlines.yahoo.co.jp/videone...-jnn-soci.html

TBS情報
據第一發現者表示「懷疑失足墮崖」 全身骨折而亡...
明日早上八時將派員處理遺體
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 10:54 PM   #139
monkeylove
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDMonKeY_0830
XBox Live GamertagMonkey0830
我仲想睇到小新升上小學..中學..大學架>.<

XBOX360 GAMER TAG : Monkey0830

此篇文章於 09-19-09 10:56 PM 被 monkeylove 編輯。
monkeylove 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 10:57 PM   #140
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
引用:
作者: monkeylove 查看文章
我仲想睇到小新升上小學..中學..大學架>.<
呢個我相信就算作者冇事,我地都冇乜可能睇到....
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 11:00 PM   #141
kwsyeung
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
忽然記起東京震級8.0...
要來的始終要來,
RIP...

引用:
作者: 我係我 查看文章
呢個我相信就算作者冇事,我地都冇乜可能睇到....
無輪有冇事都注定走上叮噹的路

求關注...(汗)
twitter / facebook

此篇文章於 09-19-09 11:04 PM 被 kwsyeung 編輯。
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 11:00 PM   #142
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
TVB新聞有報導
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 11:00 PM   #143
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
一日未証實到我都會抱有希望~~~~

舊 09-19-09, 11:14 PM   #144
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
山中に男性遺体、「しんちゃん」作者か
http://news.tbs.co.jp/newseye/tbs_newseye4238646.html
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 11:18 PM   #145
Prince21
Insane Gamer
終於可以早d訓覺

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDGafinity
希望唔係佢本人啦...

舊 09-19-09, 11:26 PM   #146
wingwind1234
Junior Member

註冊日期: Jan 2007
唉,全身骨折亡真係好慘
wingwind1234 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 11:39 PM   #147
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
即係香港 10-11 點左右有結果.....

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 11:40 PM   #148
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: wingwind1234 查看文章
唉,全身骨折亡真係好慘
未必...
如果橫死豎死
全身骨折重傷致死嘅時間唔會拖好耐
但係如果只係跌斷四支無法叫求以至盡糧水+骨傷嘅痛苦慢慢煎熬致死黎對比...
都係死快啲好
不過..........................................都係唔洗死好

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 11:43 PM   #149
sunmei
SM系邪惡侍女長

註冊日期: Apr 2005
無記新聞講緊...........都係話聽日先知
希望唔係佢...

★我的Blog★

獅子屋郵購區新店開張!!!
sunmei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-09, 11:45 PM   #150
ckwvictorckw

註冊日期: Mar 2005
XBox Live GamertagReinforce VC
本身都唔係期期睇,但如果佢有事真係少左啲童年回憶啦
ckwvictorckw 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
CLAMP「GATE7」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 15 04-01-13 02:54 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM
「GOD EATER」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 0 03-27-10 08:39 PM

現在的時間是 07:27 AM

手機版 | APP版