Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 02-19-13, 09:29 PM   #1
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
無記黃金時段倉底及B級劇集總合評論/吐槽區

眼見呢排無記係咁推埋d頽劇出黎...頽到各位連開post的動力都冇埋......
所以諗落都係開定呢個post俾大家想都有個位可以下......

話時話而家2130果套除左打神獸單野之外真係乜鬼印象都冇......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-13, 11:19 PM   #2
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
套GPS 唔係WIKI 左我都唔識黃翠如係第二女主角

我頭頭以為係2打6

舊 02-19-13, 11:57 PM   #3
怪人怪人
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
兩套都又真人騷又做電視仲要有重要角色叫summer
太重疊了吧

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-13, 12:04 AM   #4
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 小草 查看文章

我頭頭以為係2打6
我反而因為她才間中睇吓....

20:30那套就一開始已放棄了!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-13, 12:04 AM   #5
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:

我頭頭以為係2打6
真係慘...
以前響畸堡(?)都算叫有頭有面...一去到無記居然降格到俾人當大茄......

另...套情人節定番最低竟然跌破2字頭......
果套賀歲劇...真係火羅到拍得住大冬瓜......
睇見當年的許文彪而家番到黎要拍埋d咁的真係好鬼悲哀......
引用:
《戀愛季節》流失51萬觀眾
明報 – 18小時前

【明報專訊】農曆新年長假期對TVB收視有影響,昨日公布上周收視成績,周一至五黃金時間全線下跌。其中首播的《戀愛季節》驚見新低點,大年初二播映首集收視達不到「2」字頭,最高只有19點(觀眾人數約122萬)。周一至四平均22點(觀眾人數約141萬),最高27點(觀眾人數約173萬);比對上一星期同時段《老表,你好嘢!》結局篇收視跌8點,流失觀眾51萬。

結局篇的《初五啟市錄》收視亦不升反跌,平均24點,最高29點,收視跌2點。周五兩小時大結局收視也未見「3」字,最高只有29點。TVB周六、日黃金時間收視回升,周六播映《我愛HK開心萬歲》平均收視21點;周日更全線收視平均升3點。《街坊廚神食四方》平均21點,升4點;《決戰一分鐘》平均20點,升3點。亞視在農曆新年假期的收視極平穩,除《六點鐘新聞》有4、5點收視外;其他大部分是1點,亦有0點。

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 02-20-13, 06:53 AM   #6
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

8點半個套~個編劇幾有心思架~4 PART既人名都同天氣有關~又唔係公式3角戀~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-13, 07:40 AM   #7
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
有無搞錯咁遲先開呢個區
早十年就應該開啦
8:30嗰套係衝上雲霄開拍延期要班演員格硬拍住攝咗個檔期
製作有幾認真真係心照
9:30嗰套個雞寶女主角,,,,

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 02-20-13 07:42 AM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-13, 08:08 AM   #8
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
亞視在農曆新年假期的收視極平穩,除《六點鐘新聞》有4、5點收視外;其他大部分是1點,亦有0點。

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-13, 10:35 PM   #9
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:

我頭頭以為係2打6
阮政峰 係邊度出黎?
巨星定高層家屬?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-13, 11:02 PM   #10
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
我想借個位講講 叻哥遊世界,
項生行行企企, 好似同阿叻唔認識咁, 有時有亂入講風景, 成套野唔知想點咁
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-13, 11:07 PM   #11
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
為免觀眾扔爛電視廢事撈埋兩個咁乞人憎o既人咁多

舊 02-20-13, 11:41 PM   #12
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: diabloex 查看文章
項生行行企企, 好似同阿叻唔認識咁, 有時有亂入講風景, 成套野唔知想點咁
反正我淨係睇阿叻哥,項生佢少尐出場仲好!
期待緊之後的馬來西亞(ok仔老豆)和北京(校長)!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 12:05 AM   #13
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
我又對項未至於反感, 不過都叫亞洲總經理, 成個路人甲咁冇交流, 似係同阿叻同團但不認識的團友, 咁洗鬼搵佢
是但叫個人配音講埋段介紹咪算羅, 而且佢把聲/音又怪怪地..

但呢個編排我知錯不在佢...
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 12:25 AM   #14
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: Tano 查看文章
阮政峰 係邊度出黎?
巨星定高層家屬?
イ巨自己講左ー功夫新星

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 07:02 PM   #15
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: W!LL 查看文章
イ巨自己講左ー功夫新星
好多人問佢是否童星或兒童節目主持?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 08:24 PM   #16
IDGAF
The One

宜家8點檔變咗3叔廣告時段?銀河手機D大頭多到呢…好似3叔NB都有份入鏡添…

8點半果套「季節」D劇情重老土過80年代果套季節。

9點半果套心路ETV太說教式頂唔順…

舊 02-21-13, 09:24 PM   #17
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

唔通羲羲隻腳係假既~!?

舊 02-21-13, 09:41 PM   #18
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
雖然話倉底貨,都好過咩義海豪情既大製作
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 10:25 PM   #19
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
宜家8點檔變咗3叔廣告時段?銀河手機D大頭多到呢…好似3叔NB都有份入鏡添…

8點半果套「季節」D劇情重老土過80年代果套季節。

9點半果套心路ETV太說教式頂唔順…
2030...冇辦法啦......
唔記得幾時開始年年都要整套情人節定番...你估成日可以好似舊年套4 in love咁玩咩......
特警即係特警...扮cam都照有得食......

2130...未開播已放棄......

死神Lv.3能力覺醒
舊 02-22-13, 06:52 AM   #20
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章

D"下回預告"好頂癮~無一個人我識既~舖牌咁爛~班幕後點打~!?

舊 02-22-13, 08:07 AM   #21
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
GPS我覺得OK喎 難得幾集都有睇;;;

2030就電視都無開

舊 02-22-13, 10:02 AM   #22
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
2030...冇辦法啦......
唔記得幾時開始年年都要整套情人節定番...你估成日可以好似舊年套4 in love咁玩咩......
特警即係特警...扮cam都照有得食......

食果個仲要係ok喎

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 01:54 PM   #23
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
我就寧願睇GPS, 2030果套又子珊又囧囧又馬明, 睇得多都悶
GPS D新演員戲唔係超班, 但起碼好戲過屎戲王羅仲謙

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 07:50 PM   #24
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

其實兩套本童子都冇心機睇的......
只係2030果套屋企食飯時開住電視焗睇咋......

引用:
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
反正我淨係睇阿叻哥,項生佢少尐出場仲好!
期待緊之後的馬來西亞(ok仔老豆)和北京(校長)!
引用:
我又對項未至於反感, 不過都叫亞洲總經理, 成個路人甲咁冇交流, 似係同阿叻同團但不認識的團友, 咁洗鬼搵佢
是但叫個人配音講埋段介紹咪算羅, 而且佢把聲/音又怪怪地..

但呢個編排我知錯不在佢...
擺明係唔熟累事......
尋晚果集阿叻同李純恩稍為熟番少少...d互動已經好左不知幾多......

死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 02-22-13 10:40 PM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
舊 02-23-13, 01:51 AM   #25
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
原來做完 GPS 跟住兩套都係續集 (仁心 2, 金枝 2)
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:34 PM

手機版 | APP版