Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-27-17, 05:35 PM   #3001
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
竟然拎流星號開刀...

今集已經無左一半以上戰力,下集朱古力投降?

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 05:56 PM   #3002
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
機設表示巴力冇特殊機能

性能上仲差過有近代改修既巴巴等

舊 02-27-17, 06:12 PM   #3003
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: ゆり 查看文章
機設表示巴力冇特殊機能

性能上仲差過有近代改修既巴巴等
正式網頁無提:

引用:
ギャラルホルンの創始者アグニカ・カイエルの魂が宿るとされる、ガンダム・フレームの機体。
ギャラルホルン地球本部の地下に、長らく安置されていた。
待多陣應該會揭曉,掛?!

舊 02-27-17, 08:04 PM   #3004
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
如果呢套係超級系流星最後個下唔會變流星
不過上季吐過,抱過萬一希望佢對手(觀眾)唔係聖鬥士……

舊 02-27-17, 08:11 PM   #3005
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
其實係咪想全烈end, 所以整到朱古力中二。

ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 08:35 PM   #3006
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
雖然預咗唔中但都睇到好肉緊
一見唔中仲早過篠講「クソ」出嚟

其實GUNDAM史上玩下全滅END都唔錯
尤其鉄血,相信唔會太多人反感
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-17, 10:09 PM   #3007
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
睇埋呢集我終於明點解鬍鬚大叔留個黑人係身邊(同艦)

鬍鬚大叔好清楚黑人係有強運, 帶住佢係身邊保平安
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 01:08 AM   #3008
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
除非仲有未開嘅威能, 或者第三方亂入, 唔係鐵華真係幾危
仲未動手嘅有迪瓦茲, 蒔苗+クーデリア
後兩者出手應該係停戰,
或者暗殺蒔苗件事可以令ラスタル失去權力 ?
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 08:48 AM   #3009
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Rv250 查看文章
仲未動手嘅有迪瓦茲, 蒔苗+クーデリア
後兩者出手應該係停戰,
或者暗殺蒔苗件事可以令ラスタル失去權力 ?
大小姐「轉行」去咗搞生意同福利,政治佢今季都無再點掂,跟住唔知;蒔曲被暗殺而去地球,算係見「老朋友」咁解

舊 02-28-17, 10:06 AM   #3010
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 尼路 查看文章
如果呢套係超級系流星最後個下唔會變流星
不過上季吐過,抱過萬一希望佢對手(觀眾)唔係聖鬥士……
無帶頭盔+宇宙爆駕駛倉都好難吐掛
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 11:13 AM   #3011
ゆり

引用:
作者: qwe 查看文章
無帶頭盔+宇宙爆駕駛倉都好難吐掛
某不可能之男:?

舊 02-28-17, 11:56 AM   #3012
qwe
Game Master

引用:
佢要威有帶頭盔
舊 02-28-17, 12:00 PM   #3013
ゆり

引用:
佢要威有帶頭盔
但原版最後頭盔都飄浮太空

舊 02-28-17, 12:44 PM   #3014
qwe
Game Master

引用:
但原版最後頭盔都飄浮太空
要威要帶2個頭盔,一個帶一個吐便當用
如果唔係整污糟駕駛倉 好似係
舊 02-28-17, 01:31 PM   #3015
肉羊哩咖
griffin611

引用:
要威要帶2個頭盔,一個帶一個吐便當用
如果唔係整污糟駕駛倉 好似係
帶多件後備, 亦可以防止精神崩潰

舊 02-28-17, 06:36 PM   #3016
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
朱古力好鬼有議長feel,一拎到最大權力就極速腦殘化......
話時話,流星號嘅原版打樁機同量產打樁機有乜分別?

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-17, 09:42 PM   #3017
qwe
Game Master

引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
朱古力好鬼有議長feel,一拎到最大權力就極速腦殘化......
話時話,流星號嘅原版打樁機同量產打樁機有乜分別?
平時用普通子弾
訂返黎果支係用機體資料做出黎原版子彈, 同對面D槍係同等威力
舊 03-01-17, 06:16 AM   #3018
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
篠:wtf??

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 11:48 AM   #3019
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
下一集 : 一個月後
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 11:55 AM   #3020
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
唔知個結局會唔會係....
下一話打輸,影帝死革命軍戰敗
鐵華再死一兩個

然後大叔開始掃蕩殘黨
鐵華團逃亡回火星
在阿芝等人幫忙+犧性下總算走掉
但回到火星後又什麼都沒有了
結局可能剩阿$活著
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 12:16 PM   #3021
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: kev00269270 查看文章
唔知個結局會唔會係....
下一話打輸,影帝死革命軍戰敗
鐵華再死一兩個

然後大叔開始掃蕩殘黨
鐵華團逃亡回火星
在阿芝等人幫忙+犧性下總算走掉
但回到火星後又什麼都沒有了
結局可能剩阿$活著

認真...幾好既ED
反正一早就希望係Bad End

好過又BBQ

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 12:35 PM   #3022
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
平時用普通子弾
訂返黎果支係用機體資料做出黎原版子彈, 同對面D槍係同等威力
唔係對面以上嘅能力?
佢係高達骨嘅資材造出嚟,對面有骨亦冇可能量產到

老翻見佢只係打入戰艦裝甲
正版佢話可以打穿

雖然佢瞄艦橋的話老翻都夠殺……
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 01:07 PM   #3023
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Eclair 查看文章

認真...幾好既ED
反正一早就希望係Bad End

好過又BBQ
仲應該留左三明的種
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 02:09 PM   #3024
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: 真!DC 查看文章
仲應該留左三明的種
由手機版發出
有場阿$在駕駛倉旁邊喊,三明抱住佢,可能真係已經留左
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 03:21 PM   #3025
肉羊哩咖
griffin611

搭咀

Bad End 唔敢講, 今場正路應該輸得無懸念, 不過唔介意有驚喜, 例如

1. 三明開紅眼殺退鬍鬚大叔
2. 衰人朱古力有隱藏技留到最後先出
3. 學人話齋有部MA亂入
4. 有粒隕石咁啱路過車碎晒鬍鬚大叔啲部隊

正路嘅話逃到火星, 有大小姐搞革命打殘返鬍鬚大叔, 點知朱古力之後反枱, Bad end 還是去第三季/電影?

此篇文章於 03-01-17 03:24 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 07:56 AM

手機版 | APP版