Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 01-30-12, 06:01 PM   #1
mimikey
Junior Member

註冊日期: Jan 2012
Unhappy 如何是好?? 俾d意見~thx

前幾日跟男朋友第一次出街,非常之緊張
雖然大家都順其自然,有講有笑
但唔知點解,整個約會,我不停咁諗
好想快d結束,想快d完晒今日要做既野,唔好再有下一次
我甚至大部分時間都將手插係褸袋,唔希望佢拖到我手...

對尼個男朋友的感覺只係一半一半,自己都唔係好搞得清楚,因為好耐冇見
同佢一齊之前都有同佢講過,而佢都接受左,話唔介意
因為今次是第一次拍拖,所以我就打算試下

我想像中的鐘意,至少是我希望一直留係佢身邊,期待下一次約會
但冇諗過第一次出街就有咁既感覺
咁是否代表我唔鐘意佢????
定只係我唔習慣拍拖????
我仲應唔應該同佢繼續落去????
mimikey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-12, 06:27 PM   #2
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
我估你係太緊張,先想快D結束.....
你想見佢自然會有下次

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-12, 06:54 PM   #3
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
咁你應該諗清楚, 你係因咩事緊張, 因咩事想快D走人.

係唔慣公眾地方咁親密? 覺得尷尬? 怕做錯野影響佢對你既印像?
有時太喜歡太在意對方先反而緊張喎.

定真係唔鐘意佢掂到你? 唔鐘意佢講既話題? 唔鐘意佢安排既行程? 覺得佢好悶? 好醜樣唔開胃 ?
咁好明顯佢唔o岩你啦.

點都好, 試多幾次先啦.
連你自己都唔清楚點解, 咁快放手係咪浪費左D呢?
下次放膽D, 迫自己做D上次唔敢做既事. 拖下佢手, 挨下佢膊頭, 飲同一杯野. 試下自己個感覺囉.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-12, 07:41 PM   #4
二伍

註冊日期: Sep 2002
係時候情人節換畫
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-12, 07:50 PM   #5
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
年齡希望......

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-12, 08:46 PM   #6
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
我覺得你有少少內疚,認為自己唔係咁值得佢鍾意。簡單啲講就係你覺得佢心目中嘅你應該係好完美,所以佢先會咁愛你;但係你自己就覺得唔係真係咁完美,所以你怕會做左啲野,破壞佢對你嘅印象或者會令佢失望,好似你好怕同佢一齊?

佢係唔係好肯為你付出,而你就唔係好愛佢?

舊 01-30-12, 09:02 PM   #7
JMi

註冊日期: Feb 2011
無應唔應該繼續
只有你自己想唔想繼續
唔想咪同人講清楚囉 想咪努力D慢慢一步一步來囉
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-12, 11:04 PM   #8
碧克

註冊日期: Aug 2003
年少多好...

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-12, 11:58 PM   #9
mimikey

引用:
作者: 二伍 查看文章
係時候情人節換畫
HAHA~如果咁快換到畫,就唔會咁大個人先黎拍拖囉~
舊 01-31-12, 12:01 AM   #10
mimikey

引用:
作者: ahleung 查看文章
咁你應該諗清楚, 你係因咩事緊張, 因咩事想快D走人.

係唔慣公眾地方咁親密? 覺得尷尬? 怕做錯野影響佢對你既印像?
有時太喜歡太在意對方先反而緊張喎.

定真係唔鐘意佢掂到你? 唔鐘意佢講既話題? 唔鐘意佢安排既行程? 覺得佢好悶? 好醜樣唔開胃 ?
咁好明顯佢唔o岩你啦.

點都好, 試多幾次先啦.
連你自己都唔清楚點解, 咁快放手係咪浪費左D呢?
下次放膽D, 迫自己做D上次唔敢做既事. 拖下佢手, 挨下佢膊頭, 飲同一杯野. 試下自己個感覺囉.

多謝你意見-3-
我估係佢個人有D悶,同埋安排的行程不太好
大部分全程都係我搵話題講多,,,
舊 01-31-12, 12:06 AM   #11
波子
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDABCman2009
無FEEL

舊 01-31-12, 12:11 AM   #12
mimikey

引用:
作者: Fean 查看文章
我覺得你有少少內疚,認為自己唔係咁值得佢鍾意。簡單啲講就係你覺得佢心目中嘅你應該係好完美,所以佢先會咁愛你;但係你自己就覺得唔係真係咁完美,所以你怕會做左啲野,破壞佢對你嘅印象或者會令佢失望,好似你好怕同佢一齊?

佢係唔係好肯為你付出,而你就唔係好愛佢?
其實都係出左一次街,好難知佢係唔係好為我付出,但我都頗了解佢的性格,應該都係D咁既人
不過我就好知道自己唔係好鐘意佢。。。
覺得你好似講中左D野咁,我真係覺得自己冇咩咁值得佢鐘意我
但又唔會話怕破壞我係佢心目中的印象。。

我而家就連可能要跟佢講清楚都有點內疚
有尼種諗法覺得自己好自私=.=
明明成件事佢先係受傷害者,但我都仲有咁既諗法=口=
舊 01-31-12, 12:13 AM   #13
mimikey

引用:
作者: JMi 查看文章
無應唔應該繼續
只有你自己想唔想繼續
唔想咪同人講清楚囉 想咪努力D慢慢一步一步來囉
講真。。。個人覺得真係唔係好想繼續
但又怕自己做錯決定
好難得的第一次拍拖=.=
舊 01-31-12, 12:15 AM   #14
mimikey

引用:
作者: 碧克 查看文章
年少多好...
一D都唔年少了~
我都不知幾想返番中學時代青春下~
舊 01-31-12, 12:29 AM   #15
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: mimikey 查看文章
一D都唔年少了~
我都不知幾想返番中學時代青春下~
死喇
我已經係想返番大學時代嘅青春了

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 12:43 AM   #16
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 才子 查看文章
年齡希望......
唔洗年齡啦...唔好浪費大家時...第一次約會應該係最開心既MOMENT,你講到想快啲結束我真係想知你接受之前有幾了解對方

舊 01-31-12, 12:52 AM   #17
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: 碧克 查看文章
年少多好...
如果~~~ 命運動選擇~~~ XD

我覺得成件事係... 樓主因為驚而抗拒~
如果隔左一排都無想見的感覺, 咁可以game over 的了

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 12:58 AM   #18
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
十成係當初但求人有我有,埋左身先發覺唔太岩嘴型,
救世劍,唉

舊 01-31-12, 01:01 AM   #19
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
引用:
作者: mimikey 查看文章
講真。。。個人覺得真係唔係好想繼續
但又怕自己做錯決定
好難得的第一次拍拖=.=
你收手啦....無謂害人啦..........
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 01:29 AM   #20
mimikey

引用:
作者: Rotagen 查看文章
十成係當初但求人有我有,埋左身先發覺唔太岩嘴型,
救世劍,唉
或者真係。。。
至憎就係自己咁矛盾的性格
多謝點醒
舊 01-31-12, 01:35 AM   #21
Noyeah
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
自己想清楚,
可以離開時請及早離開,
拖拉不是一個好方法,

或者再冷靜下自己,
睇下自己係咪真係想同佢一齊啦,
其實放手唔係自私,
只係自己要清楚自己想要什麼吧了。
Noyeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 02:37 AM   #22
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
友達以上、恋人未満(ともだちいじょうこいびとみまん)

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 01-31-12 02:42 AM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 02:43 AM   #23
maxlina
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2007
PSN  IDmaxlina
XBox Live GamertagMaxlina
可能第一次約會太緊張,而且妳未能投入呢段情,
此終覺得兩人一起係要點時間培養
嘗試再約會多幾次, 睇下感覺如何
如果仍然係咁就無謂拖, 乾脆放手大家開心, 好快就情人節 =.=
maxlina 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 06:12 AM   #24
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
....一齊後先第一次出街咁神奇既...?

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 09:56 AM   #25
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
唔好話我知你地玩網上拍拖之後先出街WOR = ="
樓主幾歲呀... "返番中學時代青春下"? 唔通係岩岩升大學?
SOSAD

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
問歌,thx!! BBQBBQ Neo Music UNIVERSE 0 07-10-06 07:53 PM
問題~~~thx mmlcs32e 手提遊戲機討論版 1 05-03-06 10:05 PM
THX SAMLEE 手機資訊/電腦軟硬討論 3 05-03-04 10:36 PM
Totot或者其他人幫下我~thx(關於AGP,最後一個問題了THX) kotoko 手機資訊/電腦軟硬討論 7 03-29-04 01:33 PM
求救!!!!!!!!!!!thx SNAKE 收藏品討論版 0 05-05-03 11:32 PM

現在的時間是 08:01 AM

手機版 | APP版