Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 12-25-11, 09:17 AM   #26
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
死死團又有乜問題?
情版黑歷史a
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-11, 06:12 PM   #27
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
但事實都有好多成功例子,唔通因為身邊太多失敗就唔去試下同自己鍾意Ge人一齊?
可能因為喺單親家庭成長令我好抗拒
細個嗰陣屋企人話拍拖會影響學業
但我對拍拖無興趣所以佢地毫不擔心
再大啲佢地開始叫我試下
到而家佢地就算我搞gay都無所謂

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-11, 12:36 AM   #28
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
情版黑歷史a
死啦,我都唔記得幾時無因乜原因無咗

我D mindset 可能真係太-ve

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-11, 01:41 PM   #29
GimGim

註冊日期: Jun 2002
i'm number 2

i love freedom, but i am also afraid of lonely

舊 12-29-11, 05:29 PM   #30
codianno@GAF
Senior Gamer
i-Designer

註冊日期: Sep 2004
一句到尾,太多自我的人談戀愛不會成功。
我經歷了很多年(大概十年...)沒有戀愛的空白日子。現在差不多到婚姻的時候了。
大家總有很多理由讓自己找不到,要自由,無$,工作,別人不好,自己天生條件差。呢個版我五年前追過一排,說來說去還不是幾個問題,一係自私,一係自我,一係自卑。說到底人是需要去愛和被愛的,怕受傷而不去愛就說明你太軟弱和不懂得生命。怕lonely? 你有家人,朋友吧。
不要想太多拍拖的事,直接思想結婚,建立家庭的問題。可以幫你排除很多煩腦,也認清自己為什麼要愛。拍拖只是一個過渡的Status,建立家庭才是目標。漫無目的地拍拖你會越來越empty同唔知自己想點。

I've seen her once
Through her blurry eyes, I saw her fading soul
codianno@GAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-11, 05:54 PM   #31
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
作者: codianno@GAF 查看文章
一句到尾,太多自我的人談戀愛不會成功。
我經歷了很多年(大概十年...)沒有戀愛的空白日子。現在差不多到婚姻的時候了。
大家總有很多理由讓自己找不到,要自由,無$,工作,別人不好,自己天生條件差。呢個版我五年前追過一排,說來說去還不是幾個問題,一係自私,一係自我,一係自卑。說到底人是需要去愛和被愛的,怕受傷而不去愛就說明你太軟弱和不懂得生命。怕lonely? 你有家人,朋友吧。
不要想太多拍拖的事,直接思想結婚,建立家庭的問題。可以幫你排除很多煩腦,也認清自己為什麼要愛。拍拖只是一個過渡的Status,建立家庭才是目標。漫無目的地拍拖你會越來越empty同唔知自己想點。
其實我有時諗
拍左拖, 隨左個陣你長時間要倍一個人會唔會悶到飛起
結婚更加唔駛講
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-11, 11:46 PM   #32
二伍

註冊日期: Sep 2002
咁即係一黎就要同對方講要結婚!?
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-11, 03:10 AM   #33
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
我同我老婆係個大仔升小一時先結婚, XD
結婚唔係1個界點, 好多野唔結婚都可以...

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 05:31 PM   #34
hypnosis
Junior Member

註冊日期: Dec 2011
當你學識愛自己的時候,就係你獲得愛嘅時候
我嘅工作令我有機會見到唔少逃避愛嘅人
佢地會有好多藉口去說服自己唔需要愛
其實好多都係心底下懲罰緊自己
佢地都係未學識愛自己
hypnosis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-12, 11:09 PM   #35
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: hypnosis 查看文章
佢地都係未學識愛自己
咁點先係識愛自己?
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-12, 11:02 AM   #36
GimGim

引用:
作者: 二伍 查看文章
咁點先係識愛自己?
be confidence i guess?

舊 01-15-12, 01:01 AM   #37
hypnosis

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: 二伍 查看文章
咁點先係識愛自己?
了解清楚自己心底係想要咩
做到想法同行動一致
hypnosis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-12, 11:00 PM   #38
bombcantona
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
了解清楚自己心底係想要咩
做到想法同行動一致
我覺得自己冇咩性格

對住異性做出黎o既野同漫畫角色一樣

又整係識搞爛gag

會唔會就係因為唔了解自己想要咩呢

所以做唔到自己呢?

舊 01-18-12, 11:48 PM   #39
W教授
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
No.1
死未?

舊 01-25-12, 11:13 PM   #40
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
路過見到依個post

發覺幾乎中哂...
Kris 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-12, 09:16 PM   #41
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
不要再說了

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-13, 02:22 PM   #42
s051008

註冊日期: Jan 2013
我覺得有一堆傾得埋既朋友就足夠,有無伴侶反而無乜所謂。
s051008 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-13, 02:39 PM   #43
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
其實愛自己先唔會談戀愛,點知對方會唔會有朝一日突然發神經,到時真係\(^o^)/オワタ

引用:
佢地都係未學識愛自己

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-13, 10:27 PM   #44
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 名無しさん 查看文章
其實愛自己先唔會談戀愛,點知對方會唔會有朝一日突然發神經,到時真係\(^o^)/オワタ
你呀爸呀媽都係經過相愛先有你姐.
你係咪否定緊自己既存在價值.
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 12:00 AM   #45
某F
我的歌聲裡

心態吧,愛一個人好累的

舊 01-16-13, 03:17 AM   #46
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
拍過幾次,但都無心維持落去,主要係我怕煩。

我理想中既戀愛係可以呼之則來,揮之則去,無咩野事唔好煩我,最好等我得閒先理你
好明顯,我唔適合拍拖
應該算係自私(好明顯係)

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 09:34 AM   #47
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
我思故我在

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%88%...88%91%E5%9C%A8

引用:
作者: 雷火武 查看文章

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 09:56 AM   #48
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
雖然係成年前ge topic
不過睇番我中278
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-13, 05:46 PM   #49
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
我同我老婆係個大仔升小一時先結婚, XD
結婚唔係1個界點, 好多野唔結婚都可以...
...你個仔出世紙一樣係寫父親 ? ...我係好奇....

舊 01-17-13, 05:48 PM   #50
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 雷火武 查看文章
..邊個可以肯定係相愛而唔係一時乾柴.....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[轉貼] I want it that way kin~kin ~清談館~ 16 10-28-05 11:24 PM
[轉貼]李 怡 專 欄: 中 國 該 如 何 承 擔 道 德 與 精 神 徹 底 崩 潰 的 後 果 ? 不死身的出木杉 ~清談館~ 23 02-17-05 02:48 PM
[轉貼] 重 慶 雙 性 人   是 媽 也 是 爸 惡魔X魔鬼 ~清談館~ 49 01-13-05 11:27 AM
轉貼:即 叫 即 做 新 舊 甜 品 啤梨王子 飲食版 2 10-26-04 09:12 AM
[轉貼] 明 年 公 眾 假 期   周 一 周 六 最 多 bbaeric ~清談館~ 10 04-03-04 04:24 PM

現在的時間是 04:44 AM

手機版 | APP版