Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-03-11, 02:59 PM   #51
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
偷食係青春一部份,告非!
唔怪之得咁多老坑臨老入花叢,佢地都係想搵番失去既青春,絕對應該體諒佢地

舊 06-03-11, 06:06 PM   #52
antony chan
God of Gamer
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: -N3DS- 查看文章
由此至終都無人為佢把唔把持得住而話佢~
大家話佢O既野係:咪玩啦,想結婚就叫做定性~
無錯,完全冇諗過話佢把唔把持得住...

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 06:10 PM   #53
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: 才子 查看文章
瘋狂鬧人果班有冇諗過發生係自己身上, 把唔把持得住...
我後生時都好多人想埋我身,我一個都冇理過囉
我吾想食冇人塞到入我口

舊 06-03-11, 06:13 PM   #54
The One
業餘歌手

引用:
作者: antony chan 查看文章
無錯,完全冇諗過話佢把唔把持得住...
我老喇,同八十後的確有代溝

舊 06-03-11, 06:35 PM   #55
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
引用:
作者: >>>>>劉伯<<<<< 查看文章
我後生時都好多人想埋我身,我一個都冇理過囉
我吾想食冇人塞到入我口
希望你能認真一點

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 06:47 PM   #56
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
有7年的女友都會把持不住...
係喎...我真係無諗過
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 07:50 PM   #57
John5
Game Master
地獄浪人

註冊日期: Jul 2002
引用:
呢個post 有呢個意思吧

呢個post 好似好清高
我自問無諗過拋棄過女朋友
美食當前唔係個個會選擇食
你要針對我隨便, 唔係個個都會順你意思 "才子"
John5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-11, 08:52 PM   #58
smalltung

因誤會而結合,因了解而分開是騙人的。是因迷戀而結合,因清醒而分手。

舊 06-03-11, 08:58 PM   #59
Rotagen
Game Master

引用:
作者: John5 查看文章
人品有高低,兄台睇開d

舊 06-03-11, 10:06 PM   #60
才子
量地總監

引用:
作者: John5 查看文章
紅字唔係我講唔係我意思, 唔好亂入

只係見你個post用詞比較突出, 還用什麼"糟糠之妻", 7年點樣補償, 冇需要咁囉

如果你覺得我針對你, 你已經高估左自己

(`・ω・´)

此篇文章於 06-03-11 10:11 PM 被 才子 編輯。
舊 06-03-11, 11:42 PM   #61
The One
業餘歌手

引用:
希望你能認真一點
你可以唔信架

舊 06-03-11, 11:56 PM   #62
忘記密碼
Insane Gamer
看甚麼!?

註冊日期: Apr 2006
點睇樓主都係掉閃光彈, 掉完閃果隻.
都唔知你地為咩係度嘈.

睇完頭POST已經覺得好似某C君.
TO樓主:唔洗又A又B, R先岩你~ 唔洗煩.

舊 06-04-11, 11:45 AM   #63
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 忘記密碼 查看文章
點睇樓主都係掉閃光彈, 掉完閃果隻.
都唔知你地為咩係度嘈.

睇完頭POST已經覺得好似某C君.
TO樓主:唔洗又A又B, R先岩你~ 唔洗煩.
之後又會有STUVW....

如果真係改唔到
偷食記得要擦嘴

玩完要識返屋企唔好影響另一半,佢係無辜的

舊 06-04-11, 11:48 AM   #64
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Rotagen 查看文章
偷食係青春一部份,告非!
唔怪之得咁多老坑臨老入花叢,佢地都係想搵番失去既青春,絕對應該體諒佢地
個個男既都迷戀年輕少女既肉體啦

舊 06-04-11, 02:45 PM   #65
Rotagen
Game Master

引用:
作者: 某F 查看文章
個個男既都迷戀年輕少女既肉體啦
佬追求的不是肉體,是青春!
謳歌青春係天賦人權,無分年紀

舊 06-05-11, 12:07 PM   #66
unreal
Junior Member

註冊日期: May 2011
其實件事個問題都唔o係「出軌」度...而係「變心」。
希望各位師兄要做衛道之士都要睇清楚o的黎俾意見。

我宜家o既concern 係如何防止或者扭轉「變心」o既狀況?
1. 以後避免接觸異性?
2. 不再接觸有機會令自己變心的異性?

最大問題仲有個long d 狀況,根本冇人理過,冇人有suggestion。

有冇有經驗o既師兄分享下?
有冇試過食回頭草之後會覺得好食過之前?
unreal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-11, 12:13 PM   #67
unreal

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
其實唔發生都發生左
就算而家鬧樓主都無補於事。
同埋豆爺講得岩:如果件事發生係你地身上,我相信大家都唔可以100%保證自己唔會出軋吧... (認真的)

講到尾,樓主,其他人點鬧點睇係一件事,最重要既係:你由而家呢一刻開始,所做既決定,都要向A同B (甚至係C~ 萬一不幸A同B都唔願意再同你一齊的話) 負責,所以緊記三思而後行。
就係因為想要負責...先搞到半年黎不似人形...
唔負責玩玩下就一定唔會咁.....

投放完真感情,返唔到轉頭先最辛苦....
我驚一年後同番A一齊,先發覺真係唔得...
咁咪又會好浪費A 時間.....

我明白因為要三思而後行,所以基本上乜都冇做到....haha
舊 06-05-11, 12:28 PM   #68
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
咁你又 long D 、眼界又大左、感覺又唔同左,
就算 A 有幾賢良淑得,你同佢都唔夠同步喇,
兩個人係埋一齊,唔只係睇對方好唔好人、適唔適合去做老婆/做女友/做一夜情人,
都要睇你地步伐有無互相配合嘛。
o係你呢一年唻開始覺得 A 無俾到幸福戀愛感覺你O既同時,
你又知唔知自己俾唔俾到 A 有幸福戀愛感覺?
再講返轉頭,你對 A 仲剩返幾多鍾意、幾多只係感情?
呢 D 野,應該問你自己先最清楚,唔係單靠同對方再試完之後先至判定到。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-11, 01:12 PM   #69
unreal

引用:
作者: Middle 查看文章
咁你又 long D 、眼界又大左、感覺又唔同左,
就算 A 有幾賢良淑得,你同佢都唔夠同步喇,
兩個人係埋一齊,唔只係睇對方好唔好人、適唔適合去做老婆/做女友/做一夜情人,
都要睇你地步伐有無互相配合嘛。
o係你呢一年唻開始覺得 A 無俾到幸福戀愛感覺你O既同時,
你又知唔知自己俾唔俾到 A 有幸福戀愛感覺?
再講返轉頭,你對 A 仲剩返幾多鍾意、幾多只係感情?
呢 D 野,應該問你自己先最清楚,唔係單靠同對方再試完之後先至判定到。
步伐真係唔同....係咪就冇得"猛" ??
簡單o的講,我同A一直都係事業型,大家自畢業後都好專注工作。
傾o既野好多時候都同工作有關,所以好早大家都已經好少談情說愛,為愛情落養份。
A平時連食飯都唔俾我請、攬攬錫錫都完全係我主動...
而B就調番轉好主動...所以令我個「愛情感覺」去晒B度....

知道有問題o係度,不過唔知救唔救到,
所以先問下有冇人試過有經驗,話俾我知原來救得番o既。
舊 06-05-11, 01:13 PM   #70
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: unreal 查看文章
步伐真係唔同....係咪就冇得"猛" ??
簡單o的講,我同A一直都係事業型,大家自畢業後都好專注工作。
傾o既野好多時候都同工作有關,所以好早大家都已經好少談情說愛,為愛情落養份。
A平時連食飯都唔俾我請、攬攬錫錫都完全係我主動...
而B就調番轉好主動...所以令我個「愛情感覺」去晒B度....
lee d野需要調教
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-11, 01:14 PM   #71
unreal

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
所以說,大大你要先定性才可以。
不定性,就算再多女友都不能滿足你。

你現在才30歲,其實也不用急結婚吧

再者,幸福戀愛是你自己感受到才可以分享給別人的。
如果在別人追求,怎也追不到呢...
別因為空虛而找伴侶,因為你會愈找愈迷失...

用這陣子冷靜一下,才去想氹回A還是找C吧
我唔急結o者...但係女o個面唔係嘛....
麻煩地方就o係咦度....
想生仔o既話...女性宜家o既適婚時期其實好短.....
舊 06-05-11, 01:15 PM   #72
unreal

引用:
作者: 二伍 查看文章
lee d野需要調教
唉....我就係冇做咦樣野....
以為自己無所謂...
原來唔係...抵死...
舊 06-05-11, 01:26 PM   #73
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
唉....我就係冇做咦樣野....
以為自己無所謂...
原來唔係...抵死...
你諗清楚自己而家需要乜先啦
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-11, 02:01 PM   #74
才子
量地總監

其實要結婚, 通常3-4年內完成,
拍到咁耐, 唔結就要分手, 除非之前有共識

(`・ω・´)
舊 06-05-11, 03:05 PM   #75
Rotagen
Game Master

引用:
就係因為想要負責...先搞到半年黎不似人形...
唔負責玩玩下就一定唔會咁.....

投放完真感情,返唔到轉頭先最辛苦....
我驚一年後同番A一齊,先發覺真係唔得...
咁咪又會好浪費A 時間.....

我明白因為要三思而後行,所以基本上乜都冇做到....haha
有個7年既女朋友都去搞第二件仲講乜鬼負責 m9(^Д^)プギャーーーッ
講到尾你既思維都不過係明知自己唔係食硬b,所以想碼實a有乜事都可以做安全網

引用:
其實件事個問題都唔o係「出軌」度...而係「變心」。
希望各位師兄要做衛道之士都要睇清楚o的黎俾意見。

我宜家o既concern 係如何防止或者扭轉「變心」o既狀況?
1. 以後避免接觸異性?
2. 不再接觸有機會令自己變心的異性?

最大問題仲有個long d 狀況,根本冇人理過,冇人有suggestion。

有冇有經驗o既師兄分享下?
有冇試過食回頭草之後會覺得好食過之前?
你畀人鬧問題唔係出軌亦唔係變心,而係根本唔鐘意a仲為要安全網擔擱人 m9(^Д^)プギャーーーッ
唔鐘意a就放a自由,呢d先係負責任,之後你鐘意同邊個玩都完全唔係問題
建議就係快d承認自己鐘意做食家,正式轉職食家,唔好婊子要做牌坊又要
你而家發現自己天生食家性格,強逼自己做責任男又有乜為?

此篇文章於 06-05-11 03:08 PM 被 Rotagen 編輯。
Rotagen 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:22 PM

手機版 | APP版