Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-12-08, 04:34 PM   #51
Dolly
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
XBox Live GamertagEfsf
引用:
作者: cathy420 查看文章
我爸唔算有$$,因為我媽有做野的
佢認為我要搵個男人養得起我唔駛我做同高人工過我爸,我先可以嫁

終わった \@.@/

基本上得兩個選擇, 一係就聽你媽媽講, 疊埋心水搵一個咁既男人, 一係就唔理你媽媽點講, 女大女世界

係我的話, 我係唔會理我屋企人點講的, 性格係咁 , 我屋企人都知, 所以唔會迫我
Dolly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-08, 04:35 PM   #52
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
佢認為我要搵個男人養得起我唔駛我做同高人工過我爸,我先可以嫁
好彩你老豆唔係李加乘
唔係你成世都唔駛嫁啦.
不過如果你老豆真係李加乘
你嫁個黑衣都夠過世
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-08, 04:38 PM   #53
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
你應該好後生啫
過多幾年可能唔同哂

舊 09-12-08, 04:44 PM   #54
cathy420
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Dolly 查看文章
終わった \@.@/

基本上得兩個選擇, 一係就聽你媽媽講, 疊埋心水搵一個咁既男人, 一係就唔理你媽媽點講, 女大女世界

係我的話, 我係唔會理我屋企人點講的, 性格係咁 , 我屋企人都知, 所以唔會迫我
或者係我無表現到比佢地睇"迫我都無用"
唔知用咩方法先可以好好地同佢地傾下

舊 09-12-08, 04:46 PM   #55
cathy420

引用:
作者: lauchai 查看文章
你應該好後生啫
過多幾年可能唔同哂
過多幾年可能我高人工過我爸
可以養個小白臉
求其搵個人都可以嫁

舊 09-12-08, 04:47 PM   #56
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
今時今日香港地, 要搵幾$先可以一個養曬老婆仔女過正常生活?

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-08, 04:47 PM   #57
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
其實不是怕帶男朋友返去見家長
而係成件事有點被擺上木台的感覺
因為開頭我媽request想見佢,男友都認為應該見一見既
到我應承左我媽話一齊食飯o個時,佢先同我講係帶埋佢去做節見親戚
我當堂嚇窒左,我話一黎就見親戚唔係咁好,
我媽堅決咁做仲話同晒d親戚講&如果男友唔去就即係代表無誠意同我交往(咩道理 )
樓主,我只能為妳合什

舊 09-12-08, 04:49 PM   #58
Dolly
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
XBox Live GamertagEfsf
引用:

傾下, 呢兩個字真係...好睇人, 有好多人係越傾就越火滾, 跟本就傾唔到既, 希望你媽媽唔係呢 d 咁既人 , 如果唔係既, 未得閒平心靜氣搵你媽媽坐底好好傾下囉, 冇咩特別之麻
Dolly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-08, 04:55 PM   #59
cathy420

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
樓主,我只能為妳合什
記得幫我祈埋禱

舊 09-12-08, 05:16 PM   #60
加瑪
God of Gamer
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
樓主我為你合拾+1
大吉利是, 下次拍拖唔拍返一年半載都唔好比佢o地知....

失禮o的講句...睇o黎佢o地真係想賣個好價錢=口="

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-08, 05:32 PM   #61
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
佢會答你係,起碼唔駛捱先
同你阿媽講,ED野諗得咁長遠,對大家都冇好處

除非你想25左右就出閣

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-08, 06:09 PM   #62
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: Middle 查看文章
唔帶男朋友上去都得,
但自己買盒月餅返去、話男朋友有o野做唔得閒/要同屋企人過節、
男朋友叫自己送盒月餅唻表示心意、遲d 再親自上唻拜會
呢招WORK
以前中秋整盒月餅人地阿媽面都紅埋~
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-08, 06:11 PM   #63
POKA
Banned

引用:
作者: 真!DC 查看文章
今時今日香港地, 要搵幾$先可以一個養曬老婆仔女過正常生活?
供樓8K-1萬起
食住行+家用小小地一萬起
ETC: 預佢1萬
一個正常阿媽心中應該預你月入3萬起..
舊 09-12-08, 06:56 PM   #64
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
引用:
作者: POKA 查看文章
上年姐?
但套野真係好搞笑
你同佢講分左手啦 你安樂啦
其實都幾有教育意義駕,無論對邊個黎講都係
abcdekfc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-08, 08:32 PM   #65
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
[癈話]要令妳父母知道...
呢個男人俾到妳幸福...[/癈話]

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-08, 08:40 PM   #66
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
不是另一半給的壓力..而是父母給的壓力...
剛拍了拖個幾月..
我媽已經不停"哦"我叫我唔好比人呃..唔好訓晒身..etc..
又話我經常出街又夜返..(我唔會夜過12點返同一定會返屋企訓)..
開頭都知道佢係關心我..但係漸漸覺得好煩..
每次講親有關"男朋友"呢個topic..都會搞到氣氛勁薑..
開始唔想同佢講..覺得好大壓力..
黎緊仲要帶男朋友見家長..因為我媽request要見佢..
呢個都唔係重點..重點係一見就要見晒所有親戚..(中秋做節食飯)
見完之後我堆親戚一定好多野講..
究竟拍拖可唔可以只係2個人既事呀..?(其實係明知故問...)
你有經濟能力.自己一個出去住一間屋
唔洗問屋企拎錢

就可以只係2個人既事
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-08, 10:11 PM   #67
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
叫你男朋友大方d見下面law

舊 09-13-08, 09:47 AM   #68
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
供樓8K-1萬起
食住行+家用小小地一萬起
ETC: 預佢1萬
一個正常阿媽心中應該預你月入3萬起..
供樓8-10k兩個人住還可以....多埋仔女就月入四萬開始差不多

舊 09-14-08, 04:25 PM   #69
lolifox
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2004
引用:
我都希望見完會好d.
有無版友試過見完仲差?咁可以點收科?
我果次見家長~~上左差館

舊 09-14-08, 06:11 PM   #70
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
我估妳屋企應該係媽媽做王

btw, 妳同妳男友講左妳媽媽開既價未 (見齊闔家)
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-08, 06:41 PM   #71
謎之天音
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
引用:
作者: Norm 查看文章
供樓8-10k兩個人住還可以....多埋仔女就月入四萬開始差不多
有幾多打工仔可以月入>$40000
謎之天音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-08, 06:46 PM   #72
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 謎之天音 查看文章
所以出生率下降
窮有窮生活...唔一定好有錢先開心o既...不過無錢起碼有煩惱先
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-08, 07:25 PM   #73
POKA
Banned

引用:
老作ed.
換來一句:佢講你就信呀!佢有無比過證明你睇
你作左幾多?
你阿媽睇黎係現實派

引用:
呢個唔係第一個男朋友
只係第一個做緊野既男朋友
你同佢講,佢讀緊書呢份係PT

引用:
佢會答你係,起碼唔駛捱先
佢自己要捱,想你唔使捱
不如你問佢我去整容搵個有錢仔嫁左佢好唔好
大裝修錢你比

引用:
係咪你老豆人工唔多搞到佢要捱 好大怨氣?
舊 09-14-08, 07:32 PM   #74
POKA
Banned

引用:
佢彩妳都傻 九成無視你

引用:
過多幾年可能我高人工過我爸
可以養個小白臉
求其搵個人都可以嫁
你做邊行? 會計?

引用:
記得幫我祈埋禱
你直頭要願真主保佑你啦~

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
[癈話]要令妳父母知道...
呢個男人俾到妳幸福...[/癈話]
佢阿媽眼中幸福=$$$$$$
但佢條仔冇$$$$$$=冇幸福

引用:
作者: 某F 查看文章
叫你男朋友大方d見下面law
大方都冇用 佢人工唔夠大方
某F我好掛住你
引用:
作者: Norm 查看文章
供樓+食住行+其他支出 要獨立住既話一個月起碼12-15K啦
但係低質素生活,出街食多餐貴D都唔掂

引用:
作者: lolifox 查看文章
我果次見家長~~上左差館
咩事呢?
引用:
作者: 謎之天音 查看文章
好高學歷個D 咪會

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
所以出生率下降
窮有窮生活...唔一定好有錢先開心o既...不過無錢起碼有煩惱先
有錢都冇用,生仔女好危險 周圍都係毒食物
舊 09-14-08, 08:12 PM   #75
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
引用:

佢阿媽眼中幸福=$$$$$$
但佢條仔冇$$$$$$=冇幸福
作為一個母親黎講其實無可厚非,唔通你好幸福咁吃西北風咩.
雖然追post睇到樓主好似都有唔錯 0既收入,但係真係結婚既話兩公婆要養3家人,你都毛話唔辣脷
abcdekfc 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:45 AM

手機版 | APP版