Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 
日本動漫畫討論版>SNK「THE KING OF FIGHTERS: DESTINY」3D動畫 順次公開中 全24話[港漫gag書騎劫區]
supermanlady 06:40 PM 01-10-16
■37互娛宣布制作《拳皇》動畫及真人電視劇

第十三屆網博會定於2016年1月7日至9日期間在國家會議中心舉辦,
在今日(8日)舉辦的中國網絡文化產業年會高峰論壇上,
多家游戲企業大佬圍繞“雙創時代,網文天下”進行了主題演講。在領導致辭後,
各家企業高管分別上台發表了自己對互聯網發展以及企業發展方向的見解。
其中值得注意的是37互娛總裁李逸飛先生的發言,他在演講中透露,
37互娛已經開始針對《拳皇》進行創作,包括動畫以及真人電影。

李逸飛表示,中國在網絡文化產業的創新可能需要走這樣一條路子,
就是引進再創作然後輸出,《拳皇》也是這樣。目前《拳皇》IP可以說已經被中國引進,
而引進後的“再創作”將是他們工作的一項重要內容。再創作不僅僅是做游戲這麼簡單,
37互娛針對《拳皇》做的東西非常多,其中就包括一部以《拳皇》為核心的動畫片,
預計2016年第一季便可問世,屆時大家可以在各大視頻你網站與動漫頻道觀賞。

同時他們也在跟影視合作伙伴談《拳皇》的電視劇改編,
並且李逸飛表示:“改編並不困難”,期待電視劇的早日殺青。

前面提到了再創作後的“輸出”,李逸飛也說道,這些改編作品之後會放在國外發行,
例如日本、韓國、東南亞等,甚至會嘗試在北美發行。
HON HON 06:58 PM 01-10-16
電視劇咁驚?!?!
亍 ◣ 07:09 PM 01-10-16
拳王終於o係強國手下發揚光大了,可口可樂可口可樂可口可樂

槽:topic名用咩日文字...明明就是強國新聞
001015 07:32 PM 01-10-16
草薙京要轉會去做中國隊嗎?
Squall-Lucifer 07:34 PM 01-10-16
當年美國佬版在日本已經是黑歷史,看來這部是更加.....
JoJo 07:43 PM 01-10-16
Snk 依家折墮到落入強國手上 繼續發現光大 確實令人無限唏噓
鈴蘭 01:49 AM 01-11-16
作者: JoJo:
Snk 依家折墮到落入強國手上 繼續發現光大 確實令人無限唏噓
肯做D野好過完全唔做野
fami~yan 10:01 AM 01-13-16
作者: JoJo:
老實講, 大家一路都只對強國帶有色眼鏡

我覺得最少而家既SNK比以往韓國公司收購時更活躍, 我真係講唔出咁叫折墮
izumo 10:03 AM 01-13-16
作者: fami~yan:

我覺得最少而家既SNK比以往韓國公司收購時更活躍, 我真係講唔出咁叫折墮
有大水喉射住叫唔叫折墮
呢個問題好深奧
fami~yan 10:16 AM 01-13-16
作者: izumo:
有大水喉射住叫唔叫折墮
呢個問題好深奧
好似KO_AMI咁就真係折墮...
鈴蘭 11:45 AM 01-13-16
作者: fami~yan:

Riot社都係中國企業大水喉
然而我見唔到有折墮
強化人間ですの~★ 07:48 PM 01-10-16
作者: Squall-Lucifer:

應該唔會黑得過XX力量既
金戰士 11:15 AM 02-05-16
作者: 強化人間ですの~★:

應該唔會黑得過XX力量既
我要絕對X或100%
Sgodkyo 02:42 AM 01-13-16
美乜國佬吖 , 套野陳嘉上拍揾鬼佬金主咋
Squall-Lucifer 07:49 PM 01-10-16
港漫改編日本作品而又得到正面評價的不是只有當年套BIO3嗎?
izumo 08:29 PM 01-10-16
港漫改編日本作品而又得到正面評價的不是只有當年套BIO3嗎?
我覺得拳皇96 97好睇嫁
98SNK 冇提供故事先出事
KENSNAKE 02:41 PM 01-11-16
真念一直線
Leaf 08:25 PM 01-13-16
原作設定係唔係幾勁都會中槍死, 港漫肯定唔會
sugihara 03:46 PM 01-14-16
最好睇唔係力奇大大嘅日漫風拳王咩?
GN00508771 03:49 PM 01-14-16
作者: sugihara:
最好睇唔係力奇大大嘅日漫風拳王咩?
我個人排名

力奇>司徒劍橋 (拳皇Z。 2000都好 但後期作畫有點HEA)>鄺氏 (96 97 98)

天行社既99 同唔記得邊間就2001就........
奇妙Go1 09:47 PM 01-12-16
改編自遊戲作品上, 只有bio3主編、拳皇zillon主編會寄出已翻日的存稿到製作人手中, 收到對方讚嘗之餘, 亦公開對方有意使用自創人物落在遊戲往後集數度.....(當然承諾沒有兌現)
Squall-Lucifer 11:54 PM 01-12-16
作者: 奇妙的藍鬚子:
改編自遊戲作品上, 只有bio3主編、拳皇zillon主編會寄出已翻日的存稿到製作人手中, 收到對方讚嘗之餘, 亦公開對方有意使用自創人物落在遊戲往後集數度.....(當然承諾沒有兌現)
隻GT嗎
T.K. 08:00 PM 01-10-16
拳皇z、96、97都可以的
街霸2、3就唔天馬行空都好睇
GN00508771 01:47 PM 01-11-16
港漫緊係BIO2啦www
Reishin 02:15 PM 01-11-16
希望佢地D「再創作」唔好再亂咁設定,之前電話果隻KOF98OL D對話睇到眼都凸 (e.g.八神叫京做小京京)
1 2 3 4 5 6 7 

返回主題版面