Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-27-18, 02:29 AM   #26
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
尋晚moko imax睇坐最後第三行,前面O個行已經係最前一行有人...

舊 05-27-18, 10:04 PM   #27
呂鳳仙
God of Gamer
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
雖然主角好努力去扮福伯,動作和表情都有點福伯的影子;但是始終佢個樣一尐都唔似福伯,實在好難投入到!

個故事就一般,叫做交代了韓索羅個名點嚟、金色骰仔、點識朱兒和蘭度、點贏千歲鷹;但韓索羅的身世就只用幾句說話輕輕帶過。
個結尾可能有續集,也可能是帶去下套外傳Baba Fett

出字幕走得,冇彩蛋!
又話傳緊拍Obi-Wan外傳,只差Ewan 肯唔肯返嚟繼續拍。
不過元祖3主角都肯拍7、8集,佢都應該冇得推喇

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-18, 11:05 AM   #28
Eking

註冊日期: Feb 2006
Ok, 算唔錯,講真star wars 系列已經冇乜吸引元素,真係情意結入場

舊 05-28-18, 02:45 PM   #29
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
題外

引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
又話傳緊拍Obi-Wan外傳,只差Ewan 肯唔肯返嚟繼續拍。
不過元祖3主角都肯拍7、8集,佢都應該冇得推喇

兩年前佢仲講緊對呢部片持「開放」態度,以本人小人之心,都係個錢字:

http://collider.com/star-wars-ewan-m...-kenobi-movie/

其實 Star Wars Rebels 都有 OBW 嘅戲份
慎入

唔知個電影故仔會係點啦,因為好似近來無乜聲氣?

舊 05-29-18, 11:08 PM   #30
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
嗯,,,,,睇完....

以炮谷片睇ok,至少個故事夠完整
以星戰片睇....唔得,冇o個種味.......
以福伯少年傳睇....更加唔得....男主角個款完全代入唔到......根本唔可能想像呢位朋友30年後會變成福伯.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-18, 08:40 AM   #31
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
https://www.toy-people.com/?p=43385
《星際大戰外傳:韓·索羅》完整彩蛋 & 原作分析終極完整版!

舊 05-31-18, 07:10 AM   #32
gingq7

睇完....
唔係太差,但距離"好"還是太遠
劇情: 一開始已能估倒結局,因為大家都知之後福伯只會和Chewie一起(爆),所以其他配角的結局已很明顯
動作: 唔掂,我明套片受限於Han只能開鎗射而且唔算好打,但唯二的兩場動作戲(火車,礦場)都真係唔好睇

我覺得呢套連Star Wars I都不如,Star Wars I起碼最後果場2打1打得好睇
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-18, 08:49 PM   #33
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
口碑好票房差

票房仆直都係多得TLJ拍到成pat野累事。

Rian Johnson唔該同我切腹以謝全世界所有星戰迷。

因為TLJ大失所望嘅關係,呢套我係完全冇期望地睇,結果算係唔錯嘅Origin Story

劇情冇乜太大意外,中規中矩。

由於係講述Han行走江湖,所以啲江湖人物點樣互相背叛都完全喺意料之內。

劇情及彩蛋

Kessel Run - 喺原祖Star Wars,Han向Luke炫耀佢係唯一一位以12個Parsecs來回Kessel星採礦殖民地。1個Parsec大概等於3.2光年左右,於是Han就成為行走呢條走私路徑嘅最短距離紀錄保持者。來回Kessel嘅路徑由於非常崎嶇兼好接近Maw(魔洞)呢個龐大黑洞。呢集就係指Han駕駛千歲鷹行呢個極度危險嘅捷徑。

L3 - 呢個機械人太過搶鏡。Lando同佢搞「人機戀」好騎呢。

Darth Maul - 如果只睇電影,真係會睇到一頭霧水。好彩間中睇開Clone Wars同Rebels先知Maul其實係一直生存(直到再次被Obi-Wan派便當)。個人唔係好鍾意咁嘅安排,因為會對嗰啲只睇電影嘅人好混亂。MCU亦係呢個原因唔畀AOU嘅Phil Coulson角色再度喺電影度亮相。

此篇文章於 06-02-18 08:53 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-18, 05:54 PM   #34
肉羊哩咖
griffin611

幾乎可以肯定破咗紀錄,係星戰史上第一套蝕錢嘅電影~

舊 09-22-18, 02:49 PM   #35
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
係iTunes $158買咗HD版Solo: A Star Wars Story睇,
我睇完覺得拍得好過正傳七同八,有點後悔當時無去戲院睇。
場景、服飾、機械設定等都滿足到星戰迷的要求先~!

估唔到封面上某角咁早就退場,
可能佢套電視劇呢期大熱要趕返去做主角啦。

Darth Maul再登場的確係一大驚喜,
雖然戲中無交代到,
但睇嚟佢係直接用返動畫版Star Wars: The Clone Wars關於Darth Maul重生果段劇情。
不過,聽講之前Disney接手之後該劇被列入黑歷史,宜家唔知會點安排呢?
希望會有一套叫Darth Maul: A Star Wars Story的外傳電影講返啦~!

https://www.starwars.com/tv-shows/st...the-clone-wars
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_W...2008_TV_series)

Solo: A Star Wars Story - Exclusive Darth Maul Clip

The Phantom Menace baddie returns in this climactic scene from the Han Solo prequel. Solo hits Digital HD and 4K Ultra HD and on Movies Anywhere on Sept. 14, and on Blu-ray 4K Ultra HD, Blu-ray, DVD and On-Demand on Sept. 25.

https://www.youtube.com/watch?v=FxVoZYZQeBU

Solo: A Star Wars Story Easter Eggs, References and Cameos

https://www.youtube.com/watch?v=oPYvqiuJyb0

舊 09-22-18, 03:39 PM   #36
肉羊哩咖
griffin611

關於片尾⋯⋯

其實呢部戲之前,嚮 Star Wars Rebels 入面同 Darth Maul 埋咗單,加上 Clone Wars 公怖咗會埋尾,佢無事唔算黑歷史;Youtube 上有片講 Darth Maul 點死。

此篇文章於 09-22-18 03:44 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-18, 05:00 PM   #37
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
關於片尾⋯⋯

其實呢部戲之前,嚮 Star Wars Rebels 入面同 Darth Maul 埋咗單,加上 Clone Wars 公怖咗會埋尾,佢無事唔算黑歷史;Youtube 上有片講 Darth Maul 點死。
其實真係任佢講,Darth Maul根本係外星人形態的東東,
你寫到佢好似龍珠個魔童咁有再生能力又得,
同其他族人合體延續生命都無得駁佢。

另外一個多講的,Solo究竟今集究竟幾多歲?
到佢正傳第4集遇到Luke Skywalker時應該好老啦之類的問題…

淨睇今集講Chewbacca都19X歲,
而Darth Maul呢類外星人樣的外觀上根本睇唔出年齡,
淨係知今集個故事係STAR WARS 正傳3同4之間發生,
但都無提中間過咗幾多年。

如果Solo個設定好似動畫龍珠主角孫悟空果類撒亞人咁,
青年期特別長,就算做埋阿爺都同自己個囝一樣咁後生都一樣講得通,
佢哋有人類外觀,唔係地球人嚟,你睇第8集阿公主飛埋出太空都無死就知啦。

STAR WARS開場一句A Galaxy Far, Far Away,
已經唔可以用我哋地球甚至銀河系的常識去理解啦。

此篇文章於 09-22-18 05:04 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Han Solo, Star Wars

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Rogue One: A Star Wars Story ︱星球大戰外傳:俠盜一號(16.Dec.16) 信長 電影版 127 12-08-20 03:26 PM
[西片] Toy Story 4 (2019) | Pixar | Tom Hanks & Tim Allen david 電影版 28 10-28-19 09:56 PM
[美劇] Star Wars: The Clone Wars Season 6 (March 7th,2014) IDGAF Neo Entertainment TREND 6 02-28-14 12:42 PM
[3DS] LEGO Star Wars III: The Clone Wars Netnet 手提遊戲機討論版 5 03-26-11 10:39 AM
[Wii] Star Wars: The Clone Wars - Lightsaber Duels romrom2004 電視遊戲討論版 17 08-22-08 10:25 AM

現在的時間是 06:22 PM

手機版 | APP版