Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-07-09, 09:29 PM   #1
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
對新來的同事有好感

九月尾來了一位新女同事。她剛剛ive high dip畢業。老闆叫我教她,那麼我就當然要教她,幸好她算是好虛心,什麼都跟足我咁做。每次坐在她隔離教她,由她第一日來到整個星期都有講有笑

第二日她主動問我拿msn及facebook,但我一次都沒有跟她chat,反而現在經常於公司與她談話(當然沒有像頭一星期那麼密)。

很多時我忙碌的時候,她好幾次主動替我於雪櫃拿出我的午餐盒,並替我放入微波爐翻熱

現在我可以做的只是於lunch time讓她用我的電腦,因為她的職位不需要電腦,而我就於lunch time在她的桌上午睡

近水樓台,加上公司只有我和她是年輕人,一個年輕狗公也沒有

大家認為現在我與她認識了兩星期,應否開始展開攻勢?但我那麼快行動怕嚇怕人,免得以後面阻阻之餘,也怕翻版「甘威事件」重演

舊 10-07-09, 09:41 PM   #2
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
有好感...就好敢...追

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-09, 09:45 PM   #3
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
九月尾來了一位新女同事。她剛剛ive high dip畢業。老闆叫我教她,那麼我就當然要教她,幸好她算是好虛心,什麼都跟足我咁做。每次坐在她隔離教她,由她第一日來到整個星期都有講有笑

第二日她主動問我拿msn及facebook,但我一次都沒有跟她chat,反而現在經常於公司與她談話(當然沒有像頭一星期那麼密)。

很多時我忙碌的時候,她好幾次主動替我於雪櫃拿出我的午餐盒,並替我放入微波爐翻熱

現在我可以做的只是於lunch time讓她用我的電腦,因為她的職位不需要電腦,而我就於lunch time在她的桌上午睡

大家認為現在我與她認識了兩星期,應否開始展開攻勢?但我那麼快行動怕嚇怕人,免得以後面阻阻之餘,也怕翻版「甘威事件」重演
只能夠講句:慢慢來吧。

又聞說,有人會講係度食唔好係度屙,未嘗沒有道理。

怎樣也好,順其自然吧。

舊 10-07-09, 09:51 PM   #4
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
之前巴士識果個呢, 散左那 ?
定係我認錯, 冇晒D舊post搵吾到添.

回正題, 了解多D, 約下食lunch 之類先啦.

舊 10-07-09, 09:56 PM   #5
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
上啦,而家流行速食

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-09, 10:06 PM   #6
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
引用:

- skip -

- skip -
真係無!? 我好似見倒有一隻...

佢幫你叮埋飯, 肯定已經係勁霖你喇. 下次試下問佢借對大髀黎午睡喇. 攻呀攻, 快搶攻~

舊 10-07-09, 10:16 PM   #7
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
唔使用力都搞掂啦

舊 10-07-09, 10:27 PM   #8
Garnet_Crow

引用:
作者: sgouki 查看文章

性格不合,你地明啦

舊 10-07-09, 10:33 PM   #9
thesame
大同

註冊日期: Aug 2005
你做咩走去昏?有咁大個靚女係到你去昏?
浪費啦
下次你整d小遊戲
或教佢上gaf
一齊玩一齊吹水
咁就有機啦
遲d試下放假約佢出來lor
thesame 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-09, 10:35 PM   #10
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:

好似死o係mai k.度嘛

另外似乎又有爆擊機起飛

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-09, 11:16 PM   #11
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
性格不合,你地明啦
咁今次仲想玩即食? 曖昧下先啦, 要放手都冇咁尷尬麻. 定係樓主想o趙完鬆?

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
好似死o係mai k.度嘛

另外似乎又有爆擊機起飛
妒忌Maik 好正常丫.

就算你幾鍾意/欣賞一個異性藝人都好, 對住target/另一半就收歛啦, 妒忌係人都有架啦, 特別女人.

舊 10-07-09, 11:33 PM   #12
Garnet_Crow

引用:
咁今次仲想玩即食? 曖昧下先啦, 要放手都冇咁尷尬麻. 定係樓主想o趙完鬆?

妒忌Maik 好正常丫.

就算你幾鍾意/欣賞一個異性藝人都好, 對住target/另一半就收歛啦, 妒忌係人都有架啦, 特別女人.
一來啦!鬼叫上年聖誕及今年Mai-K咁難得來港咩?咪話我癲囉!講到瘋狂的話,負責做搞手個位比我仲crazy,佢本身係已婚人士,但年年飛去日本睇Mai-K con;不過而家我對B'z的著迷程度比Mai-K更甚
不過最大導火線就係ex對我既興趣 - 日文唔尊重,佢本身唔多贊成我讀二級,話side時間兼冇乜用,但我睬佢都傻,本身我地行埋個陣佢已經唔多欣賞我讀日文架喇

舊 10-07-09, 11:53 PM   #13
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: loser 查看文章

佢幫你叮埋飯, 肯定已經係勁霖你喇. 下次試下問佢借對大髀黎午睡喇. 攻呀攻, 快搶攻~
跟住就
射啊射,射她吧...
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-09, 12:01 AM   #14
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: loser 查看文章

唔係喎, 我享舊公司成日幫人叮飯, 只要擺得落兩個飯盒就會
無聊果陣見佢地忙我會幫晒成村人叮飯.......

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-09, 12:17 AM   #15
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
只可講
辦公室搞男女關係, 沒咩好下場

舊 10-08-09, 12:39 AM   #16
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
你是狗乸?

叫佢煮埋飯俾你食啦
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-09, 12:46 AM   #17
Garnet_Crow

引用:
作者: 二伍 查看文章
你是狗乸?

叫佢煮埋飯俾你食啦
佢同我講明唔識煮飯,佢屋企唔煮飯,夜晚係同fds出街食

舊 10-08-09, 12:49 AM   #18
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
佢唔煮飯會影響你追唔追佢的事實咩?

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-09, 01:02 AM   #19
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
有經驗追巴士妹,仲洗上嚟問

舊 10-08-09, 01:12 AM   #20
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
你連個唔識既巴士女都溝到,一個喺你隔離既女仲要上嚟問,唔好玩我地啦老兄

舊 10-08-09, 02:04 AM   #21
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: Seppie 查看文章
只可講
有事最後一係你走/一係佢走

舊 10-08-09, 06:57 AM   #22
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
3個月收下料先啦隨時搞到人地蒲悲都過唔到就無謂啦

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-09, 09:10 AM   #23
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Seppie 查看文章
只可講
十年前初出茅廬, 有女同事這樣講, 其時不明.

e+年事漸長, 方知這是真理.

總之"搵食"不要在同一公司, 學校.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-09, 09:22 AM   #24
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子 查看文章
十年前初出茅廬, 有女同事這樣講, 其時不明.

e+年事漸長, 方知這是真理.

總之"搵食"不要在同一公司, 學校.
梗係啦
講得唔好聽, 你o係office 搞男女關係,
點都俾人質疑你會唔會公私分明
到2邊既角色有衝突, 又會易因為公事介入感情事,
咁就傷和氣啦
尤其樓主做人師兄既!

我份工呢, 應該之前都提過
係做back office supervision既
所以, 一直要好independent, 唔可以同某些dept 特別熟ar, 埋堆ar, and so on
office romance 簡直係我前途既大敵~!!

再者, 呢個世界真係好細
朵已臭後, 好難跳去第2間架喇!

此篇文章於 10-08-09 09:35 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-09, 09:33 AM   #25
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
同usb小姐散左...
太可惜了... 以為果段會係世紀之戀

一入來見到呢個消息真係有d想喊

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:49 AM

手機版 | APP版