Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-19-17, 02:15 PM   #1
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Splatoon 2 情報區 Vol.2

官網
https://www.nintendo.co.jp/switch/aab6a/index.html
http://splatoon.nintendo.com/
中文官網:
http://www.nintendo.com.hk/splatoon2/

https://www.youtube.com/watch?v=qN4w5D2tzME

http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=331
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=332

splatoon 2 手制及joy con
https://www.nintendo.co.jp/hardware/...ies/index.html

非常好

此篇文章於 08-07-17 12:41 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 02:16 PM   #2
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
熄server 重好 專心打曬d hero mode
由手機版發出
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 02:20 PM   #3
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
我都試過啦....訂GAME本來以為偷跑都有貨拿, 點知她同妳講訂貨未到, 拿晒去炒...

咁我話而家炒價買隻GAME, 退訂又唔得....呢D先賤格

從此以後寧願早出早買貴幾十, 好過受氣訂GAME
我條氣唔順係因為明明有一堆貨,但同我講預定嘅貨未返,
咁我使咩訂貨?預訂貨仲慢過walk-in,搞到我唔敢再預訂。

Sent from my iPhone using Gaforum

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 02:20 PM   #4
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
爬文 我係更師兄買的 而家幾錢吾知
由手機版發出
有跟車
咪淨係得信和2樓囉
不過算啦

舊 07-19-17, 02:22 PM   #5
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
作者: 阿聰 查看文章
咁我使咩訂貨?預訂貨仲慢過walk-in,搞到我唔敢再預訂。

Sent from my iPhone using Gaforum
唔止買game
買玩具又係咁,可能仲衰啲添
係香港生活得耐,除非你去真官方訂(pb online,hottoys個類)
一切街鋪訂任何野,都係水啲消費者

舊 07-19-17, 02:22 PM   #6
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
速報:
老任熄server,所有地區要一齊等正日

舊 07-19-17, 02:25 PM   #7
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
無人理港任警告
鋪頭賣水貨吹咩XD

DreamyLuigi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 02:26 PM   #8
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
Splatoon 2 (7月21日發售)(發售日倒數: 2日)

引用:
作者: 神名レオ 查看文章
唔止買game

係香港生活得耐,除非你去真官方訂(pb online,hottoys個類)

絕對同意,真係怕怕。有d訂完到攞貨果日,仲坐地起價。
之前都有版友訂首發switch,話攞機當日紅藍色要加多幾十,呢d真心黑店。

舊 07-19-17, 02:28 PM   #9
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
有跟車
咪淨係得信和2樓囉
不過算啦
頭先行晒都係得一間有得賣

舊 07-19-17, 02:29 PM   #10
K.Fai
Senior Gamer
HR9

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
葵廣有無?
我十二點半打咗電話去問,佢話訂咗GAME嘅今日有得攞...

但我有野心!
我要復興家族和一定要…
護一個人。
K.Fai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 02:33 PM   #11
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:

同感...不過呢個話題, 每次訂貨都出現

舊 07-19-17, 02:43 PM   #12
HenryHH
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2009
PSN  IDPhantom_HongKong
XBox Live Gamertagimmortalphantom
大家買日版定美版?

其實有冇故事? 會唔會好似ARM 咁唔洗理日英文

雖然學過下日文,但都係睇英文清楚D
HenryHH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 02:43 PM   #13
阿聰

引用:
同感...不過呢個話題, 每次訂貨都出現
都係,哈哈!

今次老任係暑假出魷魚應該相當成功,
但我覺得個主機產能跟唔上會拖後腿。

舊 07-19-17, 02:46 PM   #14
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
唔止買game

買玩具呢個真係

我成日訂完之後都係見晒街幾日先有得拎
見街果日打去問話未返,但去到佢鋪就賣緊,wtf

lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 02:51 PM   #15
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
黃金剛才見到有間有,但唔係日版,
不過拍牆位果d店都係唔好買為妙
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 02:54 PM   #16
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
呢個大絕我鐘意
沉船大家死系列
唔夠絕
應該出個更新洗埋偷步升RANK嘅人嘅SAVE
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 02:55 PM   #17
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
188 得地下有 $388 日版

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 03:06 PM   #18
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: HenryHH 查看文章
大家買日版定美版?
打機都係鐘意睇日文...

引用:
都係,哈哈!

今次老任係暑假出魷魚應該相當成功,
但我覺得個主機產能跟唔上會拖後腿。
又係個句, 望到日本朋友真心覺得可憐

舊 07-19-17, 03:15 PM   #19
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
好景398
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 03:25 PM   #20
阿聰

引用:
作者: rokuna 查看文章
188 得地下有 $388 日版
我剛衝落去問,變$398,照殺!一陣放工上車可以打HERO MODE。
引用:
打機都係鐘意睇日文...

又係個句, 望到日本朋友真心覺得可憐
我都係鍾意睇日文﹙雖然日文超爛﹚。

日本果邊唔知點算,後日SPLATOON 2就正式開賣,希望之前真係有集多D主機存貨攞出嚟賣。
WII U雖然賣得唔好,但SPLATOON已經成為老任令外一個大品牌,一定要好好保護。

舊 07-19-17, 03:26 PM   #21
芝麻糊

註冊日期: Oct 2006
今晚出旺角入隻先
除左張行貨貼紙,係咪無分別?

舊 07-19-17, 03:27 PM   #22
信長
The Flash

可能老任日本那邊出貨幾十萬部

舊 07-19-17, 03:27 PM   #23
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: HenryHH 查看文章
大家買日版定美版?

睇你鐘意咩國家既文化多,fes既內容會貼近該區文化

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-17, 03:28 PM   #24
芝麻糊

註冊日期: Oct 2006
其實fes 主要係啲event 但都係咁玩架啦?會有特別裝?

舊 07-19-17, 03:30 PM   #25
信長
The Flash

引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
其實fes 主要係啲event 但都係咁玩架啦?會有特別裝?
應該無... 得海螺, 每隻等於2定3萬錢
FES lv 愈高就愈多

稱號所需總經驗值海螺
勝方隊伍敗方隊伍
[Team] Fanboy/Fangirl
ふつうの [Team] ボーイ/ガール
-
[Team] Fiend
まことの [Team] ボーイ/ガール
[Team] Defender
スーパー [Team] ボーイ/ガール
[Team] Champion
カリスマ [Team] ボーイ/ガール
[Team] King/Queen
えいえんの [Team] ボーイ/ガール

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] 大亂闘スマッシュブラザーズ for WiiU 情報區 Vol.2 | Bayonetta 參戦 ! 一小英口 電視遊戲討論版 229 06-24-16 11:36 AM
[多機種] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 情報區 Vol.4 | 發售中 b_boy 電視遊戲討論版 97 06-03-16 11:12 PM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 02:20 PM

手機版 | APP版