Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-29-12, 10:11 PM   #226
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
日本搞比賽嘅話
今年全國賽東京第一場兩位姐姐定係嬸?頭1,2車

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-12, 12:01 AM   #227
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
好明顯佢地係由細玩大

佢地手上都唔知係幾多代mark幾了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-12, 12:05 AM   #228
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
我明明講緊ねんどろいど隻車
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-12, 12:11 AM   #229
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
我明明講緊ねんどろいど隻車
轉第一個彎如果唔係個駕駛員飛出就成部車一齊飛

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 07-30-12, 12:14 AM   #230
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
轉第一個彎如果唔係個駕駛員飛出就成部車一齊飛
出小林可夢偉嘅話有好處啊
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 01:13 PM   #231
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
見到個POST我就諗起當年香港總決賽飲恨

果場個主辨單位唔知係邊度啤個720賽道出來(果節透明

果時比賽有查車,擺一節賽道係度檢查有冇過闊同睇下你D配件

結果正式比賽時比個720 CAKE住左,就咁GG左

我仲好記得同D職員拗,我對架車落條路度推一次都夠位有找

係個官方自製720窄左,但官方跟本趕時間
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-12, 07:23 AM   #232
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

http://www.xiaomi.com/goods/1472

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-02-12, 10:05 PM   #233
Tano
嫑憅

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
離題,都唔係四驅

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 08-05-12, 02:33 AM   #234
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: Tano 查看文章
今年30週年都頹頹地,今年過後都好難想像

新動就算全女角都難吸新客
相信要初音做主角至有D運行

相信會是不少人的聖誕禮物,會否團購?

其實已經頹左好耐,係super2出左打後先狂出新野
依家叫好左啦

另,今日終於買Aero底新車,但一砌起覺得唔順,
攪下抗阻放落軌行就怪聲,即掃左一套粉齒+中空軸
換完齒調整下換佢原裝套中徑同胎,再放落去就空轉唔咬地@@
換大徑又飛立交橋....但見到係快既,完成到應該慢過最速一秒啦
要研究下呢個底點玩,感覺好怪

此篇文章於 08-05-12 02:40 AM 被 teamkiller 編輯。
teamkiller 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-12, 11:34 AM   #235
Tano
嫑憅

引用:
作者: teamkiller 查看文章
其實已經頹左好耐,係super2出左打後先狂出新野
依家叫好左啦

另,今日終於買Aero底新車,但一砌起覺得唔順,
攪下抗阻放落軌行就怪聲,即掃左一套粉齒+中空軸
換完齒調整下換佢原裝套中徑同胎,再放落去就空轉唔咬地@@
換大徑又飛立交橋....但見到係快既,完成到應該慢過最速一秒啦
要研究下呢個底點玩,感覺好怪
得張貼紙都車頭相盒係新野

原裝AR順得好過份
中軸位定好晒,唔洗搞

唯一中軸齒輪有機會要執一執前後位置

依家興玩跳臺,都肯定要加重部車

田宮是故意的,想玩最高速?加闊啦XD

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 08-05-12 11:36 AM 被 Tano 編輯。
舊 08-05-12, 11:10 PM   #236
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:

原裝AR順得好過份
中軸位定好晒,唔洗搞

無得直接用SXX車輪?

舊 08-05-12, 11:18 PM   #237
Tano
嫑憅

引用:
作者: 怪人 查看文章
無得直接用SXX車輪?
0 offset軨直接一定唔得(最少都要+1)

輪如想用上限直徑35mm唔改底盤的話更加最少要+2.5 offset

比想像中好

請願繼續推出AVANTE以外的車殼

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 08-05-12 11:31 PM 被 Tano 編輯。
舊 08-05-12, 11:22 PM   #238
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
引用:
0 offset軨直接一定唔得(最少都要+1)

輪如想用上限直徑35mm更加最少要+2.5 offset
我最唔想打穿佢

舊 08-05-12, 11:30 PM   #239
Tano
嫑憅

引用:
我最唔想打穿佢
打穿都唔一定保證無事,唔打穿佢就好易出事

新大徑胎真係大成1mm,唔加闊就只有執底盤

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 08-05-12, 11:56 PM   #240
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

引用:
打穿都唔一定保證無事,唔打穿佢就好易出事

新大徑胎真係大成1mm,唔加闊就只有執底盤
技術有限, 每次打穿都係唔正, 都唔知要點先可以安全打穿

舊 08-06-12, 11:26 PM   #241
teamkiller

引用:

原裝AR順得好過份
中軸位定好晒,唔洗搞

你去開ES定協會?

舊 08-07-12, 09:52 PM   #242
Tano
嫑憅

引用:
技術有限, 每次打穿都係唔正, 都唔知要點先可以安全打穿
人地笨大4,5年前都出過這樣結構的輪框

引用:
作者: teamkiller 查看文章
你去開ES定協會?
協會冇去過

免費街場啱我多D

遙控至會比錢入場玩

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 08-08-12, 08:50 PM   #243
露出狂
Junior Member

註冊日期: Mar 2007
タミヤ新製品案内 2012年8月号

FIRE DRAGON Jr.
Item No:18011 2012年8月11日(土)発売 945円(本体価格900円)

VANQUISH RS
Item No:18062 2012年8月11日(土)発売 1,050円(本体価格1,000円)

VANQUISH CLEAR BODY SET
Item No:15448 2012年8月11日(土)発売 483円(本体価格460円)

FRP WIDE FRONT PLATE(for AR CHASSIS)
Item No:15451 2012年8月11日(土)発売 273円(本体価格260円)

FRP WIDE REAR PLATE(for AR CHASSIS)
Item No:15452 2012年8月11日(土)発売 315円(本体価格300円)

MINI 4WD PORTABLE PIT (JAPAN CUP 2012)
Item No:94894 2012年8月25日(土)ごろ発売 2,730円(本体価格2,600円)

13mm DIA.GUIDE ROLLER BALL BEARINGS (6PCS.)
Item No:94713 2012年8月11日(土)発売 1,260円(本体価格1,200円)

VS FLUORESCENT-COLOR CHASSIS SET (PINK/YELLOW)
Item No:94838 2012年8月25日(土)発売 504円(本体価格480円)

VS FLUORESCENT-COLOR CHASSIS SET (ORANGE/GREEN)
Item No:94839 2012年8月25日(土)発売 504円(本体価格480円)

ミニ四駆 強化VSシャーシ (イエロー)
発売日:8月25日(土)
価格(税込み):315円
ITEM No:94657

ミニ四駆 ジャパンカップ ジュニアサーキット スロープセクション(レッド)
発売日:8月11日(土)
価格(税込み):9,450円
ITEM No:69570

FRP MULTI ROLLER SETTING STAY (JAPAN CUP)
Item No:94885 357円(本体価格340円)

19mm ALUMINUM BALL-RACE ROLLER SET (DISH) (JAPAN CUP)
Item No:94886 756円(本体価格720円)

LARGE DIA. NARROW LIGHTWEIGHT WHEELS (w/ARCHED TIRES) (JAPAN CUP)
Item No:94887 336円(本体価格320円)

Arranged by EMPEROR RACING @ EMPRESS SPEEDWAY
Info from

此篇文章於 12-09-12 12:11 AM 被 露出狂 編輯。
露出狂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 09:01 PM   #244
teamkiller

引用:
人地笨大4,5年前都出過這樣結構的輪框

協會冇去過

免費街場啱我多D

遙控至會比錢入場玩
上開ES...
搖控真係太燒錢,雖則依家都玩到燒燒地架啦

舊 08-08-12, 11:18 PM   #245
Tano
嫑憅

成功起動

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 08-16-12, 10:01 PM   #246
Tano
嫑憅

唔知洗唔洗訂?

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 08-17-12, 08:02 PM   #247
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
有無人試過雙鑽o既 磨打??
上taobao睇,見到有D標80000轉/min (空轉)
打個5拆都有40000轉
係咪真係咁堅??

雙星有咁多年經驗,都係去到28000轉左右XD
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 09:36 PM   #248
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Terry仔 查看文章
係咪真係咁堅??

幾個圈就燒戈D

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-12, 11:31 PM   #249
Tano
嫑憅

引用:
作者: Terry仔 查看文章
係咪真係咁堅??

幾多轉唔係最重要

維持航速直到其中一方冇電/故障才是香港地區雙鑽賽精髓所在:cwm26:

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 08-18-12, 02:45 AM   #250
teamkiller

雙星例好玩好多,在官方承認下既規則破紀錄先有意思
就正如F1....
無限制果D極速概念車係囉黎比D廠自慰既je...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:59 PM

手機版 | APP版