Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-18-13, 09:33 AM   #1426
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
7月18至31日,一週年活動,開倉派米,最重要係所有限定機都有機會出現。

http://pgdp.channel.or.jp/gundam/ps3...n/1stAniv.html
係時候回歸戰場鳥

舊 07-18-13, 09:22 PM   #1427
gsw
God of Gamer
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
終於有機會完成番部份毛都冇條既設計圖嗎!?

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-13, 11:12 PM   #1428
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett

奉獻一句,對BD有愛既,100改雞槍呢d垃圾武器真係唔好惦,
玩豆?心口雞關炮已足夠

對面又LV5叮檔又LV6 fs又LV6狙渣再加兩隻300 cost無敵大魔都唔夠我軍3隻LV1+兩隻LV5初期機狙吉and陸吉黎我會亂講?
不是說妖精NT1呢d機乃讀秒垃圾咩

此篇文章於 07-18-13 11:16 PM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-13, 10:32 AM   #1429
Cucu
Game Master

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDcululu
副ACC打左1X場都無BD

U.C.0096 PROJECT UC / La+
Cucu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-13, 10:14 PM   #1430
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
頭先用渣改B同NT-1隻秋
斷腳狀態下企去轉角位等佢過黎
開火,DOUBLE KO
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-13, 12:17 AM   #1431
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

你成隊輸我+第2名大魔兩個都唔洗kick咁得咁爽快喎

我都未講我果隊又讓你一個大魔炸彈運輸機,
再黎某3條友係基地都可以睇住隻殘血格高公然衝到貨櫃位放彈,仲要放到仲可以爆埋兼個彈爆果時條友仲響隻殘血格高上面............

同場加映今日凌晨洗黑房慘況

港伏友真係心血少都唔得....我響你面前俾人反格你走黎同我後退等我俾人爆腳.........................................................................................
尾刀搶人頭果下又衝得特別積極wo...

外加慣例的心口穿心彈就不說了,好似上面咁呢種 time緊係唔知點解發生得特別頻密既@@
犀利,雙狙渣雙雙1ass+一舊水炸彈分返屋企

sugiyanda

halo房惡意阻人換機

痴線,港伏呢d咩黑房黎
我打呢隻game咁耐真係未見過一開波聯邦會用D點黎做主戰區

------------------------

qdhi9
山場完場1min贏緊5舊衝出去幫對面逆轉要人幫佢執手尾既極品B3

524 :名無しさん@ゴーゴーゴーゴー!:2013/07/20(土) 23:45:27.69 ID:PaxfJOyQO
【ID】qdhi9
【罪状】ラグワープ多発の糞回線
【階級】少佐
【備考】背後からショットガンで怯みとってから下格した際に、怯み状態のまま綺麗に下格を避けるようにスライド移動→直後に何故かカウンター食らう というラグが頻発する糞ラグ使い

支援の量キャでこれだから汎用とか乗ったら凄まじいラグが発生しそうだな。またBL整理しなきゃ…

新鮮出爐添

764 名無しさん@ゴーゴーゴーゴー!=sage=2012/12/09(日) 21:58:40.96 ID:41yjzXWb0

【ID】qdhi9
【罪状】lv4ハイバズ使用
【階級】2等兵
【備考】強くてニューゲーム

昨日早上2點開始苦戰

防守型自護真係痴x線,係唔係都走返基地修機真係低能到有餘......
隻狙都唔走你班友1少過半血就走夾唔休
33xx:900都俾人追得返..................

對BD飛彈被減弱,再次讓我感到NB不知道什麼是平衡
但完場先1讚,你班佐級真係幾唔衰得下

------------------------------

nissin999
呢件傻佬ACE戰一開波走去小路放彈搞咩春?
最衰同場有個既玩架仔game又玩鬼佬game既疑似中港台人士既炒蛋渣B墊佢底

呢期quick出黎既渣b係新一期指標?
計晒凌晨既話part左第3隻炒蛋la wo@@

--------------------------

abe6919

山場全人類走晒就你呢個原本企最後既企定定1挑5幫對面逆轉..................................................

港伏2500分單機掃版0讚,不說什麼了

打中你N獲有埋中招pose一適血都冇扣,你穿過中間堆障礙物隔成N個機位揮下劍我就冇2xxx,玩晒la
[沒誤,佢響c點近聯邦方出口入面揮劍,我響近自護方出口個位訓低]
所以港伏點解咁少人玩真係有解

halo場有人玩野搞到我冇機轉所以打爆左個已換機既街客真不好意思

中佐見我隻量雷LV6準備左N耐都仲要出吉炮LV6唔緊要,你都唔好將後方後備旨意晒我la大佬,響上帝視點睇住隻蟹咁樣係後方入侵仲要因為咁樣輸真係想摔掣....................
接著是食垃圾自護host被炒8xxx分+按慣例3星and唯一有打爆過對面的人=0讚

你地前面又唔係冇敵人,洗咩3條友走過黎去追隻殘血陸高呀大哥,由得我搞到佢放唔到彈咪得lo
完場俾人追到爭1xx分

-----------------------------

打呢隻咁耐第1次part咁垃圾既玆達lV4戰隊,仲要成班唔係大尉就係少佐打人家曹長,伍長
最垃圾係第3位果件,3個月以來我從未見過有一隻玆達會低過一半血就即刻落地修機仲幾次都係咁的,外加全場單拖走小路炸彈魔甚麼的不說了,你仲要渣機槍果下唔拖你出黎問吊點得呀????????????
分數不能反映玩家實際表現就係呢d la

包尾果件淨係識叫集合,一堆餐屎整俾佢就全場都未見過佢射過一次SF+撞人,你當呢部渣改黎架
第4名果件,響A點出黎後跳埋落黎,對面岩岩死人,第1名+我繼續俾人圍>>>>>>>>飛去佔點
不過果點係後面既F點

呢期發生咩事cost限定場多左咁多弱智?

U-kawamoto----垃圾豆槍渣s
仲有隻全程鞭老虎
唔係唔玩得野都唔好打到咁呀,又唔見同場另外兩隻叮檔+渣1有事@@

此篇文章於 07-28-13 11:39 AM 被 chow263 編輯。
舊 07-29-13, 12:19 AM   #1432
nkygaiin0
Junior Member

註冊日期: Jan 2011
PSN  IDiam_nky
港服D 高階朋友(上尉UP)不論輸贏都唔鍾意讚人...
6v6,4星都可以冇讚...

好多時用支援, 一輸就直頭比人KICK埋, 好冇品
明明我拎埋總輸出, 好明顯唔係我衰啦
根本係佢地低能, 1格兩泛一齊去斬一部機
或者全TEAM都係豆同BEAM, 打唔停人又點會有輸出..

最慘比人KICK入唔返去, 真係想開MIC噴火..
nkygaiin0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-13, 07:37 PM   #1433
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

【ID】NEO701023
【罪状】ランボー
【階級】大尉
【説明】
開幕ランボー行為を行い、集結要請もガン無視
二等兵からやり直せザコが

伏到,又係說好的quick play垃圾host系列
自己做host既都帶頭將我軍戰力1分為2
對面得一隻老虎響E點唔去打
走去拉左兩件自己友去C點同對面玩
人家有隻階級補正X0.3都俾人喪炒5xxx
分數理所當然地係倒數第1就緊架la

哇,95分既最強支機勇炮+1擊墜京飯呀~
對面: 吉改LA雷炮
最高分3星完場0讚添

此篇文章於 07-30-13 07:51 PM 被 chow263 編輯。
舊 07-31-13, 12:34 AM   #1434
Kain

最後一日,荒烈驅主完全無影
開免費BOOSTER打,博OVER7
即出2張(不過唔係OVER7果張)
沖完涼諗住囉唔到唔訓,課金埋LV2 BOOSTER
點住俾完錢第一場即出,訓得(不過都唔係OVER7果兩張)

無無謂謂淨番7個BOOSTER,留番GP-01
舊 07-31-13, 12:47 AM   #1435
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
引用:
作者: Kain 查看文章
最後一日,荒烈驅主完全無影
開免費BOOSTER打,博OVER7
即出2張(不過唔係OVER7果張)
沖完涼諗住囉唔到唔訓,課金埋LV2 BOOSTER
點住俾完錢第一場即出,訓得(不過都唔係OVER7果兩張)

無無謂謂淨番7個BOOSTER,留番GP-01
今晚成晚都唔見自護制壓房,但都好好彩第2場4個都比我中到最後一張荒烈驅主.

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 01:21 AM   #1436
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

峽場d友仔可唔可以人行緊果個位你走又埋行同一個位又塞住人射線人家射過黎又累街坊痴x線

就咁樣輸兩舊水求不粗口

按:自G3後就未出過一張活動圖

此篇文章於 07-31-13 01:33 AM 被 chow263 編輯。
舊 07-31-13, 01:16 PM   #1437
Kain

■ 次回のイベント情報
明日、8月1日(木)14:00~、 新たなMS1機の激レアな設計図が入手できるイベントを実施予定です。
舊 07-31-13, 02:57 PM   #1438
cb391906

註冊日期: Feb 2006
GP01來了,到底是不是3星圖,一張4%呢?
cb391906 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 05:06 PM   #1439
Kain

引用:
作者: cb391906 查看文章
GP01來了,到底是不是3星圖,一張4%呢?
即係咁,我就算囉晒EVENT機我都唔整得
全部都3星
所以得強人有得玩
舊 07-31-13, 05:33 PM   #1440
Kain

引用:
作者: chow263 查看文章
【ID】NEO701023
【罪状】ランボー
【階級】大尉
【説明】
開幕ランボー行為を行い、集結要請もガン無視
二等兵からやり直せザコが

伏到,又係說好的quick play垃圾host系列
自己做host既都帶頭將我軍戰力1分為2
對面得一隻老虎響E點唔去打
走去拉左兩件自己友去C點同對面玩
人家有隻階級補正X0.3都俾人喪炒5xxx
分數理所當然地係倒數第1就緊架la

哇,95分既最強支機勇炮+1擊墜京飯呀~
對面: 吉改LA雷炮
最高分3星完場0讚添
你個無敵黑仔王
上次就係遇到你對家所以我中左雷
舊 08-01-13, 12:31 AM   #1441
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

引用:
你個無敵黑仔王
上次就係遇到你對家所以我中左雷

就想要經典支援嗎
話說兩條友都list上有名

舊 08-01-13, 04:42 PM   #1442
Kain

GP-01既性能好殘忍...
17000HP
135 BOOST
251速
裝甲等同人地LV6
射補格補105
BR 2500
劍2800 連擊LV1
BR無得叉槍,可以打停人,CT同BZ一樣
即係無爆風既BZ(唔知計OH定彈數,計OH即係無限彈)
打鬼

唯一問題係SLOT = 0
舊 08-01-13, 06:02 PM   #1443
cb391906

註冊日期: Feb 2006
引用:
GP-01既性能好殘忍...
17000HP
135 BOOST
251速
裝甲等同人地LV6
射補格補105
BR 2500
劍2800 連擊LV1
BR無得叉槍,可以打停人,CT同BZ一樣
即係無爆風既BZ(唔知計OH定彈數,計OH即係無限彈)
打鬼

唯一問題係SLOT = 0
不打SLOT=無腳裝甲=2下斷腳=多謝500COST
cb391906 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-13, 11:43 PM   #1444
Kain

第一場就見到GP-01,嚇到跌左個制
舊 08-02-13, 06:46 PM   #1445
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

全部貼っとく

[ユニット関連] アップデート内容一覧
【格闘タイプ 】
■連邦
・[ ジム・ナイトシーカーⅡ ]のスキルを強化
■ジオン
・[ アッガイ ]のスキル情報の並び順を変更
・[ ギャン ]のスキル情報の並び順を変更
【汎用タイプ 】
■連邦
・[ ガンダム ]の性能を強化
・[ ガンダム試作1号機 ]のスキルを強化
・[ アレックス ]のスキルを強化
・[ G-3ガンダム ]のスキルを強化
■ジオン
・[ 先行量産型ゲルググ ]のスキル情報の並び順を変更、スキルを強化
・[ ケンプファー ]のHPを増加、レベル上昇時の性能を強化、スキルを強化
■共通
・[ 61式戦車 ]の性能を強化
・[ マゼラ・アタック ]の性能を強化

[兵装関連] アップデート内容一覧

【 格闘兵装 】
■連邦
・ガンダム用[ ビーム・サーベル ]の威力を強化
■共通
・61式戦車用 [ 150mm連装砲 ]に怯み効果を追加、弾数を調整
・61式戦車用 [ 150mm連装砲 ](焼夷弾)の性能を強化
・マゼラ・アタック用[ 175mm無反動砲 ]の転倒効果を追加、弾数を調整
・マゼラ・アタック用 [ 3連装バルカン ]の性能を強化

順便以"前"最強迅雞無敵G3鎮樓慶祝我終於唔洗用無必要弱化的BD-2 LV1玩光槍la

同埋素勇陸勇產廢記念

---------------

2013/08/02:全機体Lvのスラスターが75に統一。変更前のスラスター→Lv2:77、Lv3:79、Lv4:81、Lv5:83

頂,原來呢個先係是次更新最大爆點
作為一部限定機完全冇風光過仲落得如此下場真係
其他果d

sml: 對渣tank最終兵器+港伏開荒之神物
兔渣:曾經的最強支機 [港伏是最廢階段]
伊改:曾經的最強格機[LV5=弱化flag的表表者]

BD2,3: 都弱化左但到今時今日都冇課金就知不用說了
係有d地方什麼的先會講: 好薄甲呀~[所以以前既先勇咪咁指標lo]
boost好短呀~ [我去到先知原來呢部係格機黎]
冇收束level2呀~[ 飛彈連收束都唔洗]
EXAM猶如自爆訊號呀~[不用白不用既野都可以講到成缺點一樣,真好野]

強人:證明技術之神的神機
玆達: 大佐10刷RP之神 [不過係咪冇左呢招鳥@@?]
G3: 又一部不用講了
NT-1: 無課金都想享受光槍快感?選這部就對了
京包飯:2013/08/02:HPパラメータの強化 Lv1 8500→9500、Lv2 9000→10250、Lv3 9500→11000
Lv2の射撃補正78→79、格闘補正76→78に強化

領教左一下對面聯邦host既LV1場,完場時GP01個分:8900

此篇文章於 08-02-13 07:44 PM 被 chow263 編輯。
舊 08-02-13, 07:56 PM   #1446
Kain

頂,之前課左素勇
舊 08-02-13, 07:59 PM   #1447
Kain

引用:
作者: chow263 查看文章
2013/08/02:全機体Lvのスラスターが75に統一。変更前のスラスター→Lv2:77、Lv3:79、Lv4:81、Lv5:83
咩黎?
舊 08-02-13, 08:35 PM   #1448
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

http://live.nicovideo.jp/watch/lv147...25E3%2583%25B3

上nico,殺左host一次叫功德完滿

引用:
咩黎?
妖精

舊 08-03-13, 02:14 AM   #1449
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
唔追落去, Hea玩算, 留錢頹 Border Break 算
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-13, 12:21 AM   #1450
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

拍班咁精靈既黑房友都連win到5舖,算係RP爆發還是還好不用粗口

除左我+S字頭果位之外其他4件都係識的不過G3友冇咪咁解
又因為我打成點都係得件S字頭讚關係所以我5舖都係讚返佢的

部份精選內容

第1舖:隻sml一開波就落機痴落妖精後面放彈,然後放完痴返上隻妖精度果下我心諗,

第2舖: 隻G-3落機拆彈,不斷俾太坦神FF,要我神FF返隻太坦隻G3先勉強響完場8秒拆到彈

第3舖: 先唔講唔係對面有隻極品狙渣,更加唔講隻妖精好神奇咁俾人搶到佢部機
完場4x秒,我軍僅以89xx:8935領先,咁我見host俾兩條友圍就焗如落C點幫佢解圍la,落到地岩岩見到隻京寶飯響隔離,仲好成功咁反格左佢諗住可以順利過渡,點知
host跟手係人個後格過黎...........然後我條血由10xxx>18xx

第4舖: 又唔講對面又係包尾果位極品,唔係隻京寶飯斷左線都唔知win唔win到la,6xxx:1xxx都俾人追到80xx:72xx

第5舖: 我只想講隻妖精放左4次彈4次都俾人拆到 [對面件極品終於由墊底成功上位至尾2鳥]

-----------------------------------------

yamasan17
get-lost-cat

兩件絕世奇材sml,我落機殺對面人仔諗住搶返據點

然後對面隻gouf新機落地即落機殺返我

呢兩件絕世奇材居然係向住隻gouf黎射而唔係向地版射等對面光明正大咁搶我隻高達

最抵死係呢兩件奇材最後都係衰響我部高達手上

就話左唔玩礦場呢個世界公認既糞場架la,玩一次既粗口已經有上面5場加埋咁多

你俾部FA高我都好la,1週年活動開始後第10張白金 [總數40]

-------------------------

d港伏友水平已經輪蝕,部機殘晒血連落下地去下面個C point都懶佔,俾人放彈就全軍返雞地,仲想憑咩野贏人? 下下靠26xx分3粒星囉齊但連讚都冇個既果d所謂高人?

-------------------

saki-ogawa1995

saki-ogawa1995 自分の思い通りにならないと勝てる試合も台無しにして突如FFしまくる真性のクズで核地雷。そのくせ戦闘終了後に自分の事はさておき気に入らない味方IDを2ちゃんに晒すなどの最低行為を日常的に行う。アク禁推奨。

賴野

-------------------------

zgmf-x20aw

垃圾拔線host,開無敵陸勇指basic房1萬分都輸唔起?

kawayaman

垃圾拔線逃兵

所以我就話老虎orB3呢d炒蛋指標點解響佐級仲會有人用?想一試收收粗口信的x味?

陸勇指首戰山場以全場不斷俾同場先勇戰隊路經此地式後格下以370分包尾但大炒對面5xxx告終

港伏已經垃圾到急回中唔係扣血而係直接被打down倒地不起既境界?????

--------------------------------

oruFeus-type0

是日cost限定場一傷即修機極品玆達

玩軍雞場真係唔好太快攻入對面雞基放埋彈,成日個彈爆完之後d友就兵分N路黎
一個最早死後返雞地拆彈但斬草不除根,跟住連埋隻勇炮都返埋去@@
1個去A玩1挑N被秒,除左FF我一獲之外成場都唔知做過咩既狙渣去C頂玩手指,我同B3去B

7xxx:1xxx俾人追到79xx:78xx先訓醒成班友

我還要對多少次贏多多都要衝出去受洗既弱智???????????????
副acc爭1場就10戰0勝la?

尤其K字頭果件極品,個彈爆左幾耐仲響人家雞地玩人仔再戰車???????????????
臨尾2x秒最後一個落黎既係佢,但死左俾對面上面神逆轉果件極品又係佢

4:xx個分: 8xxx:2xxx

---------------------------------------------------------

tty1234

打咁耐第1次見峽谷場會有人返屋企修機,仲要係用GP神<<<起碼3次,有兩次都係我香左果時見到www
對面host你都win左la做咩咁快關房姐,我諗住洗埋公頻先走架嘛

taketuki

呢個年頭既日服原來仲有全場都訓響同一個位既極品狙渣存在?

---------------------------------------

抽左入post頂間黑房既對面打,果然有神RP加持@@,佢請我咁多舖都未見過GP神
一做佢對家即刻黎兩隻仲要有隻係曹長@@
完場10秒對面team可以連爆我軍3部81xx:77xx逆轉

最gag係件tomo字頭得果250都未最低分
皆因我軍77xx分入面有200分陸勇指+ 150分渣BB

--------------------

好野la,ACE戰班友以為自己多多分都輸得起死都唔肯退,隻ACE格高係咁上前幫對輸喂分咁3獲都死響對面隻ACE手上
大佬巴哈新手指南都有教la: 敵人響C點就唔好係C點復活---------你地就逐隻新機落地俾人上演10秒秒殺@@

訊息話搵ACE時贏6xxx都可以俾對面逆轉返成千,然後完場一白一金晶
最正係對面ACE個ACE分5xxx我地果位格神炒蛋

iojunosamu
分數炒蛋但囉齊貢獻,被damage最少+損失zero的觀光式掛機

此篇文章於 08-12-13 09:16 PM 被 chow263 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM
[PS3] 機動戰士 gundam operation 約戰及討論區 martinyau1979 攻略及心得交流區 1018 07-10-12 10:22 AM
Gundam Ultimate Operation 2 死肥鬼 收藏品討論版 260 12-09-06 09:50 PM
Gundam network operation 2 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 6 01-28-04 02:20 AM
Gundam Ultimate Operation Metal Gear NT 收藏品討論版 6 06-04-03 11:00 AM

現在的時間是 11:56 PM

手機版 | APP版