Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-21-05, 01:57 PM   #1
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
[GC]任天堂Gamecube遊戲銷量一覽

http://game.sina.com.hk/cgi-bin/nw.c...-04-21;id=1529
引用:
任天堂NGC銷量百萬遊戲排名一覽

以下爲任天堂主機NGC所有遊戲銷量排行榜(WORLDWIDE)

1) 任天堂全明星大亂鬥 500萬
  2) MARIO SUNSHINE 410萬
  3) MARIO KART DD 390萬
  4) THE LEGEND OF ZELDA 風之仗 370萬
  5) LUIGI'S MANSION 260萬

6) MARIO PARTY4 230萬
  7) 銀河戰士 METROID PRIME 190萬
  8) 動物之森 180萬
  9) MARIO PARTY 5 180萬
  10) 星際火狐 ADVENTURE 170萬

11) PIKMIN 150萬
  12) POKEMON 競技場 140萬
  13) 生化危機 BIOHAZARD RE 130萬
  14) SONIC ADVENTURE 2 130萬
  15) 生化危機BIOHAZARD 0 120萬

16) MARIO PARTY 6 110萬
  17) 靈魂能力2 100萬
  18) 星球大戰2 100萬
  19) PAPER MARIO RPG 100萬
  20) FINAL FANTASY 水晶編年史 100萬

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 01:59 PM   #2
波子
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDABCman2009
兩個字, 犀利
大亂鬥真係好耐玩,隱藏要素多,多人玩仲正
波子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 02:05 PM   #3
土星人
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
任天堂真係利害...頭12位都係佢!!
一個玩晒~~
土星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 02:06 PM   #4
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
兩隻GC BIO都過百.........都好!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 02:07 PM   #5
庵野迷
Game Master
無在原点

註冊日期: Nov 2002
Nintendo Switch IDSW-1199-7658-3976
3DS Friend Code0662 3760 7609
PSN  IDmyhong
睇返先知原來GC咁多百萬大作
我當年都係為大亂鬥而買機
庵野迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 02:14 PM   #6
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 土星人
任天堂真係利害...頭12位都係佢!!
一個玩晒~~
這不就是唔好嗎,就係任天堂存在感太強,令到其他遊戲廠無太多錢賺

舊 04-21-05, 02:21 PM   #7
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
的確...第3廠食唔到太多......

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 02:26 PM   #8
square-enix
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
PSN  IDSQ-EN_HK
XBox Live Gamertagsquare-enix2061
我認為有好有唔好, 主機就活像專為FANS而設, 第三廠GAME差不多死晒.
老任如果仲使有全球稱霸決心, 只怕FANS們將他變成獨立世界稱霸.
square-enix 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 03:05 PM   #9
minolta
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
BIO4去左邊呀???快o的上榜啦!
minolta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 03:08 PM   #10
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: minolta
BIO4去左邊呀???快o的上榜啦!
可能太貴了~~~等佢平番先~~~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 03:14 PM   #11
BeBop

註冊日期: Jun 2003
任天堂GC始終製造左一個奇怪的局面...
BeBop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 03:33 PM   #12
土星人
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
當然唔係好現象~靠佢一個擔起成頭家!!
不過點都好過SEGA...擔唔起...唉!!
土星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 03:39 PM   #13
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 土星人
當然唔係好現象~靠佢一個擔起成頭家!!
不過點都好過SEGA...擔唔起...唉!!
任天堂一隻可以頂好耐麻!
世嘉的遊戲多數以量取勝!

舊 04-21-05, 03:49 PM   #14
小寶
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: KIM
可能太貴了~~~等佢平番先~~~!

really expensive
Aust 賣AUD100
成600蚊港銀>.<
勁肉痛
Mario Kart 都用左我80AUD, 遲D 仲要用多100AUD買Paper Mario
小寶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 03:56 PM   #15
minolta
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
其實我覺得唔係太貴丫 … 美版三百幾… 日版都係四百三度… 一隻著通過唔著通既ps2 game都四字頭啦…唉!

呢隻有gc真係無理由唔買呀!
minolta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 04:04 PM   #16
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
20隻入面,只買了一半............
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 04:24 PM   #17
不死game神
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
why no bio 4,the 20 games which listed i have all,i have 200幾300隻 gc games now,呵呵

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
用手機,識貨之人梗係會用NOKIA啦
打TV同手提game,係路o既人實玩任記o既
不死game神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 04:27 PM   #18
河野貴明
Game Master

註冊日期: Feb 2005
PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
呢二十隻都買左入面三隻,好少入老任D GAME

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 04:33 PM   #19
WAL1

註冊日期: Oct 2002
200幾300隻??
嘩..好難相信..你咪逢gama必買咁濟??
睇返任記game贏晒既現象.
始終係任記最清楚gc用戶需要...
所有game都咁高質..
如果做個統計, 任記game應該o係fami通平均分係最高既..
(當然fami通只可以反映事實之一二)
其他廠又真係太唔爭氣..
拍埋任記d game即刻相形見絀..
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 04:34 PM   #20
WAL1

註冊日期: Oct 2002
我得7隻~~
WAL1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 04:44 PM   #21
不死game神
任天堂絕命之使者

引用:
作者: WAL1
200幾300隻??
嘩..好難相信..你咪逢gama必買咁濟??
睇返任記game贏晒既現象.
始終係任記最清楚gc用戶需要...
所有game都咁高質..
如果做個統計, 任記game應該o係fami通平均分係最高既..
(當然fami通只可以反映事實之一二)
其他廠又真係太唔爭氣..
拍埋任記d game即刻相形見絀..
嗯,買左好多,有d gaf朋友上過我屋企打機,都睇過我既game,我得gc,唔買gc仲買乜,其實唔係好多,同你地有x box,ps2既game合共差唔多,我係動畫game實買,出名既game實買,老任既game實買,街機移植既game又買=.=

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
舊 04-21-05, 04:44 PM   #22
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 不死game神
why no bio 4,the 20 games which listed i have all,i have 200幾300隻 gc games now,呵呵
2xx-3xx 隻?? a
GC 有冇出過咁多 game?? a
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 04:46 PM   #23
不死game神
任天堂絕命之使者

引用:
作者: Zaku
2xx-3xx 隻?? a
GC 有冇出過咁多 game?? a
計埋美版都有,應該200尾到,冇300既

阿們
舊 04-21-05, 04:52 PM   #24
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 不死game神
計埋美版都有,應該200尾到,冇300既
嘩!!!
淨買 game 咪用左差唔多 $100,000 ?!!!
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 04:57 PM   #25
hkyc
Insane Gamer
格斯式劍術使用者

註冊日期: Aug 2003
XBox Live GamertagWillie516
Mario Party好勁喎~! 四五六集都賣過百萬~~

唔怪得年年出啦~! 依二十隻入面我買過七隻~

我相信蒼炎之軌跡都實上到榜

不死game神好勁喎~~~買齊晒咁多隻要幾錢?係咪全日版??

Life is short but working time is long
hkyc 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:28 AM

手機版 | APP版