Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-20-17, 12:35 PM   #51
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
Yeah~女武神4

時間點 係1935年咪即係同時帝國係打緊加利亞?
和第1,3 同時間的故事,所以1 的村姑們都會dlc出場(希望3 的一伙也會吧)

雖然我是想2的後續故事,是難寫就是啦

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 12:38 PM   #52
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
Yeah~女武神4

時間點 係1935年咪即係同時帝國係打緊加利亞?
應該係
初代堆人打主要戰場
3就隱密部隊
4應該係講北方戰線
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 12:39 PM   #53
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
正.....而加反而要唸買ns版定ps4版....
好想佢remaster 2~3代...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 12:40 PM   #54
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 野良猫 查看文章
應該係
初代堆人打主要戰場
3就隱密部隊
4應該係講北方戰線
睇介紹用返1代地圖一張過。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 12:42 PM   #55
野良猫
肥倫

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
和第1,3 同時間的故事,所以1 的村姑們都會dlc出場(希望3 的一伙也會吧)

雖然我是想2的後續故事,是難寫就是啦
我唔鐘意2
寫到好似成班學生柴娃娃去打仗咁

我都想3堆人亂入,反正係送死部隊,應該咩戰線都會打到
舊 11-20-17, 12:46 PM   #56
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
到出果時又夾多你一次命
比次機會佢先啦

引用:
有初代感覺,有ns版
Sega今次抵錫

不過唔知佢會唔會執番好舉槍後敵人就停止攻擊哩個漏洞

唔好改呀, 呢個係特色呢架

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 12:50 PM   #57
野良猫
肥倫

引用:
作者: harakuma 查看文章
比次機會佢先啦

唔好改呀, 呢個係特色呢架
但會有人不斷做舉槍動作阻敵人攻擊

一係set時限
舉槍後數秒內就要射擊,唔係敵人就會開槍
然後等幾秒後又開槍

玩家一舉槍敵人就停止攻擊等你慢慢瞄,臨場感會差啲
舊 11-20-17, 12:51 PM   #58
maskrider
Insane Gamer
變身!!!

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDjpfelixmcli
等咗咁耐,3月21,一定預定加download喇今鑊。

舊 11-20-17, 12:56 PM   #59
harakuma
Game Master

引用:
但會有人不斷做舉槍動作阻敵人攻擊

一係set時限
舉槍後數秒內就要射擊,唔係敵人就會開槍
然後等幾秒後又開槍

玩家一舉槍敵人就停止攻擊等你慢慢瞄,臨場感會差啲
但如果咁SET, 沖到係機槍兵前, 比人開槍會死得好快

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 11-20-17, 01:18 PM   #60
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
第3集果D重甲兵
唔用不停舉槍埋身吸引佢注意再用狙射佢後腦嘅話我真係唔識點先殺到佢
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 01:31 PM   #61
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
希望4代沒有女武神

同一戰線時間點邊可以出咁多女神(說好的絕種呢)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 01:41 PM   #62
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
我唔鐘意2
寫到好似成班學生柴娃娃去打仗咁

我都想3堆人亂入,反正係送死部隊,應該咩戰線都會打到
我也不喜歡2,只是有後續才能看某賤人有機會慘死收場

引用:
作者: pet3 查看文章
希望4代沒有女武神

肯定有,是用冰魔法(?) 制造寒冬的女武神

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 11-20-17 01:44 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 01:44 PM   #63
harakuma
Game Master

睇預告好似又有個叫安潔既女要自我犧牲咁,

唔通又好似一代個細妹咁

睇下今集法子配邊個先

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 11-20-17, 01:53 PM   #64
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
希望4代沒有女武神

咁隨時會俾人入商品說明條例
一係改名叫「戰場冇女神4」

舊 11-20-17, 01:55 PM   #65
pet3
The One

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁隨時會俾人入商品說明條例
機動戰士高達
有幾部都是無用高達
一直用吉姆打一年戰爭

我覺得4用這方式也可以

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 11-20-17, 02:03 PM   #66
野良猫
肥倫

引用:
作者: 血之淚 查看文章
第3集果D重甲兵
唔用不停舉槍埋身吸引佢注意再用狙射佢後腦嘅話我真係唔識點先殺到佢
用炸彈引佢注意
知有舉槍漏洞但用咗就冇難度

Ps
睇官網原來ns版要夏季,點忍到

此篇文章於 11-20-17 02:18 PM 被 野良猫 編輯。
舊 11-20-17, 02:45 PM   #67
野良猫
肥倫

引用:
機動戰士高達
有幾部都是無用高達
一直用吉姆打一年戰爭

我覺得4用這方式也可以
再唔係可以話大原其實仲有個妹
唔忍心俾佢受大傷害覺醒所以自己嚟,個妹就丟其他戰線
但結果最後都係覺醒咗
舊 11-20-17, 03:28 PM   #68
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: maskrider 查看文章
等咗咁耐,3月21,一定預定加download喇今鑊。
SEGA D中文Game好多舖都唔搞預定!(例如:P4的龍如6、零,P4版隻中文版女武神1等等...)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 11-20-17 03:36 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 03:35 PM   #69
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: mrk 查看文章
補充下:或者係 2、3 remaster HD化去PS4同NS呢!(依家NS全世界都咁好買!)
估唔到除左PS4版同NS版,重加埋X1版!

PS:今次做到PS4中文版同步出,又要支持下啦!
PS2:請問佢係全平台都有中文版,定PS4獨佔中文版??

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 11-20-17 03:38 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 03:54 PM   #70
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
畫面直接根返1代?
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 04:20 PM   #71
pet3
The One

官網不是只寫ps4 和ns嗎

FGO 目標預算
舊 11-20-17, 04:20 PM   #72
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
記得佢嗰時初公布ps4 戰場女武神,
係令我決定入手ps4,一個重要誘因,
但卒之機買咗,但後來隻game冇買到,真經典~
唔知點解今次公布第四集,好似冇咩感覺咁,
尤其係片段開頭,講到千錘百煉咁,但一路聽,就令我諗番起上集.......
不過睇段片,好似畫質都同第一集差不多,又比唔到咩新野出來俾人睇~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 04:25 PM   #73
代官

註冊日期: Feb 2005
總有一個挖個雷在身邊
你話接2代之後人造都好啦……

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-17, 05:41 PM   #74
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
佢真係俾到第一集乳神強度既角色俾玩家用先講啦

舊 11-20-17, 05:47 PM   #75
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
引用:
官網不是只寫ps4 和ns嗎

此篇文章於 11-20-17 07:22 PM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放:PS4 戰場女武神 中文版$170 jeffyen83 買賣專區 1 05-07-16 08:31 AM
RPG大作《戰場女武神》確認登陸PC (Steam) 720-1080p 60fps ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 4 11-03-14 11:31 AM
平價出售~PS3 GAME 戰場女武神, 火影, Bayonetta ...... Keith.n 買賣專區 1 06-06-14 01:54 PM
賣PS3 戰場女武神 DCC Gal Gun 等 zero0417hk 買賣專區 3 05-31-14 11:11 PM
Under Defeat (已售| G.Rev| Dreamcast舊作移植| 直向STG) ahleung 電視遊戲討論版 19 02-24-12 11:40 PM

現在的時間是 08:20 PM

手機版 | APP版