Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-09-17, 04:51 PM   #9551
dragonar226
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: ryvius123 查看文章
其實我主要係上面放拳雙子未必頂到幾次g位, 佢得兩突
中間我放黑化女主都頂到, 但放拳雙子個位就一樣未必頂到g位
係,所以我覺得呢關閣下好重要,大力行得快又有全體BUFF

殺得唔夠快你可以試下紫ARX8,我頭先裝dodge都可以打到4萬幾
呢關要打太長時間,我都仲試緊唔同打法

引用:
作者: ShinDou 查看文章
拳雙子擋得住咩﹖我之前用大神氣流擋上線,中線就白平板

冇盾閣下,鴨川綠
師兄你落射閣下打啦

大老馬修唔好擺左上,guardian一下就破功架啦
dragonar226 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 05:12 PM   #9552
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: dragonar226 查看文章

殺得唔夠快你可以試下紫ARX8,我頭先裝dodge都可以打到4萬幾
之前活動果隻金迷攻擊力都ok, 不過我3隻攻手都係唔夠力殺

大大你雙子wave 2同3頂到幾耐同突幾? 想參考下
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 05:13 PM   #9553
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:

師兄你落射閣下打啦

大老馬修唔好擺左上,guardian一下就破功架啦

即係抄你個陣中間擺射閣下﹖右下擺回血同速BUFF機﹖HACKER1﹖

終於去到WAVE3,但WAVE2死晒拳雙子同紫泰坦 @@

其實WAVE2 3係咪應該唔殺卒留黎俾大神氣流洗珠﹖

此篇文章於 09-09-17 05:45 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 05:51 PM   #9554
dragonar226

引用:
作者: ryvius123 查看文章
之前活動果隻金迷攻擊力都ok, 不過我3隻攻手都係唔夠力殺

大大你雙子wave 2同3頂到幾耐同突幾? 想參考下
突1,wave2唔會扣血,wave3卒唔爆擊就打唔入,但招必一爆擊就會扣8千幾
所以我都係靠閣下速戰速決,開頭連續爆擊2下就放棄啦

引用:
即係抄你個陣中間擺射閣下﹖右下擺回血同速BUFF機﹖HACKER1﹖
右下擺hacker doll啦,左上擺部大力機,要keep住高火力盡快殺,雙子頂唔得幾多次guardian

wave2殺唔殺就隨心,但wave3就唔好殺,如果唔係俾個boss出光球殺晒後面d主力就死得
舊 09-09-17, 06:07 PM   #9555
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
VS28點打?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 06:15 PM   #9556
ShinDou

引用:
突1,wave2唔會扣血,wave3卒唔爆擊就打唔入,但招必一爆擊就會扣8千幾
所以我都係靠閣下速戰速決,開頭連續爆擊2下就放棄啦

右下擺hacker doll啦,左上擺部大力機,要keep住高火力盡快殺,雙子頂唔得幾多次guardian

wave2殺唔殺就隨心,但wave3就唔好殺,如果唔係俾個boss出光球殺晒後面d主力就死得
但左上我冇大力機係唔會俾人秒,D拳盾卒機成日開技撞,擺盾射都俾人秒,拳健1都唔係頂到好耐,定係用白平板﹖雙子有度好係補埋血

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
VS28點打?

精VS28我主要靠SPEC2必中7WAVE打,逐隻殺,出埋V2等冇盲對面又冇乜直感就開必中光之翼,其他3隻拳BUFF機,最好識補血,慢慢磨
舊 09-09-17, 06:31 PM   #9557
dragonar226

引用:
但左上我冇大力機係唔會俾人秒,D拳盾卒機成日開技撞,擺盾射都俾人秒,拳健1都唔係頂到好耐,定係用白平板﹖雙子有度好係補埋血
白平板你都可以試下,但wave3隻卒招必有防禦無效,唔肯定頂唔頂到

火力方面最平民都係金骨了,但剩係靠佢一個未必殺得切
舊 09-09-17, 06:39 PM   #9558
ShinDou

如果落金骨代紫泰坦呢﹖
舊 09-09-17, 07:04 PM   #9559
dragonar226

應該過到,我自己測試左幾次,鴨川綠火力都唔算好大影響
不過我部雙子突1,你如果突3,4應該成功率會高得多
舊 09-09-17, 07:16 PM   #9560
ShinDou

終於過埋精VS30 XD THANKS

拳健1原來加加下甲就頂得住

我個陣:

拳健1,空,紫泰坦

空,射閣下,空

大神氣流,空,HACKER1

紫泰坦如果轉金骨應該殺快好多﹖我拳健1食左2次防衛技唔死
舊 09-09-17, 07:21 PM   #9561
dragonar226

原來拳健一都頂到,我自己見部野行得唔快,自我回復又得25%仲以為應該頂唔到

金骨應該會快d,比較過金骨一般第2次guardian行到一半左右就打完
舊 09-09-17, 07:53 PM   #9562
ShinDou

開頭靠HACKER1幫拳健1補血,HACKER1行好快

凸爆左射閣下好爽,而家打D射回機都係1野就秒左 XD

不過打唔到盾射閣下要避好煩

而家D人超高分,1588都只係排232,其實防衛輸左係咪扣少好多分﹖應該扣少1半﹖咁如果2條友互相洗大家咪1齊係咁洗分洗上去﹖

例: 當A同B 1開波都係1千分

A打贏B: A+12,B-4,A=1012,B=996

B反贏A: B+12,A-4,A=1008,B=1008

1個LOOP大家都1齊加8分喎 @@ 又慳番D時間唔駛諗點打,1入到去GIVEUP就得,不過要搵到個人同你1齊每個鐘洗1次先得,同埋太高分都會俾其他人洗,又會少左分

此篇文章於 09-09-17 08:14 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-09-17, 08:05 PM   #9563
qqabc
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2017
引用:
活動pool又出神機, 隻盾完全係上位互換巨靈女神,反擊,普攻擋冇效,貫,行得快,攻防又高又3珠全場又盲,殺完佢又buff, 痴線, 出到咁點打? 又呃晒d石冇得射
又未到完全上位互換既, 始終無咗普攻回HP呢樣麻煩野
qqabc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-17, 08:11 PM   #9564
ShinDou

都接近架啦,不過巨靈女神會中封回復,而家成街都都射閣下啦,冇既都應該有胸鳥 XD

清完珠1642先排172 @@

此篇文章於 09-09-17 08:55 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-09-17, 09:15 PM   #9565
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
有人肯幫手互洗就正啦, 而家pvp太麻煩唔想打
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-17, 08:02 AM   #9566
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
期間參戰.heybot..未睇過咩來頭? 好兒童向咁??
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-17, 11:48 AM   #9567
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: J+1 查看文章
期間參戰.heybot..未睇過咩來頭? 好兒童向咁??
由手機版發出
咪係兒童向作品囉,好似9月24日最終回,全50集
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-17, 01:13 PM   #9568
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
結果用聖誕GB過VS27 (好慢)

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-17, 03:45 PM   #9569
J+1
望過黎呀!!!!!!

攪掂埋30

我手上嘅vs vip, 大神氣,聖誕GB同13號
Gb同神氣不停回珠比13號噢啦噢啦噢啦真爽 (不過都要打3,4個字)

由手機版發出

此篇文章於 09-10-17 03:51 PM 被 J+1 編輯。
舊 09-10-17, 03:55 PM   #9570
ShinDou

今期隻獎品好似好堅喎,1珠最多換4珠番黎,又行得快,死左又BUFF盾機,雖然我冇用盾機好耐,又冇勁盾機,不過當洗珠機哩埋用應該都OK
舊 09-10-17, 04:47 PM   #9571
qqabc

今次獎品第5隻唔係送而係迫人用chip換咁衰?!
舊 09-10-17, 05:25 PM   #9572
J+1
望過黎呀!!!!!!

係喎,即係至少要刷7200飛...
由手機版發出
舊 09-10-17, 05:38 PM   #9573
qqabc

7200?
如果要換哂support+60張卷+1隻獎品要18000 (3000+200*60+3000)喎
舊 09-10-17, 06:18 PM   #9574
ShinDou

終於1701排179 @@ 仲有6珠,今晚試下爆水睇下保唔保到千7先,應該十點先開始俾人洗﹖而家都好少人打我

千7得隻紫美少年同紫飛﹖冇石架咩﹖@@

SUPPORT冇用可以唔駛晒3千換啦,最近幾次活動D SUPPORT我都冇換過

今次所有黃飛擺晒係獎品仲要成200降臨先換到1張,好似難刷過以前好多﹖

此篇文章於 09-10-17 06:22 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 09-10-17, 06:51 PM   #9575
dragonar226

1700以上有10石,放心守啦

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 10:22 PM

手機版 | APP版