Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-05-12, 02:16 PM   #2701
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
e-shop真係好重要
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 02:21 PM   #2702
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
無乜期望, 只係希望唔駛捱貴 game

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 02:39 PM   #2703
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
終於可以名正言純咁返行貨Game

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 02:58 PM   #2704
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: nick8861 查看文章
冇特別出亞洲區, 睇黎跟日本?
亞區唔知
不過已知既係韓版係自己一區
http://3ds.tgbus.com/news/201204/20120428111316.shtml

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 03:00 PM   #2705
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: W!LL 查看文章
bh竟然有行之餘仲要中文化....對上一隻中文化係第2集?
之前d中文版都係pc版 遊樂器上的中文版好似係第一次?!

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
亞區唔知
不過已知既係韓版係自己一區
http://3ds.tgbus.com/news/201204/20120428111316.shtml
韓國有d唔同
果邊法律有定 出game一定要翻韓文 咁佢地唔會代理其他區game 所以鎖唔鎖都分別唔大
香港台灣就大多數代理商都會代理日版game
所以好大機會都係跟日版同區

此篇文章於 07-05-12 03:02 PM 被 tung999 編輯。
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 03:17 PM   #2706
winsonandcyndi
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
我想問下....今次 系代理定 老任自己嘅子公司?系 子公司嘅話都可以期待下 有無eshop.....

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 03:41 PM   #2707
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: shodanng2 查看文章
  瑪利歐系列之Nintendo 3DS專用遊戲軟體「超級瑪利歐 3D樂園」、「瑪利歐賽車7」、以及「薩爾達傳説 時之笛 3D」、
「任天狗狗+貓貓」、「BIOHAZARD REVELATIONS」(CAPCOM股份有限公司)等在世界各國廣受好評的遊戲軟體,將全面繁體中文化,預定陸續發售。

我全部有美版
所以中文版我冇所謂

反而關心日後台版/港版game
係咪平好多似美版game咁平
我想love plus,雷頓教授都有中文呀

行機可以玩美的話,都可能買多部XL
E-SHOP個D我無咩所謂,有當然好
反而誓心連線對戰問題
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 03:46 PM   #2708
gn00307576
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
雷頓教授呀, 逆轉裁判呀,呢D大作冇中文版真係玩唔到落去
gn00307576 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 04:05 PM   #2709
wongkit23232223
Registered User

註冊日期: Apr 2012
3DS Friend Code3480 3388 7812
PSN  IDcatkit1990
XBox Live GamertagCatson1990
引用:
作者: tung999 查看文章
台港版2隻色都係新色而且係世界首發
3DS就係首發兩色:晴空藍(Cerulean blue)同珠光桃紅(Shimmer pink)
但3DS XL既兩隻色就唔係首發啦,人地XL機7月同8月出貨啦=_=
白色XL是日版LL機專有色
藍黑XL是美版XL機專有色
即係家陣港台有兩個地區的專有色
日歐版仲有幾型下既銀黑
但反而我最想要既紅黑色港台無,而日美歐三區都有......

以上資料參考巴哈X特
wongkit23232223 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 04:22 PM   #2710
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: wongkit23232223 查看文章
3DS就係首發兩色:晴空藍(Cerulean blue)同珠光桃紅(Shimmer pink)
但3DS XL既兩隻色就唔係首發啦,人地XL機7月同8月出貨啦=_=
日歐版仲有幾型下既銀黑

以上資料參考巴哈X特
希望港版好似Wii 果陣咁狂賣廣告, 咁D game 就可以平D了

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 04:25 PM   #2711
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: wongkit23232223 查看文章
日歐版仲有幾型下既銀黑

以上資料參考巴哈X特
咁我都係講果2隻新色姐w
xl機總不能比原size機先跑吧
比起主機 我比較關心 game終於可以有代理了
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 05:13 PM   #2712
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
無神神有消息
本打算雙區碼
如果大部份日文遊戲有繁中就可以考慮
當然都考慮埋遊戲定價先...

估計佢本身造左細機出黎
所以局住出埋
無理由咁出法仲要同日發售
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 05:44 PM   #2713
wong0622

註冊日期: Jan 2012
Wii U IDwong0622
3DS Friend Code3265 5713 2783
我 send 左 mail 去 nintendo hk, 得到既回覆會令人好無引...

>Q1.?香港版3DS 及 3DS XL除了繁體中文版的遊戲外, 還兼容甚麼版本的遊戲? 日本版的可以嗎? 因為我之前已買了十多款日本版遊戲
香港版3DS 及 3DS XL現時為止只對應中文版遊戲。未能對應日本版遊戲。

>Q2.?香港版3DS 及 3DS XL是否會保留 nintendo e-shop 功能? 如有,內容是比照日版、美版或是香港專用版?
待我們得到詳細的資料時會向大家公佈。

>Q3. 中文版 3DS 遊戲的 WIFI 連線,是否能和全球玩家一同連線?
依不同的遊戲會有所不同。

>Q4. 於現有日版機已購買的 DLC,將來是否可以適用於中文版 3DS 上?

剩係第一點已經令我無買行貨的意欲...
wong0622 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 06:03 PM   #2714
emoil
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
作者: wong0622 查看文章
我 send 左 mail 去 nintendo hk, 得到既回覆會令人好無引...

>Q1.?香港版3DS 及 3DS XL除了繁體中文版的遊戲外, 還兼容甚麼版本的遊戲? 日本版的可以嗎? 因為我之前已買了十多款日本版遊戲
香港版3DS 及 3DS XL現時為止只對應中文版遊戲。未能對應日本版遊戲。

>Q2.?香港版3DS 及 3DS XL是否會保留 nintendo e-shop 功能? 如有,內容是比照日版、美版或是香港專用版?

>Q3. 中文版 3DS 遊戲的 WIFI 連線,是否能和全球玩家一同連線?

>Q4. 於現有日版機已購買的 DLC,將來是否可以適用於中文版 3DS 上?

emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 06:04 PM   #2715

註冊日期: Dec 2011
引用:

岩岩同日本官方反映左,香港根本日版遊戲係已經係風氣同定局...
叫官方派人行一轉信和.即使wii都係日文版居多
而且一直以黎pokemon都有日版行貨...
有d game根本有日文版都唔係問題
希望會聽

btw,有無香港個email..搵唔到
211835350 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 06:29 PM   #2716
noak

Unhappy

引用:

求 Nintendo HK的email.今天我打电话给万信,佢地话暂时唔清楚是否锁区
noak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 06:44 PM   #2717
一一
God of Gamer
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:

如果係真,仲會有人買行貨?
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 06:54 PM   #2718
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
韓國直播會岩田講韓文 如果港台係一個區
咁岩田搞直播會好有可能會講國語或廣東話
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 06:55 PM   #2719
藍鞋子

註冊日期: May 2010
玩唔到日文GAME絕對唔會買
如果佢之後D中文GAME愈出愈少咪中伏?
依家日文又唔係完全唔明
藍鞋子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 07:01 PM   #2720
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
如果日機都玩唔到行game,
咁就真係有等於無了...

舊 07-05-12, 07:26 PM   #2721
SilverShadow

引用:
作者: noak 查看文章
求 Nintendo HK的email.今天我打电话给万信,佢地话暂时唔清楚是否锁区
應該唔再關萬信事的了
係老任自己的本地分公司做代理
SilverShadow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 07:27 PM   #2722
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:

堅得講笑呀,點買得落手

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 07:29 PM   #2723
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
只對應中文版遊戲...真係好堅
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 07:32 PM   #2724

註冊日期: Dec 2011
我真係有興趣知任天堂hk個email點黎,係官網都搵唔到
211835350 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-12, 07:37 PM   #2725
騎蘿蘿
Crazy Gamer
全職CD-ROM

註冊日期: Dec 2006
3DS Friend Code4382 2916 1091
引用:
作者: 211835350 查看文章
我真係有興趣知任天堂hk個email點黎,係官網都搵唔到
general@nintendo.com.hk ?

閣下
騎蘿蘿 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 08:05 AM

手機版 | APP版