Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-02-16, 06:05 PM   #2401
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
蘋果fb live緊本民前+新政記者會

梁仲恆選o個陣梁天琦會接手統籌青年新政其它區既選舉部署

此篇文章於 08-02-16 06:20 PM 被 newb 編輯。
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 06:36 PM   #2402
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
青政好鬼。。。。
國師都唔係好野,中聯辦常客

舊 08-02-16, 06:46 PM   #2403
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
件事發生左, 就感到局勢比想像中更壞
老實呢個時間冇得諗, 亦無謂再拗喇
你覺得邊個本土派ok, 就投邊個好了....
因為今次唔投,就真係冇下一次
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 06:49 PM   #2404
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Penny仔 查看文章
件事發生左, 就感到局勢比想像中更壞
老實呢個時間冇得諗, 亦無謂再拗喇
你覺得邊個本土派ok, 就投邊個好了....
因為今次唔投,就真係冇下一次
係 跟基本法搞都仲叫無計丫
而家咁主觀判斷 唔係跟條文跟案例
再大返話唔怕司法覆核咁款都得...

舊 08-02-16, 06:55 PM   #2405
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
一早已預計今屆選舉會係亂到九彩, 歷屆之最, 但估唔倒事情發展仍然係日日新鮮獲獲甘, 已經不知從何說起. 天琦本來實食冇黐牙而家變冇得選, 可以預見勢力版圖會大執位. 相信黎緊仲會有唔少令人意想不到嘅事, 各位要預定坐過山車

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 06:56 PM   #2406
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: JMi 查看文章
係 跟基本法搞都仲叫無計丫
而家咁主觀判斷 唔係跟條文跟案例
再大返話唔怕司法覆核咁款都得...
一定唔好投擁抱永續基本法個件妖物

而家分明係選舉主任違反基本法

不過最多上到去人大釋法
全世界都係中共既人

舊 08-02-16, 07:03 PM   #2407
JMi

引用:
作者: 某F 查看文章
一定唔好投擁抱永續基本法個件妖物

而家分明係選舉主任違反基本法

不過最多上到去人大釋法
全世界都係中共既人
咁我其實熱城普都會避埋既
寧願投鬼鬼地青政果種
連國師都中聯辦常客 教主又個仔比共記挾持
呢個香港有邊個唔會比人描到做鬼丫

舊 08-02-16, 07:05 PM   #2408
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: JMi 查看文章
咁我其實熱城普都會避埋既
寧願投鬼鬼地青政果種
連國師都中聯辦常客 教主又個仔比共記挾持
呢個香港有邊個唔會比人描到做鬼丫
潛台詞:含淚投飯民

舊 08-02-16, 07:10 PM   #2409
JMi

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
潛台詞:含淚投飯民
你有更好建議 係說服到一般大眾的方案果種
無計 蟻民就係多過11%了

舊 08-02-16, 07:11 PM   #2410
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
習派好似起呢件事上聲都無聲過
由手機版發出
習媒01
http://www.hk01.com/%E7%AB%8B%E6%B3%...B3%AA%E7%96%91
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 07:39 PM   #2411
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
唔好再拗啦....
難聽d 講, 今次投票可能係最後一票
今屆就梁天琦, 下屆就對付本土派
然後就泛民(偉大中共話公民提名都違反基本法架...)
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 07:53 PM   #2412
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

自問唔係原敎旨, 最少一定唔係無本土就投建制嗰種, 如果有人思前想後都仍然相信泛民, 我仍然會有一絲尊重. 甚至我會覺得而家本土忽然變得只剩下港獨其實係有啲民粹化口號化.

反而見倒某新興團體, 立場模糊建樹又少, 單靠公關形象唔覺唔覺上位快過火箭, 而家仲有當下最紅政治名星正名加持, 手段之高連老牌飯民中都未見, 不得不佩服之餘亦老實難掩心寒

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
舊 08-02-16, 07:55 PM   #2413
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/選舉呈請

有冇詳細少少嘅解釋睇下?

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 07:56 PM   #2414
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
嘿嘿,而家青政三區都威脅到人,等比人狙擊啦:)
由手機版發出
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 08:32 PM   #2415
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: sugihara 查看文章
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/選舉呈請

有冇詳細少少嘅解釋睇下?
【now新聞台】陸續有主張及推動港獨的立法會參選人被選管會取消參選資格。民建聯會務顧問譚耀宗認為,政府有方案應對司法覆核或選舉呈請
公民黨主席余若薇擔心選管會做法有可能令選舉無效,令立法會無法運作。

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 08:36 PM   #2416
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: YHW 查看文章
一早已預計今屆選舉會係亂到九彩, 歷屆之最, 但估唔倒事情發展仍然係日日新鮮獲獲甘, 已經不知從何說起. 天琦本來實食冇黐牙而家變冇得選, 可以預見勢力版圖會大執位. 相信黎緊仲會有唔少令人意想不到嘅事, 各位要預定坐過山車
大家仲覺得一場不公平的選舉有效, 就gg

For information only , not use for chi-na
奧地利憲法法院昨裁定,5月22日第二輪總統選舉結果無效,必須重選。無黨派候選人范德貝倫(Alexander van der Bellen)當時僅以3.8萬票擊敗極右自由黨候選人霍弗(Norbert Hofer)。自由黨不服,提請選舉無效訴訟。憲法法院昨天裁定5月選舉違規無效。范德貝倫原定7月8日舉行就職典禮。暫未知何時重新選舉。

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 08:48 PM   #2417
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
九龍灣國際展貿中心,正準備在立法會選舉候選人簡介會,向選管會主席馮驊抗議政治審查,打壓異見人士。

我地上六樓了,應可入場抗議

一名抗議者同小麗被趕離場, 之後到黃浩銘

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 08:48 PM   #2418
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu

呢個時候呢首歌合用.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 09:00 PM   #2419
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: ZlWS 查看文章
大家仲覺得一場不公平的選舉有效, 就gg
689話有效就有架啦
你話無效未司法囉,司法一拖幾年都下屆

舊 08-02-16, 09:10 PM   #2420
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
有理無理簽左先

https://petitions.whitehouse.gov/pet...a-government-1
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 09:31 PM   #2421
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

莫乃光2008年搞過選舉呈請, 結果上訴得黎已經到左下屆

舊 08-02-16, 09:38 PM   #2422
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
無用 不過都簽左

舊 08-02-16, 11:05 PM   #2423
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
認真一問

今次這樣選管會違憲,應該可以推理成選管會已無法律效力,所有今屆選舉的決定和批核都同樣失去法律效力
是不是可以投訴/報警一切選舉廣告是違法?
甚至投訴票站是違法票站?

舊 08-02-16, 11:10 PM   #2424
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
顏色革命, 你咁判家下嘛鼓吹緊囉

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-16, 11:38 PM   #2425
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: knight-philip 查看文章
認真一問

今次這樣選管會違憲,應該可以推理成選管會已無法律效力,所有今屆選舉的決定和批核都同樣失去法律效力
是不是可以投訴/報警一切選舉廣告是違法?
甚至投訴票站是違法票站?
我係強姦你丫
你可以去報警,不過查完,強姦犯都走左
你試下私了,即刻落閘放狗咬完你,先再話你犯法拉你坐監

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 04:05 AM

手機版 | APP版