Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-23-11, 12:48 AM   #176
Led Mirage
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: money 查看文章
講左個愛字就消失左
劇本都係得個愛字 之後係冇字
所以最終選邊個 河森點講都得
劇本last唔係全白冇字咩

係得中村本人手上有個句架咩?

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 12:51 AM   #177
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Led Mirage 查看文章
劇本last唔係全白冇字咩

係得中村本人手上有個句架咩?
係wo
記錯左
係冇字

河森玩Open Ending咪就係想你地覺得點就點
等你地中計

舊 10-23-11, 12:58 AM   #178
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
講左個愛字就消失左
劇本都係得個愛字 之後係冇字
所以最終選邊個 河森點講都得
最後直頭係捥拒蘭花0既愛....
跟住對雪露講 : 雖然有點遲....但我對你...愛(口型 係 愛してる )
咁樣0既劇情...唔會有第二個可能呱....

你可以講雪露未甦醒....但唔可以否定公主對雪露的愛....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 12:59 AM   #179
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
總之都係河森去死

舊 10-23-11, 01:05 AM   #180
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

引用:
作者: 魚伕 查看文章
跟住對雪露講 : 雖然有點遲....但我對你...愛(口型 係 愛してる )

你可以講雪露未甦醒....但唔可以否定公主對雪露的愛....
你要信河森我唔阻你
口型我睇唔出係愛してる

你覺得係咁
河森未必係咁睇

河森始終都冇解決過3人始末

舊 10-23-11, 01:09 AM   #181
魚伕
Moderator

引用:
你要信河森我唔阻你
口型我睇唔出係愛してる

你覺得係咁
河森未必係咁睇

河森始終都冇解決過3人始末
你地講講下....我好似睇左第二個版本咁....
anyway....
或者真係每個人諗法唔同....結局都變得唔同啦....
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 01:25 AM   #182
Led Mirage
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
呢d時候我做傻架
綠毛飛左就一定架喇

個阿女失戀
對手,負心漢(?)都唔可以好過

再加全篇
要戰鬥了,綠毛唱歌吧;又要戰鬥了,綠毛又又再唱歌吧

但敝在佢d歌一整個歡樂天地氣紛
當Battle BGM已經唔係0分
係負分

河森又為女減晒女王d叫OK既Battle歌....
射手座☆午後九時Don't be late, 真空のダイアモンド クレバス, etc

真係打打下你'Kira~'
乜氣紛都冇晒.....

Ending其實我天真當示愛完成 love love架喇

但以上已足夠我叫綠毛去死,河森去死

人を変えるのは、心。
心を変えるのは、たった一言の言葉で足りる。』
スマガ -STAR MINE GIRL-
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=609322&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=348911&fpage=1
http://bbs.a9vg.com/read.php?tid=310854&fpage=1
Led Mirage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 01:44 AM   #183
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Led Mirage 查看文章
呢d時候我做傻架
綠毛飛左就一定架喇

個阿女失戀
對手,負心漢(?)都唔可以好過

再加全篇
要戰鬥了,綠毛唱歌吧;又要戰鬥了,綠毛又又再唱歌吧

但敝在佢d歌一整個歡樂天地氣紛
當Battle BGM已經唔係0分
係負分

河森又為女減晒女王d叫OK既Battle歌....
射手座☆午後九時Don't be late, 真空のダイアモンド クレバス, etc

真係打打下你'Kira~'
乜氣紛都冇晒.....

Ending其實我天真當示愛完成 love love架喇

但以上已足夠我叫綠毛去死,河森去死

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 10:08 AM   #184
imons
Senior Gamer
妄想怪獸

註冊日期: Mar 2010
唉.... 當勇者小隊打完大魔王之後,魔法使用自爆魔法,最後保住條命但係變成植物人,勇者就同除去魔性後既大魔王消失左喇.... 而死淨果個僧侶就去勇者把爛劍旁邊話勇者總有一日會返黎喇..............
imons 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 11:15 AM   #185
theho555
Junior Member

註冊日期: Sep 2011
引用:
一個人都無死....

最後暗示埋....雪露醒返....即係公主都回歸左....仲算bad end....?

公主還向雪露示愛.....直頭good end啦....

唯一略嫌係....歌唱大部份都集中係蘭花度....
佢失戀都夠慘LA,咪當比個安慰佢...
BTW就算好似TV咁黎多次雙翼END我都好歡迎~
theho555 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 01:05 PM   #186
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:

揀左雪露+1
雖然對白講唔晒,
但既然捥拒左RANKA, 唔會兩個都唔愛麻

p.s.點解咁多手塚野?

此篇文章於 10-23-11 05:56 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 03:41 PM   #187
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
睇完
又唔覺話太唔掂
係所有唱歌scene比晒蘭卡咁濟姐
不過女主除左冇live開外, 戲份又唔係真係少得咁誇張
而且最尾都勉強叫贏左

公主最尾好似剎那上身

見咁劣評如潮
唔知今次bd有冇機會值崩
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 05:13 PM   #188
lbiceman
Game Master

引用:
作者: 紫月  查看文章
睇完
又唔覺話太唔掂
而且最尾都勉強叫贏左

公主最尾好似剎那上身

見咁劣評如潮
除咗人物,看看今集戰鬥真係 O 晒嘴,QUARTER 咁太隻玩零佢離射擊,仲喺平流層玩滑浪沖入太氣層,艦長仲HIGH到爆
原本TV雙翼MODE結尾已經唔係好接受,今次直頭要張 MACROSSF MOVIE 放去MACROSS II一樣,埋藏於黑歷史當中。
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 06:41 PM   #189
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984

用番呢個主題&BOX會令D
但比人改左/___\
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 09:16 PM   #190
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我覺得tv版重好……話是中途支援的那架yf-19……加那句對白……怎樣看也像亂入了似的……還是說只有我這樣覺得…還是看錯…

舊 10-23-11, 09:36 PM   #191
美堂蠻
Ultimate Gamer
蛇夫座的使者

註冊日期: Oct 2003
最正都係勇哥客串~幾時出套大集合

打撃系など花拳繍腿、関節技(サブミッション)こそ王者の技よ!!

生きているのなら…神様だって殺してみせる!
美堂蠻 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 09:42 PM   #192
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 紫月  查看文章
睇完
又唔覺話太唔掂
而且最尾都勉強叫贏左

公主最尾好似剎那上身

見咁劣評如潮
上集 最低好似去到$180

今次....

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 10:20 PM   #193
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: GN00508771 查看文章
上集 最低好似去到$180

今次....
上集我見最低去過$166tim
但上集跌的主要原因為隻game比人玩野
包裝無寫集game係試玩(連pv都無講)點知出到黎係bd影片+試玩....
咁唔係game,對game shop黎講就頭痛,先會早走早着
今次限定咁多野有完全版game,我覺得跌都係有限數...
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 10:37 PM   #194
lbiceman
Game Master

引用:
作者: sunhikari 查看文章
上集我見最低去過$166tim
但上集跌的主要原因為隻game比人玩野
包裝無寫集game係試玩(連pv都無講)點知出到黎係bd影片+試玩....
咁唔係game,對game shop黎講就頭痛,先會早走早着
今次限定咁多野有完全版game,我覺得跌都係有限數...
我年頭喺星星買,$150,抵到爆
舊 10-23-11, 10:38 PM   #195
lbiceman
Game Master

引用:
作者: 美堂蠻 查看文章
最正都係勇哥客串~幾時出套大集合
係唔係PSP版既男主角? 但點解會有咁多人來幫手? SMS唔只一隊?
舊 10-23-11, 10:39 PM   #196
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: lbiceman 查看文章
係唔係PSP版既男主角? 但點解會有咁多人來幫手? SMS唔只一隊?
勇哥(イサム・ダイソン)
: 94~95既OVA作品 マクロス PLUS 既其中一個男主角...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 10:46 PM   #197
siuterry
Insane Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: GN00508771 查看文章
勇哥(イサム・ダイソン)
: 94~95既OVA作品 マクロス PLUS 既其中一個男主角...
勇, 亂入簡直正到爆, 真係有D想Fire Bomber都亂入埋XD
siuterry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 11:25 PM   #198
小嘉
The One

引用:
作者: siuterry 查看文章
勇, 亂入簡直正到爆, 真係有D想Fire Bomber都亂入埋XD
fb亂入左件衫
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-11, 11:29 PM   #199
siuterry
Insane Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 小嘉 查看文章
fb亂入左件衫
同結他, 不過都唔夠原本果隊好
siuterry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-11, 12:07 AM   #200
0lai0
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: siuterry 查看文章
勇亂入架機是咪又加左強化部件
笨大又可出多架
看完成套,四個字講完
河森去死
0lai0 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3 草薙さん 日本動漫畫討論版 526 02-23-24 01:34 AM
[動畫[不可劇透]] Key「CLANNAD ~AFTER STORY~」Blu-ray BOX 2011年4月20日発売!丨総合THREAD Vol.3 カズキ 日本動漫畫討論版 234 12-09-14 04:15 PM
細田守「おおかみこどもの雨と雪」2013年2月20日 Blu-ray&DVD 発売決定! money 日本動漫畫討論版 104 04-08-14 02:08 AM
OVA版「ロードス島戦記」 デジタルリマスター Blu-ray BOX 発売決定 money 日本動漫畫討論版 8 03-14-14 04:00 PM
原案:久弥直樹×キャラクター原案:七尾奈留「sola」Blu-ray Box 発売決定 money 日本動漫畫討論版 49 04-27-12 12:24 PM

現在的時間是 01:27 PM

手機版 | APP版